Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Φως από τις κατακόμβες του CERN

Ναι, ήταν εκεί και ο Κάπταιν Τζακ από το Torchwood. Για να συλλάβει τους πιθανούς εξωγήινους που θα εμφανίζονταν... :-)

Παρά την παγκόσμια πολιτισμική καθήλωση και παρά τον παραλογισμό της μονεταριστικής παγκοσμιοποίησης, το είδος συνεχίζει το θαυμαστό ταξίδι του εξερευνώντας τα μυστήρια του Κόσμου !

[ O Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων - Large Hadron Collider (LHC) κατέρριψε τα ξημερώματα της Δευτέρας το ρεκόρ ισχύος που κατείχε από το 2001 το αμερικανικό Fermilab, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας - European Organization for Nuclear Research (CERN). «Ο LHC έγινε σήμερα ο επιταχυντής σωματιδίων με την υψηλότερη ενέργεια σε όλο τον κόσμο, έχοντας επιταχύνει τις δίδυμες δέσμες πρωτονίων στην ενέργεια των 1,8 TeV τις πρώτες πρωινές ώρες» ανακοίνωσε το CERN.

Το ρεκόρ του επιταχυντή Tevatron στο αμερικανικό Fermilab, έξω από το Σικάγο, ήταν 0,98 TeV (τρισεκατομμύρια ηλεκτρονιοβόλτ). Ένα ηλεκτρονιοβόλτ αντιστοιχεί χοντρικά στην κινητική ενέργεια ενός κουνουπιού σε πτήση. 

Ο LHC, μια γιγάντια εγκατάσταση κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, σχεδιάστηκε να φτάσει την ενέργεια των 7 TeV εντός του 2010. «Θα κρατήσω τη σαμπάνια μου στον πάγο μέχρι τότε» σχολίασε ο Rolf Heuer γενικός διευθυντής του CERN. – tvxs ]

2 σχόλια:

  1. Αν και δεν καταλαβαίνω τίποτα ,μάλλον για καλό μου ακούγεται.
    Καλό μήνα να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Venus

    Ναι για καλό είναι ... καλό μήνα επίσης :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails