Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Θα ψηφίσω μόνο το όνειρο, είναι αισθητικά συνεπέστερο !

Dickens' Dream - Robert W. Buss (1804-1875)

Ακούστε ...

... η Ελληνική Βουλή αποτελείται – λεει – από χίλιους (1.000) βουλευτές. Οι βουλευτές αυτοί εκλέγονται με απλή κλήρωση – χωρίς άλλα κριτήρια - από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Κάθε πολίτης μπορεί εν δυνάμει να γίνει βουλευτής για τέσσερα χρόνια εκτός εάν αρνηθεί.

Τα κόμματα εξακολουθούν να υπάρχουν και ενισχύονται με ρόλο την υποστήριξη προτάσεων και ιδεών που αφορούν κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Οι ιδέες αυτές προωθούνται στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο ώστε αυτό να βοηθηθεί στο διοικητικό / διαχειριστικό και νομοθετικό του έργο.

Κανένα μέλος της Ελληνικής Βουλής δεν μπορεί να συμμετέχει στην Κυβέρνηση.

Η Ελληνική Βουλή επιλέγει μετά από συλλογή των προτάσεων των Βουλευτών και σχετική διαβούλευση, με ανοικτή ψηφοφορία, την Κυβέρνηση, δηλαδή τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Πρωθυπουργό από πρόσωπα σοβαρής επιστημονικής κατάρτισης και εγνωσμένου κύρους που θα προταθούν με γραπτή και τεκμηριωμένη πρόταση από τους Βουλευτές.

Η θητεία της Κυβέρνησης και όλων των προσώπων που την αποτελούν είναι αυστηρά τετραετής. Κανένα μέλος της Κυβέρνησης δεν μπορεί να συμμετέχει σε επόμενη Κυβέρνηση.

Το Δικαστικό σώμα είναι αποκεντρωμένο και αυτοδιοικείται πλήρως. Σε σημαντικές εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες που αφορούν στο Δικαστικό Σώμα συμμετέχουν και μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα Μέσα Ενημέρωσης λειτουργούν απολύτως ελεύθερα με δύο όρους
(α) δίκαιη και ισοβαρής παρουσίαση των θέσεων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών κομμάτων
(β) έλεγχος των μέσων με μόνο αισθητικά και πολιτιστικά κριτήρια από επιτροπή με διετή θητεία που θα επιλέγεται από τον Υπουργό Πολιτισμού.

Το μέγιστο τμήμα της Παιδείας και της Υγείας είναι υψηλής ποιότητας, δημόσιο και δωρεάν για όλους τους Έλληνες πολίτες χωρίς κριτήρια ή περιορισμούς.

Δεν επιτρέπεται πώληση οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας ή επιχείρησης εκτός εάν η πώληση στοχεύει στην απόκτηση άλλης περιουσίας ή επιχείρησης ισοδύναμης ή μεγαλύτερης αξίας (οικονομικής και κοινωνικής).

... ξύπνησα με την βεβαιότητα ότι έβλεπα όνειρο και αυτό μου δημιούργησε μια απότομη και βαθιά απογοήτευση, από το ανοικτό παράθυρο ακουγόταν κάποιος δέκτης ... μιλούσαν ταυτόχρονα δύο βουλευτές εξηγώντας το απόλυτο ... τίποτα !
.

6 σχόλια:

  1. ΜΟΥ ΘΥΜΊΖΕΙ ΑΤΤΙΚΑ
    -Η-
    ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είχα αυτό στο μυαλό μου, όχι ! Το όνειρο είναι ειλικρινές :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα να δεις τι όνειρα έχουμε... κι εγώ έβλεπα τον Κωστάκη να μου εξηγεί με στόμφο, για να με πείσει, πως χρήμα είχε στη διάθεση του -από που άραγε?, αλλά παραδεχόταν πως ο Γιωργάκης μπορεί να βρει περισσότερα...\\ βρε ουστ... τι εφιάλτες είναι τούτοι...

    Εμμονή μας έγιναν οι ήρωες των ποντιακών ανεκδότων... πως τα καταφέραμε κι έχουμε τον Γιωρίκα και τον Κωστίκα στα "ψηλά" πατώματα... κάνοντας την πολιτική ζωή ανέκδοτο?...

    Όσο για το δικό σου όνειρο... ας ελπίσουμε πως θα το δούμε να πραγματοποιείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε άλλο τόπικ βέβαια σχολιάζαμε τη συνενόηση μη καταβολής φόρων... και βλέπω αυτή τη στιμή το κάλεσμα του Τενέζου:

    ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



    Για 110 ημέρες ζω την εσκεμμένη εγκατάλειψη του κράτους που προέρχεται από την εξαγορά και την εξάρτηση των πολιτικών και των ίδιων των θεσμών από την οικονομική εξουσία. Δεν τολμούν οι πολιτικοί, παρά τις εξακριβωμένες και πιστοποιημένες καταγγελίες να αγγίξουν τους χρηματοδότες τους, που στην περίπτωσή μου είναι ο Ν. Στασινόπουλος (ΣΙΔΕΝΟΡ) και ο Κ. Αγγελόπουλος (Χαλυβουργική).

    Αλλά ούτε καί συνολικά για όλους μας τολμούν. Αποτέλεσμα : Τό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων, η ανεργία ,η ακρίβεια και δυστυχώς, σχεδόν καθημερινά, μια αυτοκτονία από χρέη προς τις τράπεζες. Έχουν παραδώσει την διαχείριση της χώρας στις Τράπεζες, στις πολυεθνικές των Σουπερμάρκετ, στους πετρελαιάδες, στις μεγάλες κατασκευαστικές και έχουν κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία για τα δικά τους σκάνδαλα, εξασφαλίζοντας την πολιτική τους καρριέρα. Μας άφησαν έρμαια να πληρώνουμε τα χρέη που αυτοί διαχρονικά με τις επιλογές τους μας δημιούργησαν.

    Σας καλώ στην πιο δυνατή, ειρηνική και πραγματική αντίσταση, που δεν μπορούν να ελέγξουν και να καταστείλουν. Γιά δέκα μέρες από σήμερα. αρχικά, ώστε νά λάβουν επιτέλους τό μήνυμα.

    Απέχετε από τις εκλογές. Μη πληρώνετε τις δόσεις στις τράπεζες. Μη πληρώνετε φόρους. Μη πληρώνετε λογαριασμούς ΔΕΗ-νερό-ΟΤΕ. Απέχετε από πάσης φύσεως εργασία. Απέχετε από τίς αγορές στά σούπερ μάρκετ. Σκοπός, να σύρουμε τους πολιτικούς και αυτούς που τους έχει παραδοθεί η οικονομική εξουσία, Κόκκαλη, Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Λαμπράκη, Λάτση, Στασινόπουλο και λοιπούς σε αδιέξοδο οικονομικό καί πολιτικό. Με καθαρό στόχο την αφετηρία γιά το χτίσιμο μιας καινούργιας πολιτείας δικαίου και ισόνομης κοινωνίας για όλους μας.

    Από εμάς εξαρτάται η εξουσία τους. Εμείς έχουμε την εξουσία, την δύναμη την πίστη και το δικαίωμα να αποφασίζουμε για την ζωή μας αύριο. Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει, να ελέγξει και να καταστείλει αυτήν ειρηνική επανάσταση που αφορά εμάς και τις οικογένειές μας, για το καλύτερο αύριο όλων μας.


    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΕΝΕΖΟΣ – ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ 110 ΗΜΕΡΕΣ

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ΠΑΤΗΣΙΩΝ 70 & ΚΟΤΣΙΚΑ

    http://tenezos.blogspot.com

    ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

    Βρε λες?... Πόσοι όμως θα συμμετέχουν? 10-20?
    Οι θρασύδειλοι που ευελπιστούν ένα κομμάτι ψίχουλα από το "μέσον"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Τοξότισσα
    Προς επιβεβαίωση της απόλυτης απαισιοδοξίας, ακούω εδώ και ώρα την μακροσκελέστατη (!) συνέντευξη της κυρίας Τζαβέλλα ( τι είναι αυτή πάλι ; ) από το κόμμα της Γελοιώδους Συναγερμικής Απόφυσης η οποία μόλις μας ενημέρωσε ότι "... είπα στα άλλα κόμματα : ελλάτε βρε παιδιά (sic) να συζητήσουμε ..."

    Ήμαρτον ! Έλεος !

    Όσον αφορά στον κύριο Τενέζο πραγματικά απορώ πως μια τόσο έντονη και δικαιολογημένη, από ότι γνωρίζουμε, διαμαρτυρία δεν βρήκε πραγματική κοινωνική υποστήριξη πρακτική και αποτελεσματική ούτε από τους ίδιους τους συναδέλφους του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι απόρίας άξιο...

    Για τα περί "τζαβέλλα" είχα γράψει σχετικά σε κείμενο με τίτλο το "Νέο κοινωνικό μοντέλο" που επικαλέστηκε η κιουρία στα κανάλια...

    Όσο για τον Τενέζο... άστα για κλάματα...

    Είχα ξεκινήσει petition συνυπογραφής των αιτημάτων της επιστολής που είχε αποστείλει...
    http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?tenezos

    28 υπέγραψαν... τόσοι είναι όσοι συγκινήθηκαν και κατάλαβαν....

    Τελικά εμείς θα φύγουμε και το κατεστημένο εδώ μουλαρωμένο θα είναι μάλλον...

    Άντε πάλι η απαισιοδοξία μου με έπιασε...

    Εμείς να είμαστε καλά όσο και όπως μπορούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails