Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

Ας μιλήσουμε για τρομοκρατία ...«Εχει υπερβεί πλέον κάθε όριο ανεκτής υπερβολής, ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα, αυτός ο ενορχηστρωμένος θόρυβος περί δήθεν κινδύνων χρεοκοπίας της χώρας. Αντιλαμβανόμαστε την εξόφθαλμη άλλωστε πολιτική σκοπιμότητα αυτής της «οικονομικής τρομοκρατίας». Στόχο έχει να καλλιεργήσει μια ψυχολογία δέους και κατάρρευσης, ώστε να παραλύσουν εκ των προτέρων οι όποιες διαθέσεις αντίστασης του κόσμου σε σοβαρότατα αντιλαϊκά μέτρα που ίσως σχεδιάζει να περάσει η κυβέρνηση Παπανδρέου.» 

«Οι πολίτες αποτελούν επίσης στόχο τρομοκράτησης για να ανεχθούν αδιαμαρτύρητα το γεγονός ότι αυτό που οι κυβερνήσεις ονομάζουν «έξοδο από την κρίση» σημαίνει θεαματική αύξηση της κερδοφορίας των τραπεζών και των τιμών των μετοχών των εταιρειών και ταυτόχρονα δραματική επιδείνωση της ανεργίας και μείωση των εξόδων των κυβερνήσεων για την παιδεία, την υγεία, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, παράλληλα με επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων.» 

«Ας είμαστε σοβαροί. Στη Βρετανία ή στην Ισπανία, που βρίσκονται σε χειρότερα χάλια από εμάς (δεν συζητάμε για τις Βαλτικές Χώρες ή την Ιρλανδία), δεν γίνεται ούτε το ένα... εκατοστό της πανικόβλητης τρομο- οικονομικής συζήτησης που γίνεται στην Ελλάδα.» 

«Οι μακροοικονομικοί δείκτες έχουν πραγματικό νόημα μόνο στον βαθμό που εξετάζονται σε συνάρτηση με το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού.» 

«Το 2010 π.χ. οι 26 χώρες της ΕΕ θα έχουν έλλειμμα μεγαλύτερο από το 3% που ορίζει το Μάαστριχτ. Θα έχουν μέσο έλλειμμα 7,5%.» 

«Μία και μοναδική θα έχει έλλειμμα κάτω από 3%: η πιο εξαθλιωμένη από όλες, η έσχατη στους 27, η Βουλγαρία! Μια χώρα με μισθούς 150 ευρώ τον μήνα και συντάξεις κάτω από 100 ευρώ! Φτώχεια και δυστυχία. Πείνα. Αυτή η χώρα όμως θα είναι του χρόνου το... υπόδειγμα του Αλμούνια!» 

[ αποσπάσματα από άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ, ΕΘΝΟΣ, 27 Νοεμβρίου 2009 ]

7 σχόλια:

 1. ειναι ευκαιρία λοιπόν να γίνουμε όλοι βούλγαροι
  και να γλυτώσουμε από το επιτελείο του ΓΑΠ..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @B.Bimbo
  ... τόσο πολύ τους παρέσυρε η εχθρότητα και η υπερβολή που στο τέλος 'τα μάζεψαν' οι ίδιοι οι υπερ-πολιτισμένοι και υπερ-προσεκτικοί Ευρωπαίοι ... κατάπιαν τα λόγια τους και άρχισαν να μοιράζουν ψεύτικα χαμόγελα ... έλεος !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. όλα ανήκουν στο παιχνίδι
  του ΦΟΒΙΖΕΙΝ ΙΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΝ..,
  (καί τα μαντάτα της κομισσιόν και τα της open.gov)
  τα υπόλοιπα είναι "φιοριτούρις"/διακοσμιτικά δηλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @B.Bimbo
  … ‘FIORITURES’
  Prononciation : fi-o-ri-tu-r'
  s. f. pl.
  Terme de musique. Ornements ajoutés à la musique vocale, à la musique instrumentale par d'habiles exécutants, et qui consistent en gammes, traits, appoggiatures, trilles, etc.

  ÉTYMOLOGIE
  Ital. fioriture, de fiorire, fleurir (voy. ce mot).

  :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ..λες νά'ναι τόσο κατανοητό
  και το νέο ετυμολογικό λεξικό του
  κου. μπαμπινιώτη ...
  που μόλις κυκλοφόρησε..:-)))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @B.Bimbo

  Δεν βαριέσαι ... μόνοι μας τα γράφουμε και μόνοι μας τα διαβάζουμε ... :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. όλοι τα διαβάζουν...
  αλλά σπανίως σχολιάζουν τελευταίως...;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails