Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι Λίβυοι εξάγουν «επανάσταση»


(φωτο από την τεράστια διαδήλωση υπέρ του Άσαντ που έγινε στην Δαμασκό στις 11 Σεπτεμβρίου, πολλοί μιλούν για 2 εκατομ. κόσμο)

[ … ] Ό άνεμος παίρνει το σάλι της γρηάς το σηκώνει ψηλά τό ξεδιπλώνει
καί το σάλι μεγαλώνει μεγαλώνει και σαν ένα τεράστιο μαύρο χταπόδι
αδράχνει τήν πολιτεία [ … ]
Φυσάει στις πολιτείες του κόσμου, Τάσος Λειβαδίτης

Η λυσσασμένη επιμονή της Δύσης για την κατάλυση του Συριακού κράτους και την εγκαθίδρυση εκεί ενός φιλοδυτικού καθεστώτος, οφείλεται αφ’ ενός στην προσπάθεια πλήρους απομόνωσης του Ιράν και αφ’ ετέρου στο γιγαντιαίο σχέδιο μετατροπής της Μεσογείου σε μια Δυτική λίμνη ειδικά τώρα που διαφαίνεται εφικτή η ενεργειακή της εκμετάλλευση. Η παρτίδα αυτή εμπεριέχει ως διακύβευμα την εξισορρόπηση των συσχετισμών στην Μέση Ανατολή, την πιθανή αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και την μεσοπρόθεσμη τουλάχιστον επιβίωση του Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό, και περισσότερο απ’ τον καθ’ ένα εγώ ο ίδιος εύχομαι να βγω ψεύτης, δεν προμηνύεται τίποτα καλό για την Αίγυπτο παρ’ όλες τις θυσίες και τις προσπάθειες των Αιγυπτίων πολιτών. Αν τώρα συνεκτιμήσουμε την επιμονή των ΗΠΑ για διασπορά της λεγόμενης πυραυλικής ασπίδας κατά μήκος των εξωτερικών ορίων της Δυτικής στρατηγικής σφαίρας επιρροής, τότε βλέπουμε το πάζλ να ολοκληρώνεται.

Για να συμπληρωθεί ο ζοφερός πίνακας αναφέρω τις νέες επιτυχίες του DoD των ΗΠΑ αφού μπορεί πλέον να πλήξει εντός μιας ώρας με υπερηχητικούς πυραύλους σχεδόν οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, αλλά και την ξέφρενη πορεία εξοπλισμών – σε όλα τα επίπεδα – της Κίνας, τα πολυτεχνεία της οποίας δουλεύουν σε μεγάλο ποσοστό για τον Κινεζικό στρατό.

Μέσα στην ένταση αυτής της φοβερής διελκυστίνδας, η Ευρώπη εξακολουθεί την καταστροφική της ομφαλοσκόπηση βυθιζόμενη όλο και περισσότερο στις εσωτερικές αντιθέσεις και τα αδιέξοδά της.

Αφορμή για να γράψω αυτές τις σκέψεις στάθηκε μια είδηση που διάβασα στις ανιχνεύσεις για την απόφαση του δυτικόφρονου Λιβυκού  Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) να εκπαιδεύσει Σύριους αντάρτες, αλλά και να στείλει ως βοήθεια προς την Συριακή «επανάσταση» 600 εκπαιδευμένους και πλήρως εξοπλισμένους Λίβυους «επαναστάτες». Με δυο λόγια, η Δύση επεμβαίνει πλέον στρατιωτικά από την πίσω πόρτα στα εσωτερικά της Συρίας. Πρόκειται για εξαιρετικά ανήθικη και ανείπωτα βρώμικη πολιτική που δεν μπορεί παρά να εκληφθεί ως προάγγελος μεγάλης καταστροφής στην περιοχή.

μερικές ακόμα σκέψεις μπορεί να βρεθούν εδώ:

Τιγκάραμε στις επαναστάσεις βρε παιδιά … έλεος !
Συρία
Η Συρία είναι κακή, κακή, κακή !
Αναδιευθέτηση = Rearrangement
.

2 σχόλια:

  1. Καλησπερα. Σκοτεινο ποταμι ο αιωνας που διανυουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Tasoula

    Καλημέρα,

    Και μόλις πληροφορήθηκα πρωι – πρωι ότι οι Γερμανοί ενέκριναν την παράδοση του 6ου πυρηνικού υποβρυχίου στο Ισραήλ, ο Κινέζος Αντιστράτηγος Zhang Zhaozhong, καθηγητής του Πανεπιστημίου Εθν. Άμυναςείπε ότι η Κίνα προστατέψει το Ιράν ακόμα και ξεκινώντας Τρίτο Πόλεμο και οι ΗΠΑ πουλάνε εξακόσιες βόμβες μεγάλου βάθους στα Αραβικά Εμιράτα. Έλεγα ότι η γενιά μας είναι ευτυχής τουλάχιστον κατά το ότι δεν θα γνωρίσει μεγάλο πόλεμο αλλά σιγά – σιγά γίνομαι όλο και λιγότερο σίγουρος.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails