Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ο Κομμουνισμός, ο Φασισμός και το European Parliament ...

---- Το υπόβαθρο

Τι ωραία ! Τι υπέροχος πολιτικός αντιπερισπασμός ! Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταδικάζει ΟΛΑ τα εγκλήματα από ΟΠΟΥ κι αν προέρχονται. Βεβαίως ! Και ο 'Σταλινσιμός' (sic) είναι καταδικαστέος όπως και ο Ναζισμός !

Αυτό σημαίνει ότι τα βάζω όλα σε ένα ντορβά, όλα αυτά τα αιματηρά και περίπλοκα και όλα μαζί, 'από όπου' κλπ τα κρύβω κάτω από το χαλί της Ευρωπαϊκής ιστορίας. Ξεμπερδεύω !

Εγώ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν έχω την τιμιότητα να κάνω μια σοβαρή ιστορική αναφορά, να αναφερθώ σε όλες τις παραμέτρους ... ΟΧΙ ... ποντάρω στο ότι ο μέσος ευρωπαίος γυρίζει το βράδυ κουρασμένος από την δουλειά οπότε θα χάψει ότι και να του σερβίρω αφού έχω φροντίσει να του αμβλύνω τη σκέψη του και να του ροκανίσω τον χρόνο που έχει για σκέψη !

Είμαι τόσο εγκληματικά παρακμιακό εγώ ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε θεωρώ αυτή την μέθοδο του Προκρούστη ικανή να επιτύχει – επί τέλους – την ιδεολογική ενοποίηση της Ευρώπης ! Ήμαρτον !

Επίσης χρειαζόμαστε και κάποιο βαθύ κοινωνιολογικό υπόβαθρο ώστε να σταθούν αυτές οι κωλουτούμπες του ιδεολογικού ακροβάτη. Οι ευνούχοι λοιπόν της ανθρώπινης σκέψης εφηύραν την νέα έννοια holodomor !

Οι ιδεολογίες της ‘νέας ελευθερίας’ μετά το 1970 εφηύραν και το holodomor (!) έτσι ώστε να αντισταθμίσουν την άλλη έννοια : holocaust (!) Δεν αναφέρονται όμως πολύ (αν και αυτό τους καιει και τους κόβει) στο ‘holocaust’, το μεταμφιέζουν σε ‘holodomor’. Αυτό είναι το άκρο, το ‘μη παρέκει’ της ιδεολογικής ατιμίας!

---- Τα ιδεολογήματα

Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε όλοι στη θέση ότι ο φασισμός είναι μία ριζοσπαστική και αυταρχική πολιτική ιδεολογία (υπήρξε μαζικό κίνημα στην Γερμανία του μεσοπολέμου) που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.

Με αυτήν την έννοια ο ‘ναζισμός’ είναι ένα απλό υποσύνολο του φασισμού, εμπεριέχει τον τρόπο δράσης, την ειδική ‘κουλτούρα’ και τα χαρακτηριστικά του κόμματος του Χίτλερ.

Επί πλέον δεν παραβλέπουμε ότι ο Φασισμός δεν προέταξε κάποιο νέο σύστημα κοινωνικής λειτουργίας. Όχι μόνον δεν αμφισβήτησε την κατεστημένη οικονομία αλλά άντλησε σοβαρή πολιτική και άλλη υποστήριξη από μεγάλο μέρος της. Δεν ήταν λοιπόν παρά είναι παιδί του καλού καπιταλισμού του ριζωμένου στις αρχές της βιομηχανικής επανάστασης. Ένας γιος με λίγο ειδικά χαρακτηριστικά αλλά πάνω από όλα γιος !

Καταλήγω κάνοντας την σημείωση ότι (με βάση και αυτά που είπαμε πριν) ο Φασισμός και ο Ναζισμός δεν είναι έννοιες της αυτής τάξης και ο Φασισμός είναι έννοια γενικότερη που δεν αποτελεί όμως ‘νέα’ πρόταση ούτε έρχεται σε αντίθεση με τα θεμέλια του συστήματος.

Με δυο λόγια η σημερινή θεοποίηση του Νεοφιλελευθερισμού δεν είναι (χονδρικά μιλώντας) τίποτε άλλο από την γενίκευση των νόμων του Δαρβίνου στο κοινωνικό γίγνεσθαι (γενίκευση δηλαδή των νόμων της βιολογίας στην Κοινωνία, σαν να γενικεύουμε τους νόμους της Χημείας στην Βιολογία !). Αυτές ακριβώς οι ιδέες και ο τρόπος σκέψης βρίσκουν τον φυσικό τους χώρο στα πλαίσια του Φασισμού. (θυμηθείτε και το απροκάλυπτα και χυδαία απάνθρωπο απόφθεγμα της σιδερένιας Μάργκαρετ ‘there is no such thing as society’).

Από την άλλη πλευρά έχουμε τον Σταλινισμό. Τι είναι ο Σταλινισμός; Να συμφωνήσουμε ότι είναι «το σύνολο των επί μέρους ιδεών και των μεθόδων του καθεστώτος των Λένιν και Στάλιν ώστε να επιτύχουν ανεξέλεγκτο κρατισμό και υπερβολικούς ρυθμούς βιομηχανικής ανάπτυξης χωρίς αντίστοιχο παραγωγικό υπόβαθρό και χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι πραγματικές ανάγκες του Ρωσικού πληθυσμού»

Αν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε σε αυτό τότε :

Με αυτήν την έννοια ο ‘Σταλινισμός’ είναι ένα απλό υποσύνολο του Κομμουνισμού, εμπεριέχει τον τρόπο δράσης, την ειδική ‘κουλτούρα’ και τα χαρακτηριστικά του κόμματος των Λένιν - Στάλιν.

(η προηγούμενη παράγραφος είναι ίδια με αυτήν που χρησιμοποίησα για τον ‘ορισμό’ του ναζισμού, μόνο τα ονόματα άλλαξα).

Καταλήγω κάνοντας την σημείωση ότι (με βάση και αυτά που είπαμε πριν) ο Σταλινισμός και ο Κομμουνισμός δεν είναι έννοιες της αυτής τάξης και ο Κομμουνισμός είναι έννοια γενικότερη που αποτελεί όμως ‘νέα’ πρόταση και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα θεμέλια του συστήματος.

Αν αποπειραθούμε να τα βάλουμε τώρα όλα σε μια σειρά θα δούμε ότι ο Κομμουνισμός και ο Φασισμός δεν είναι έννοιες της αυτής τάξης.

Δεν τολμώ φυσικά εδώ να συγκεντρώσω επιχειρήματα υπέρ ή κατά του Κομμουνιστικού συστήματος. Αυτό ξεπερνά την νοημοσύνη και το γνωστικό μου επίπεδο.

Αυτό που θέλω να δείξω είναι η καλά κρυμμένη υποκριτική και ανίερη ιστορική τρίπλα. Η συνειδητή εξομοίωση δηλαδή δύο εντελώς διαφορετικών εννοιών (ιδεολογικών στάσεων, αν θέλετε) ώστε να επιτευχθεί μία συνολική καταδίκη με συνοπτικές διαδικασίες ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ !

---- Τι έγινε λοιπόν στο Ευρωκοινοβούλιο

Μεθοδεύτηκε ένα ψήφισμα ‘σκούπα’. Ένα ψήφισμα που καίει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Που φυσικά δεν κάνει καμία μνεία για τις εν’ δυνάμει γενοκτονίες του ιερού ‘Δυτισμού’ στο Νταρφούρ, στο Ιράκ κλπ. Καμία μνεία για το σούπερ Νταχάου στα βόρεια παράλια της Κούβας που δεν είναι βέβαια ‘ νέος Παρθενώνας’ αλλά σίγουρα νέο άγαλμα της ‘ελευθερίας’ !

Τίποτα! Το ζήτημα ήταν να καταδικάσουμε μαζί με κάτι που είναι εξόφθαλμα και άμεσα καταδικαστέο και κάτι άλλο. Αυτό το άλλο που κάποτε μας απείλησε !

Δεν με τρομάζει ούτε και με ενοχλεί η καταδίκη η οποία ούτως η άλλως μάλλον είναι πρέπουσα. Αυτό που με τρομάζει με υποτιμά και με προσβάλλει ως Ευρωπαίο πολίτη είναι η επιτηδευμένη εξομοίωση !

Η εξομοίωση που υποκρύπτει και ολίγον αμυντική στάση προς την Ρωσία (όπως προστάζει ο υπερατλαντικός πάτρωνας) αλλά και ολίγη – ή πολύ – εκδήλωση, για μια ακόμη φορά, της συνολικής εξάρτυσης του λίκνου του ‘Δυτισμού’ από αυτούς τους ίδιους που δήθεν καταδικάζει !

Αυτές οι ιδιαίτερα βιαστικές και άκριτες ‘εξομοιώσεις’ δείχνουν και το ηθικό και ιδεολογικό επίπεδο των ‘ηγετών’ μας που μοιράζονται τα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Δυστυχώς αυτοί οι ποδηγετούμενοι πρωταθλητές του ιστορικού και ιδεολογικού μυωπισμού δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στο παλαιότατο και ευγενές όραμα της Ενωμένης Ευρώπης ...
.

23 σχόλια:

  1. Ωραιότατοι παραλογισμοί,
    κακόπιστη προπαγάνδα,
    δύο μετρα και δύο σταθμά..!

    Για να μπορεί ο εγκληματίας
    και ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος
    από τους ομοίους του νά εξαγνιστεί..!

    Και ασφαλώς μια τέτοια συμπεριφορά
    δεν είναι ούτε ευεργετική,
    ούτε εποικοδομιτικη
    για την ευρωπαική ένωση
    και τους πολίτες της...!
    Ακόμη και αυτή την στιγμή που γράφω,
    στην Βαλτική της Νέας Ευρώπης
    και τις Ουκρανίες του Τόπου,
    στήνονται ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ
    για τον κάθε Δοσίλογο και Ταγματασφαλίτη
    με τις ευλογίες και την χρηματοδότηση του Ευρωκοινοβουλίου...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @B.Bimbo
    Βαδίζουμε όλο και 'καλύτερα', όλο και δεξιότερα, όλο και μακρύτερα από την λογική. Ωραία Ευρώπη διαμορφώνεται ! Τα 'πουλητάρια' βασιλεύουν :-)

    Ο 20ος αιώνας κάτι μας κληρονόμησε όχι μόνο στο επίπεδο της τεχνικής αλλά και της φιλοσοφίας.

    Αυτός εδώ ο ... 21ος δεν άρχισε καθόλου μα καθόλου καλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άλλοι αιώνες αρχίσαν χειρότερα..,
    κι όμως εμείς επιζήσαμε...
    ας κάνουν αυτοί καλά..;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως οι ευρωπαίοι ηγέτες μας και δικαστές μας είναι λίγο μονόπλευροι;Ας σκεφτούμε λίγο τα πρόσφατα γεγονότα.Την Γιουγκοσλαβία τον Οτσαλάν τον Σαντάμ.Καταδικάζουμε τα εγκλήματα των αντιπάλων ή και των συμμάχων;Αυτό το "ΟΛΑ"είναι λίγο μονόπλευρο.Είναι σαν να μας λένες:είστε με εμάς ή με τους άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αγαπητέ τίκτο..,
    αυτοί δεν είναι μονόπλευροι
    αλλά μονόφθαλμοι..,
    όπως όλοι οι υποτακτικοί ,
    του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου..;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @tikto
    Στο : http://pustasalat.blogspot.com/2009/04/p_29.html
    γίνεται μιά περισσότερο λεπτομερής παρουσίαση του θέματος επίσης και στο : http://agauch-katerina.blogspot.com/2009/04/woolf.html
    με πολλά σχόλια.
    Πρόσεξε ιδιαίτερα τα 'επεξηγηπατικά μνημόνια', εκεί φαίνεται πόσο 'δημοκράτες' είναι οι 'ηγέτες' μας στην ΕΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιβιωνει ο πιο ισχυρος ή αυτος που προσαρμοζεται πιο γρηγορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @YpNoS
    Στην Βιολογία ο 'ισχυρός' είναι ακριβώς αυτό: αυτός που προσαρμόζεται πιο γρήγορα.

    Στην Κοινωνία αυτό δεν μεταφέρεται. Οποιαδήποτε απόπειρα μεταφοράς του οδηγεί στο φασιμό και τα παράγωγά του (νεο-φιλελε κλπ).

    Τι θα πεί 'ισχυρός' στην κοινωνία; Τι επιλέγουμε, την αλληλεγγύη ή την 'καθαρότητα του αίματος'; την γνώση ή την επιβολή; την επιστήμη ή την τεχνική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς επιμένεις να επαναλαβμβάνεις τα ίδια λάθη που έκανες στην ανάρτηση της Κατερίνας...

    Κρίμα... σου συνιστώ να διαβάσεις σχετικά με τις ρίζες τόσο του Φασισμού, όσο και του Εθνικοσοσιαλισμού... το να γνωρίζεις τον εχθρό σου είναι όπλο, δεν είναι αδυναμία...

    Θα πω μόνο ότι σημασία έχει και γιά τους τρείς -ισμούς όχι που κατέληξαν (ελπίζω να συμφωνήσεις ότι η κατάληξη ΟΛΩΝ ήταν άθλια) αλλά από το πυ άρχισαν... και εκεί η ταύτιση ιδεών -και μερικές φορές και μεθόδων- είναι εντυπωσιακή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Sxoliatis
    Αγαπητέ, εάν όλοι βλέπαμε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο ο πλανήτης θα ήταν αφόρητα βαρετός!

    Όπως ο λευκός θόρυβος που ακούμε στα ραδιοτηλεσκόπια είναι ο άπόηχος του big bang έτσι και οι σύγχρονες εκφάνσεις του νεο-φιλελευθερισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αποτελούν απόηχο του Φασισμού, όσο και του Εθνικοσοσιαλισμού.

    Οι 'άλλοι' που επιβιώνουν στην Κορέα ή δεν ξέρω που αλλού είναι απλώς κακέκτυπα του σοσιαλιστικού μοντέλου που εκφυλίστηκαν σε έναν απάνθρωπο κρατισμό !

    Με δύο λόγια: Είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα !

    Διάβασε την ανάρτησή μου για το mosquito, αποτελεί μια πρακτική εφαρμογή του Δυτισμού που μας κάνει να ατενιζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και με 'τεντωμένους τους δακτύλους των άνω και κάτω άκρων' ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συγγνώμη αλλά... δεν κατάλαβα τίποτα...
    Λυπάμαι, μήπως δεν απάντησες σε εμένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Sxoliastis
    Ορθά λυπάσαι ...
    Απάντησα συμβολικά στον ... άγνωστο συνομιλητή

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τς τς τς.... συμβολικά ε??? Τι λες ρε παιδί μου... γιά δες...

    Πέραν των συμβολισμών, εσύ είσαι ο πετεινός και εγώ ο γάιδαρος? Η και αυτό... συμβολικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Sxoliastis
    Ήθελα να πω ότι κανένας δυτικός, ανατολικός ή νότιος ή δεν ξέρω και εγώ τι δεν δικαιούται να αφορίζει τους άλλους !

    Δεν υπάρχουν αυθεντίες ... μόνο αναζήτηση !

    Το είδος αναζητά μετά την βιομηχανική επανάσταση 'σύστημα' οικονομικής και κοινωνικής οργάνωσης, αργά και βασανιστικά, περπατώντας στο σκοτάδι όπως οι υπνοβάτες ...αυτός είναι ο ρυθμός της ιστορίας ... αναζήτηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Sxoliastis
    Ούτε μου πέρασε από το μυαλό να κάνω προσωπική αιχμή αν αυτό εννοείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εμένα όμως μου πέρασε από το μυαλό να το κάνω...
    και μόλις το αποτέλειωσα..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @B.Bimbo
    ... κάτι έγραψα και εγώ στο μεταξύ ... το δικό σου που είναι; είδα μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από κάποιον κύριο Δ ...

    Να σε ρωτήσω κάτι, στο Άγιον Όρος απογοητευμένους τύπους (με σοβαρό υπόβαθρο αναρχισμού) δέχονται;
    Και πως πας εκεί, είναι ακριβό το εισητήριο;

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...από τον πλατωνισμό στόν βυζαντινισμό..!?!
    ...ακολουθείς την ευθεία του...
    ...Ορθού δρόμου της μητέρας πατρίδας..!
    ...αυτό σημαίνει ότι είσαι συνοδοιπόρος
    ...του Βαρθρολομαίου και του 'Ερντογκαν
    ...-η-...
    ...παιδί της λαχαναγοράς...
    ...-η-...
    ...γιός ταχυδρόμου...
    ...ο tempora o mores...
    ...οποία κατάντια δηλαδή..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ... θα βρώ την σωτηρία στους θεούς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ..αμα συναντηθήτε..,
    χαιρέτα την κι' από 'μένα..,
    την σωτηρία μπέλλου...
    πάντα μου άρεσε..,
    και την σαπφώ νοταρά...επίσης..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ... το να γίνομαι αντικείμενο εμπαιγμού ακριβώς όταν είμαι μπροστά σε θεμελιώδεις υπαρξιακές ανακατατάξεις είναι η μοίρα μου ... αλίμονο ...

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν σε καταλαβαίνω.
    Δεν θάπρεπε το Ευρωκοινοβούλιο, να καταδικάζει τα εγκλήματα, από όπου και αν προέρχονται;
    Θα έπρεπε μήπως κάποια να μην τα καταδικάζει;
    Εσύ, δηλαδή, έχεις δισταγμό στην καταδίκη τους;
    Τα δικαιολογείς;
    Ή απλά θέλεις να έχεις το μονοπώλιο στην καταδίκη κάποιων και να επιβάλεις την καταδίκη κάποιων άλλων από όλους, γιατί αλλιώς θα τους καταγγείλεις;
    Για σκέψου το λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @KOSTAS

    Καλωσήρθες,

    Ειλικρινά μου είναι δύσκολο να καταλάβω (όσο και αν το ... σκέφτομαι) την εμμονή σε ανάδειξη ‘υψίστου δημοκρατικού επιτεύγματος’ αυτού του ψοφοδεούς και κατάπτυστου ψηφίσματος!

    Δεν ενοχλείται κανείς από την απίστευτη αλαζονεία του ‘Δυτισμού’ όταν στέκεται κριτικά σε υπάρχοντα καθεστώτα και συγκεκριμένες χώρες (βλέπε ‘επεξηγηματικά’);

    Ποια είναι άραγε η θέση αυτού του ‘Δυτισμού’; από ποια αφετηρία; με ποιες παρούσες σε όλον το πλανήτη πρακτικές;

    Δεν πρόκειται καν για τον φιλοσοφικό φόβο του ‘Άλλου’, πρόκειται για μια συνειδητή και κακόβουλη απόπειρα υπεραπλούστευσης της ιστορίας. Μια επιχείρηση μαζικής τύφλωσης!

    Η απαγόρευση των ‘συμβόλων’ δεν σε τρομάζει; Μήπως αν αργότερα αρχίσουμε να καιμε και βιβλία που παραπέμπουν στο απαγορευμένο θα αρχίσουμε να ανησυχούμε; ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ !

    Γνωρίζεις την απαγόρευση (με επίσειση σοβαρών ποινών) αμφισβήτησης του εβραϊκού ολοκαυτώματος που ισχύει εδώ και χρόνια στην Γαλλία; Γνωρίζεις ότι υπήρξαν ανυποψίαστοι ΗΛΙΘΙΟΙ που θεώρησαν το μέτρο αυτό προοδευτικό;

    Μόνο όσοι χαρακτηρίζονται από μία υποβόσκουσα αλλά προεπιλεγμένη και άκαμπτη ιδεολογική ‘προτίμηση’ επικροτούν τέτοιου είδους ψηφίσματα ...

    [ Οποιοσδήποτε γνωρίζει Ελληνικά θα κατάλαβε ότι το έχω σκεφτεί αρκετά, διαφορετικά δεν θα έγραφα αυτό το post :-) ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails