Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Η 'ηγεσία' της απαξίας


Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη (τι να σημαίνει αυτό άραγε;)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Έντονη ανησυχία και έκπληξη προκαλεί στην Διπλωματική Υπηρεσία η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ να επιρρίψει ευθύνες σε Έλληνες διπλωμάτες για δήθεν ολιγωρία τους , σε ό,τι αφορά την έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών για την διαφυγή στο εξωτερικό υποδίκου στην υπόθεση Siemens.

Η ΕΔΥ απευθύνεται στην Κοινή Γνώμη της χώρας για να διαβεβαιώσει ότι κανένας διπλωματικός υπάλληλος δεν ολιγώρησε, όπως έσπευσε να προεξοφλήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Αντίθετα, λόγω της δομής του συστήματος διακίνησης των απορρήτων τηλεγραφημάτων στο ΥΠΕΞ, το Διπλωματικό Γραφείο Υπουργού είχε στη διάθεσή του το απόρρητο και εξαιρετικά επείγον τηλεγράφημα του Έλληνα Πρέσβυ στο Μοντεβιδέο από την πρώτη, κυριολεκτικά, στιγμή που έφθασε στην Κρυπτογραφική Υπηρεσία του Υπουργείου.

Έκτοτε, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ ήταν αυτή που επέλεξε τους ρυθμούς ανταπόκρισής της στο τηλεγράφημα του Έλληνα Πρέσβυ στο Μοντεβιδέο αλλά και τον τρόπο ενημέρωσης του αρμοδίου Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τηλέφωνα, κρυπτο – fax, ενώ επί δεκαετίες μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου λαμβάνουν ανά χείρας κατεπείγοντα απόρρητα τηλεγραφήματα του ΥΠΕΞ από αγγελιαφόρους αστυνομικούς.
Η ΕΔΥ συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις της στους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν ανυπόστατες κατηγορίες, δίκην αποδιοπομπαίων τράγων, για αποφάσεις, χειρισμούς και ευθύνες των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Το Δ.Σ. της ΕΔΥ.
.

5 σχόλια:

  1. σύμφωνα με πληροφορίες/ανακοινώσεις,
    η θεοδώρα θα υποδεχθεί στις 27 του Ιούνη
    νατοικούς και πρώην σοβιετικούς στην
    Κέρκυρα...
    αυτή την σιγμή λοιπόν διαλέγει πετζετάκια
    για το σαλόνι και φτιάχνει γιαλαντζάκια(σαρμάδες)
    για τον μπουφέ,με την βοήθεια της μαμάς της...
    δεν έχει το λοιπόν χρόνο για
    βαθυστόχαστες σκέψεις και πράξεις..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ξαναπεράσω με κόκκινο και πω στον αστυνομικό "αναλαμβάνω την ηθική ευθύνη, φταίει το φανάρι", γλιτώνω το πρόστιμο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @B.Bimbo

    ... γιαλαντζί έχει κάνει το υπουργείο της (όσο την άφησαν), την χώρα της (όσο πρόλαβε) και την κυβέρνησή της (όσο μπόρεσε) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ikor

    Όχι ikor ! Όχι !
    Θα πρέπει να αναλάβεις την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη ! ... διαφορετικά θα φας πρόστιμο ...

    ... και μη χειρότερα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sorry τόγραψα και κάπου αλλού, αλλά ο χρόνος ...

    "Εμένα ο πρωθυπουργός πολύ μάρεσε, αυτές τις μέρες. Με ευχερείς, ξεκάθαρες κινήσεις "αεροκοπτικής", ανέλαβε τίμια κι αντρίκια, όλες τις ευθύνες. Τι τα φοράμε τα πανταλόνια! (καλά φοράν και οι γυναίκες τώρα, τρομάρα τους. Αλλά ο άντρας είναι άντρας). Ο άντρας ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ. Όχι παίζουμε! Μπράβο ρε παλίκαρε, μπράβο λεβέντη. Ένας και μοναδικός είσαι. Με συγκίνησες απύθμενα. Είχα να κλάψω από κάτι δακρυγόνα, στα 18.

    Θα σου φέρνω στη φυλακή (εγώ και οι απόγονοι μου) χαλβά και κουλουράκια, για τα επόμενα 47.000 χρόνια που σου απομένουν. Κουράγιο, λεβέντη μου!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails