Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Λόξυγκας ;


Με αφορμή τον θάνατο του αθώου παιδιού στα Πατήσια και παρακολουθώντας τις δηλώσεις των ‘οργάνων του νόμου’ και των δημοσιοκάφρων της συμφοράς διαισθάνομαι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Βλέπω με απογοήτευση αλλά και με βαθιά αηδία ότι οι διάφοροι ‘αρμόδιοι’ αντί να ψάξουν σε προφανείς κατευθύνεις και μηχανισμούς που απροκάλυπτα δηλώνουν το μίσος τους προς τους ξένους, σπεύδουν να δηλώσουν ότι … μάλλον οι πυρήνες το έκαναν διότι μοιάζουν οι βόμβες και μπλα μπλα και διάφορα ηλίθια.

Αμέσως μετά την απογευματινή προκήρυξη των πυρήνων οι ‘αρμόδιοι’ έσπευσαν να δηλώσουν ότι ‘ναι βέβαια, αφού υπάρχει νεκρός τότε … κανείς δεν θα αναλάβει ευθύνη’ (!)

Μήπως οι προφανείς κατευθύνσεις που θα έπρεπε να ψάξει η Ελληνική Αστυνομία (ναι αυτή που χρυσοπληρώνουμε εσείς και εγώ) τους έρχονται κάπως δύσκολες ; μήπως τους προκαλείται κάτι ως … λόξυγκας ; Μήπως ;
.

15 σχόλια:

  1. Αγαπητέ οικοδεσπότη

    Πολύ βιάζεσαι να κρίνεις. Το έχεις φαίνεται πολύ εύκολο να κρίνεις. Γιατί ; Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να είναι προβοκάτσια, μυστικές υπηρεσίες που θέλουν να μας βάλουν να φαγωθούμε κτλ ; Μόλις πριν από λίγο άκουσα ότι μία νεοεμφανιζόμενη (κι άλλη !) οργάνωση ανέλαβε την "ευθύνη".

    Να σου θυμίσω επίσης ότι οι έφηβοι στην Αμάρυνθο της Εύβοιας που κατηγορήθηκαν πριν από λίγα χρόνια για το βιασμό αλλοδαπής, αθωώθηκαν πριν λίγες μέρες ! Δεν υπήρξε βιασμός απεφάνθη το δικαστήριο ! Τότε, θυμάμαι, όλοι (κανάλια, φυλλάδες, κατευθυνόμενα μπλογκς κ.ά.) έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το "γεγονός" και να κατακεραυνώνουν για μέρες τα παιδιά και να κατηγορούν την τοπική κοινωνία για ρατσισμό !!

    Υπομονή λοιπόν. Θα έρθει η ώρα για κρίσεις. Και θα κρίνεις και συ. Και θα κριθείς επίσης.

    Υ.Γ. Το θέμα της Αμαρύνθου, το είδες πουθενά ; Τα κανάλια το είχαν πρώτη είδηση ; Οι φυλλάδες το είχαν πρωτοσέλιδο ; Ζήτησε κανείς συγνώμη από αυτά τα παιδιά ;

    Σιωπή ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποδέχομαι και υποδέχομαι θετικά την κριτική.

    Έγινα πλέον υπερευαίσθητος, να γιατί βιάζομαι να κρίνω.

    Πολλές οι ζαρντινιέρες, οι ξυλοδαρμοί, η αδικαιολόγητη βία, οι νεκροί και τα ωραία τραγούδια στις παρελάσεις. Μαζεύτηκαν πολλά !

    Οι ‘υπηρεσίες’ αντί να υπηρετούν μάχονται και αδικούν τους πολίτες αυτής της χώρας είτε κάνοντας είτε μη-κάνοντας πράγματα.

    Όπως είπα : μαζεύτηκαν πολλά ! Δεν υπάρχει άλλη υπομονή φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε μηπως οι βομβες των επαναστατων..χα..των πυρηνων..χα. σου φερνουν ..λοξυγκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος

    Αφού ρωτάς θα σου πω ότι όλες ανεξαίρετα οι βόμβες μου φέρνουν λόξιγκα. Δεν θέλω όμως να με κορϊδεύουνε με συμπεράσματα 'της πλάκας'.

    Ζητάω πολλά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λόξυγκας η ανάρτηση, λόξυγκας και τα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ οικοδεσπότη

    Νομίζω ότι τα ατοπήματα της αστυνομίας δεν έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο θέμα.

    θα ήθελα όμως τη συνεισφορά του aerostatik στη συζήτηση. Τα σχόλιά μας είναι λόξιγκας. Λαμπρά. Γιατί δεν μας δίνεις τα φώτα σου τότε;

    Αναμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @aerostatik

    λες να μην μου βγήκε αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Α.Κ.

    Όταν η αστυνομία επειδή έμαθε να ζει ως κηφήνας της κοινωνίας μας ακούει αντί για ΕΒΕΕ ΕΔΕΕ ή δεν ξέρω τι άλλο και δεν ψάχνει διότι έτσι κάπνισε σε κάποιον (συνήθως υπερ-έλληνα) χαραμοφάη, τότε έχει και παραέχει να κάνει.

    Εξ' αιτίας της ανικανότητάς τους και της εχθρότητας που έχουν για την κοινωνία θρηνούμε συνεχώς αδικαιολόγητα θύματα.

    Χάλια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ οικοδεσπότη

    Θα συμφωνήσω στο ότι τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν μειωθεί δραματικά αλλά.....
    1)Δεν είμαστε σίγουροι ότι μπέρδεψαν το ΕΒΕΕ και ΕΔΕΕ. Είναι δημοσιογραφικές πληροφορίες. Χα !

    2)Γράφεις: "...και δεν ψάχνει διότι έτσι κάπνισε σε κάποιον (συνήθως υπερ-έλληνα) χαραμοφάη". Διαφωνώ και να γιατί: α) υπονοείς ότι ήξεραν περίπου που θα σκάσει η βόμβα και απλά βαρέθηκαν να πάνε. Δεν το πιστεύω. Είναι υπερβολικό και ξεπερνά τα όρια της κριτικής. β) με τη φράση σου "συνήθως υπερ-έλληνα", υπονοείς ότι όχι μόνο ήξεραν που θα σκάσει η βόμβα και δεν πήγαν, αλλά ήξεραν και ότι θα τη βρει ένας αλλοδαπός και τον άφησαν να την περιεργάζεται ώστε να εκραγεί με το ρατσιστικό σκεπτικό "έλα μωρέ τώρα. Ενας μετανάστης λιγότερος. Τι έγινε !;!;!" !! Νομίζω ότι είσαι το λιγότερο υπερβολικός για να μην πω προκατειλημμένος.

    3)Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τα βάζεις πρωτίστως με τα δήθεν αριστερά (στην ουσία ολοκληρωτικής και φασιστικής υφής) γκρουπούσκουλα που τοποθετούν βόμβες ;

    Αυτά και σε ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @A.K.

    (α) Την δημοσιογραφική πληροφορία από ότι ξέρω την επιβεβαίωσε και το ίδιο το ‘σώμα’.

    (β) Λέω υπερ-έλληνα διότι συνήθως έτσι είναι (βλ. το κατάπτυστο λιμενικό σώμα). Αυτό όμως που λες ότι υπονοώ δεν είναι αλήθεια. Δεν το είπα με αυτήν την έννοια.

    (γ) Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότερες από τις βόμβες και τα περισσότερα συμβάντα με θύματα (και αστυνομικούς) δεν τα έκανε καμία αριστερά. Η τρομοκρατία είναι ωραίο παιχνίδι στα χέρια κάποιων, παιχνίδι που μανιπουλάρει πολιτικές καταστάσεις και υποκαθιστά τον μπαμπούλα στο μυαλό του μέσου πολίτη δικαιολογώντας όλο και περισσότερη αποστασιοποίηση από τις απλές καθημερινές ελευθερίες και την Δημοκρατία. Το σκέφτηκες φίλε μου αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ οικοδεσπότη

    Αυτό ακριβώς υπονοώ με το "δήθεν αριστερά" γκρουπούσκουλα. Ο στόχος δεν είναι η ανατροπή του καπιταλισμού (ας γελάσω !) αλλά το "κάλυμμα" άλλων ειδήσεων, η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και το αμαύρισμα της διεθνούς εικόνας της χώρας.
    Διαφωνώ μαζί σου στο εξής: ότι η τρομοκρατία υποκαθιστά τον μπαμπούλα στο μυαλό του μέσου πολίτη. Δεν υπάρχει, πιστεύω, ούτε ένας Ελληνας που να πιστεύει ότι "ο μεγάλος αδερφός" θα εγκατασταθεί στη χώρα μας για να μας γλιτώσει από την τρομοκρατία. Και ότι πρέπει να "λυγίσουμε" τις ατομικές ελευθερίες και το κράτος δικαίου για να την εξαλείψουμε. Δεν πείθεται ο Ελληνας με τέτοια. Δεν είναι αμερικανάκι.

    Ο Ελληνας όμως μπορεί να πιστεί για την αναγκαιότητα του "μεγάλου αδερφού" όταν βλέπει την ανοχή του κράτους στην τρομερή αύξηση της εγκληματικότητας (και την υπερπροβολή της βεβαίως, βεβαίως !). Οταν βλέπει ότι θίγεται το "νοικοκυριό" του και ο στενός κύκλος των οικείων του. Δεν τον ενδιαφέρει τον Ελληνα αν έσκασε μία βόμβα τρομοκρατών και κατέστρεψε μία τράπεζα ή διαμέλυσε έναν άνθρωπο (ημεδαπό ή όχι, αδιάφορο). Τον ενδιαφέρει όμως όταν κλέβουν και σκοτώνουν τον διπλανό του, το πρακτορείο ΟΠΑΠ της γειτονιάς, το περίπτερο κτλ.

    Κατάλαβες φίλε μου που είναι το "ζουμί" ;

    Πρόβλεψη: με την οικονομική κρίση, την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, περίμενε και θα δεις που θα φτάσει η εγκληματικότητα. Και από Ελληνες και από αλλοδαπούς.

    Καλή Ανάσταση αγαπητέ οικοδεσπότη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Α.Κ.

    Ο μεγάλος αδελφός έχει ήδη εγκατασταθεί στις χώρες μας (και σ’ ετούτη και στις άλλες της Ευρώπης).

    Οι ατομικές ελευθερίες έχουν ήδη τρωθεί αφού η ίδια η πολιτεία επέλεξε, ως προτεραιότητα, την Ασφάλεια αντί της Ελευθερίας. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι την βαθύτατη οπισθοδρόμηση που εμπεριέχει η επιλογή αυτή.

    Ο ‘Έλληνας’ δεν νομίζω ότι διαφέρει σε οτιδήποτε από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
    Η υπερ-προβολή είναι τεράστιο πρόβλημα, ορθά το θέτεις και οπωσδήποτε συμφωνώ.
    Η κρίση σίγουρα θα οξύνει τις εντάσεις, ας ευχόμαστε για το καλύτερο.

    Καλό ψήσιμο και καλό - ήρεμο - καλοκαίρι.
    [ γιατί ‘ανάσταση’; Δεν πέθανα κόμη :-)) ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ οικοδεσπότη

    Ο μεγάλος αδελφός εγκαταστάθηκε σε διάφορες χώρες, ευρωπαϊκών συμπεριλαμβανομένων, με διάφορα προσχήματα. Απλά δήλωσα ότι στην Ελλάδα το πρόσχημα δεν ήταν η τρομοκρατία αλλά ηεγκληματικότητα. Επίσης, στην Ελλάδα ο μ.α. δεν έχει εγκατασταθεί πλήρως ακόμη (δεν έχουμε ακόμα 4 εκ. κάμερες σε δημόσιους δρόμους όπως στο Λονδίνο). Το κράτος δικαίου δε, έκανε βήματα πίσω και όχι άλματα όπως π.χ. στις ΗΠΑ με τον Patriot Act.
    Προβλέπω ότι, το κράτος δικαίου και ο μ.α. θα εγκατασταθούν πλήρως στην Ελλάδα με πρόσχημα την επερχόμενη (αν όχι ήδη εδώ) έκρηξη της εγκληματικότητας (για τους λόγους που προανέφερα) και όχι με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας. Διότι τον Ελληνα δεν τον ενδιαφέρει η τρομοκρατία ! Τόσο απλά !

    Χριστός Ανέστη (και grsail παραμένει ζωντανός ανάμεσά μας !)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @A.K.

    Μπορεί να μην έχει εγκατασταθεί πλήρως αλλά βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
    Ότι συμβαίνει στις χώρες των πατρώνων μεταφέρεται ταχύτατα και αυτούσιο και εδώ. Αυτό όχι διότι υπάρχει καμιά ιδιότυπη μορφή κατοχής αλλά διότι η ντόπια πολιτική και –κυρίως- οικονομική ηγεσία είναι, από ιδρύσεως του νέου κράτους, υπόδουλη στους πάτρωνες αυτούς.

    Η τελευταία χώρα στην οποία θα αναζητούσα _γνήσιο_ «κράτος δικαίου» είναι οι ΗΠΑ.

    Η τρομοκρατία είναι απλώς ένα πολύ βολικό εργαλείο για όσους μανιπουλάρουν τους λαούς, δεν είμαστε –δυστυχώς- εκτός αυτού του παιχνιδιού.

    Ζωντανός; περίεργο ! Δεν τον είδα πουθενά … ακόμα και εκεί που ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα έπρεπε να βρίσκεται.
    Φαίνεται ότι έκανε subcontracting όλες τις δουλειές του σε εμάς τους ανθρώπους :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ οικοδεσπότη

    Πρόκειται για παρεξήγηση. Εννοούσα "παραμένεις" και όχι "παραμένει". Εσύ είσαι ζωντανός ανάμεσά μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails