Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Έρμη εκπαίδευση καταραμένα ΑΕΙ


Φαίνεται ότι έφυγαν οι προηγούμενοι μαθητευόμενοι και μη μάγοι, οι οποίοι μάλιστα δεν μασάγανε, και ήρθαν οι καινούργιοι με όρεξη να αποτελειώσουν ότι περίσσεψε από τους άλλους. Ομίχλη στα επαγγελματικά δικαιώματα, συνέχιση της καταστροφής στην έρευνα, έλλειψη κονδυλίων, συνεχείς πανάσχετες παρεμβάσεις και πλήρης κατάλυση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μόνο όσοι από τους φοιτητές μας, γνωρίζοντας το τι συμβαίνει, έχουν την μαγκιά να συνεχίσουν να βυθίζονται στα βιβλία τους θα βγούν αλώβητοι.

Αναδημοσιεύω απόσπασμα από σημερινό δημοσίευμα την Καθημερινής του Απόστολου Λακάσα με τίτλο:

«Δύο εισακτέους ζητούν τα ΑΕΙ, τρεις παίρνουν...  Συνολικά θα δεχθούν 40.125 πρωτοετείς από τους 27.124 που είχαν προτείνει»

[ … Από αυτά, πάντως, προκύπτει ότι ο υφυπουργός αγνόησε τις προτάσεις των ΑΕΙ για τον αριθμό των εισακτέων. Συνολικά, τα πανεπιστήμια ζήτησαν 27.124 εισακτέους και το υπ. Παιδείας τους έστειλε 40.125.

Μάλιστα, ο κ. Πανάρετος με τις δηλώσεις του δείχνει να μην παίρνει στα σοβαρά τους συναδέλφους του πανεπιστημιακούς, οι οποίοι ζητούν μείωση των εισακτέων καθώς θεωρούν ότι τα ιδρύματα δεν διαθέτουν το προσωπικό και τις υποδομές για τόσους πολλούς φοιτητές. «Σε ορισμένα τμήματα πανεπιστημίων υπάρχει μία συμβολική μείωση 5 θέσεων, η οποία έγινε γιατί είχαν διατυπωθεί ανησυχίες από τα τμήματα για τον αριθμό των εισακτέων» ανέφερε χθες για το θέμα ο υφυπουργός.

Ταυτόχρονα, εκτός από τις μικρές μειώσεις στα πανεπιστημιακά τμήματα, φέτος (για μια ακόμη φορά) έγιναν παράδοξες αυξήσεις σε τμήματα ΤΕΙ. Χαρακτηριστικότερη η αύξηση κατά 100 (από 150 σε 250) των θέσεων στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής ΤΕΙ Λάρισας. Πέρυσι στο τμήμα είχαν εισαχθεί μόλις 6 υποψήφιοι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου... ]
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails