Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Καλέ μου άνθρωπε "Γελοίε Ελληνίσκε" (!)Βαρέθηκα πια να ακούω διάφορα του τύπου «ο Έλληνας έτσι», «ο Έλληνας αλλιώς», οι «άχρηστοι Έλληνες» κλπ κλπ

Η αυτολύπηση η αυτοακύρωση αλλά και το εύκολο ξεπούλημα των συμπολιτών, το δόσιμο των ομοεθνών … ο θρίαμβος της κουλτούρας του καφενείου που δεν υποπτεύεται ότι εκτός από «εμάς τους Έλληνες» υπάρχουν και οι Ιταλοί και οι Πορτογάλοι και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί και οι Σουηδοί και οι Ιρλανδοί που όλοι, μα όλοι, λίγο πολύ αντιμετωπίζουν σήμερα ομοειδή προβλήματα.

Φαίνεται ότι αυτοί οι «Έλληνες» έχουν κάποιο ιδιάζον βλαμμένο γονίδιο που τους διαφοροποιεί από όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για θλιβερή αντιστροφή του ναζισμού. Αντικατέστησαν ορισμένοι το «uber alles» με τα συνθήματα και τα τσιτάτα της διαβολής και του διασυρμού των διπλανών τους. Αρέσκονται να παραδίδονται αυτάρεσκα στην απροκάλυπτη περιφρόνηση και στην αποστροφή προς την ίδια την χώρα που τους γέννησε. Αντικατέστησαν μέσα στις αναθυμιάσεις του πάθους που στηρίζει την ψεύτικη και αλαζονική αποστασιοποίησή τους από τον διπλανό τους το «αλβανέ αλβανέ …» με το «έλληνα έλληνα …».

Βαρέθηκα να τους ακούω, δεν βαρέθηκα όμως να τους πολεμώ όταν και όσο μπορώ. Δεν είναι φίλοι ούτε εχθροί του Έλληνα. Δεν είναι φίλοι ούτε εχθροί κανενός. Η σκέψη τους στραμπουληγμένη από την ημιμάθεια και τα κουτσά ιδεολογήματα του συρμού περιστρέφεται πάντα και μόνον γύρω από τον εαυτό τους.
.

18 σχόλια:

 1. Καλησπέρα.Διαβάζοντας διάφορες αναρτήσεις εχθές,μου ήρθε στο νου μια άλλη εξήγηση.
  Oι ένοχοι ψάχνουν για συννενόχους
  Πρόκειται για παλιά, μελετημένη ,και πολλές φορές εφαρμοσμένη μέθοδο .Και επίσης συμφωνώ απόλυτα με τα όσα επισημαίνεις σε αυτή την ανάρτηση.Ήμαρτον λέω,και θύματα και ξεφτιλισμένοι;ας μην πω τίποτα άλλο γιατί φουντώνει η οργή μου με τους δοσίλογους.Σοφία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Ανώνυμος (10 Μάϊος, 2010 23:30)

  Καλησπέρα Σοφία,

  Οι ένοχοι πάντα ψάχνουν τρόπο να ξεφορτώσουν τις ενοχές.
  Και να που ο σύγχρονος δοσιλογισμός έγινε μόδα, επαληθεύτηκε θλιβερά το παλιό σκωπτικό τραγουδάκι του Μηλιώκα που έλεγε «να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ…»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ντροπή βρε να κλέβεις φράσεις μου και να τις κάνεις τίτλο! Ντροπή!

  Και πιο ντροπή, αν διέκρινες αυτολύπηση στη φράση μου και όχι στεγνό μπινελίκωμα χωρίς οίκτο.

  Ξέρεις, δεν ταυτίζομαι με τους Ελληνίσκους, γιατί δεν είμαι σαν αυτούς. Σε τίποτα όμως...
  Άντε, καλή επανάληψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παρατήρηση: εσύ και η Σοφία κάνετε με το σχόλιο σας ακριβώς αυτό που κατακρίνετε.

  Περαστικάαααα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @tsaousa
  Ντρέπομαι, αλλά εδώ μας έκλεψαν ολόκληρη χώρα ... εγώ δηλαδή τι έκλεψα ; μια τόση δα λεξούλα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @tsaousa
  Ως γνήσιος αιθεροβάμων (αμετανόητος), πιστεύω ότι οι Έλληνες που αντιπαθούν τους Έλληνες αποτελούν μικρή μειοψηφία, άρα αυτό που λες δεν στέκει. Για μικρές μειοψηφίες μιλάμε και όχι για τους Έλληνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παραφράζοντας μια γνωστή έκφραση θα πω πως "Δεν υπάρχουν γελοίοι Ελληνίσκοι. Μόνο γελοίοι ανθρωπίσκοι.." Αναγάγουμε ημέτερα (προσωπικά) ατοπήματα σε εθνικό ίδιον στην προσπάθειά μας να τα ξορκίσουμε. Αποτέλεσμα ?.. μηδέν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δεν ξέρω, αλλά προτιμώ να είμαι με τη μειοψηφία που δεν συμπαθεί τους Έλληνες. Δεν γίνεται κι αλλιώς δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Επίσης, (πάντα υπάρχει ένα επίσης γαμώτο) λες ότι κάποιοι έκλεψαν την Ελλάδα. Ποιοι; Μήπως αυτοί που τη γέμισαν και Δημόσιους υπάλληλους; Αυτοί στων οποίων την πράξη συναινείς με την ανάρτησησ σου "Θέλω να γεμίσει η Ελλάδα ΔΥ";

  Πολύ μπλέξιμο ρε παιδάκι μου. Ο κλέψας του κλέψαντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η μιζέρια σου rgsail αντανακλάται στους τίτλους των "βαρυσήμαντων άρθρων" σου. Καλά θα κάνεις, αν θέλεις να θεωρείσαι Έλληνας και πατριώτης που αγαπάς την πατρίδα σου και φυσικά τους συμπατριώτες σου να προβάλλεις τις αξίες και ιδανικά του έθνους σου (και της φυλής σου) και να προσπαθείς να διορθώνεις τις αδυναμίες και τα ελαττώματά του και όχι το αντίθετο. Με το να αφορίζεις κάθε αντίθετη απόψη από τη δική σου, γιατί έτσι σε βολεύει, δε βγάζεις τίποτα! Σταμάτα λοιπόν να πετροβολείς κάθε διαφορετική απόψη από τη δική σου, δεν είσαι ο τιμητής των πάντων.
  Μάθε να ακούς, μα πάνω απ' όλα μάθε να σέβεσαι! Αν δε σου αρέσει η διαφορετική απόψη, κράτα τις "αμπελοφιλοσοφίες" σου για τον ευατό σου και για τους ομοϊδεάτες σου....Τόσο δύσκολο είναι?
  H Martina και η Tsaousa, μια χαρά σου τα λένε...καλέ μου άνθρωπε "Γελοίε Ελληνίσκε"!!!!!

  Μιχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @Martina
  "Αναγάγουμε ημέτερα (προσωπικά) ατοπήματα σε εθνικό ίδιον" ... μάλιστα ! Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να τεθεί πληρέστερα και ακριβέστερα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @tsaousa

  Γίνεται και αλλιώς ! γίνεται !

  Ας αφήσουμε κατά μέρος την κριτική των λαμόγιων προς το "Ελληνικό κοινό". Τα επιχειρήματά τους δεν αξίζουν υιοθέτηση αλλά άμεση απορριψη.
  Η 'θέσεις' του FOCUS είναι εκ του πονηρού, καλό είναι να αποφεύγουμε τέτοιες παγίδες. Ο Ελληνικός λαός έγινε σάκος του μπόξ, απαξιώνεται και ξεφτιλίζεται συνειδητά. Το χρησιμοποιούν ως εργαλείο τρομοκράτισης, ως ξόανο 'παραδειγματισμού' για τους υπόλοιπους Ευρωπαϊκούς λαούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @tsaousa

  Το ποσοστό των Δημοσίων Υπαλλήλων στις παρακάτω χώρες:

  Σουηδία (2006): 33.8%
  Δανία (2008): 32.3%
  Γαλλία (2006): 29%
  Ολλανδία (2007): 27%
  Φινλανδία (2006): 26.8%
  ΕΛΛΑΔΑ (2008): 22.3%
  Μ. Βρετανία (2006): 20.2%
  Καναδάς (2008): 20%
  Αμερική (2008): 16.4%
  Ισπανία (2008): 14.6%
  Ιταλία (2007): 14.4%,
  Γερμανία (2007): 14.3%

  Συμπερασματικά , o ελληνικός δημόσιος τομέας βρίσκεται κάπου στο μέσον, γεγονός που δεν δικαιολογεί το γενικό ανάθεμα.

  [ e-cynical.blogspot.com/search?updated-max=2010-05-04T16:39:00%2B03:00&max-results=13 ]

  Η επίθεση σε ΚΑΘΕ ΤΙ το δημόσιο έχει ιδεολογική και όχι οικονομική αφετηρία. Αναγκαστικά πρέπει να ήμαστε προσεκτικοί στο τι μας σερβίρουν και γιατί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @Ανώνυμος (11 Μάϊος, 2010 15:35)

  Μιχάλη μου γιατί ζορίζεσαι τόσο;
  Τόσες προστακτικές που καταλήγουν (φυσικά) σε ύβρεις … προς τι;
  Δεν μας είπες κάτι, απλώς εκφράζεις, κάπως άτσαλα, τα δυστυχισμένα παιδικά σου χρόνια.

  ΥΓ. Αυτό το «της φυλής σου» ... μου άρεσε :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Συγκρίνεις π@ύτσες με β@ούρτσες.
  Τόσο σου κόβει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @tsaousa

  Παραθέτω απλώς αριθμούς.

  Παρατήρησε τις επόμενες μέρες τι είδους 'φρούτα' είναι συνήθως όσοι καταδικάζουν τον Δημόσιο Τομέα και κόπτονται για την μείωσή του.

  Παρεμπιπτόντως οι προσπάθειες "οικονομίας" εξαντλήθηκαν στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά δεν είδαμε πουθενά μέτρα για μείωση των άσχετων Δημοσίων Δαπανών (όπως πχ εξοπλισμοί) ... με δυο λόγια ... β@ύρτσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Προς grsail
  Αγαπητό μου παιδί δεν τραβάω κανένα ζόρι με τις μακακίες σου! Αντιθέτως!!Πάντως οφείλω να σε ενημερώσω ότι τα παιδικά μου χρόνια ήταν πάρα μα πάρα πολύ ευτυχίσμένα και συνεχίζουν να είναι σε αντίθεση με τα δικά σου παιδικά αλλά και τωρινά χρόνια κατά που δείχνεις. Κρίνεις εξ΄ιδίων τα αλλότρια και αυτό είναι το λάθος σου. Επίσης το άλλο μεγάλο σου λάθος είναι ότι δεν αντέχεις την κριτική.


  Προς Tsaousa
  Όχι τόσο του κόβει, δεν του κόβει καθόλου.

  Μιχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. @Grsail μια φορά να απαντούσες σε αυτό που σου λέω...


  @Μιχάλη, υπάρχουν άνθρωποι που λαμβάνουν απαντήσεις και μηνύματα από ξερούς αριθμούς. Τόσο τους κόβει...:)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails