Κυριακή, 17 Ιουλίου 2011

Μακριά από τα προϊόντα της Γερμανικής LIDL !



Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου τροφίμων - ΕΦΕΤ εξέδωσε, ανακοίνωση (14.11.2011) στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια ερωτημάτων από καταναλωτές καθώς και δημοσιευμάτων που αφορούν στην ανάκληση προϊόντων κιμά από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, τα οποία διακινήθηκαν από την εταιρεία «Lidl Hellas» (βλ. σχετικό .Δελτίο Τύπου 01.07.2011), ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για τα κάτωθι:
- Τα προϊόντα κιμά από βοδινό κρέας, προέλευσης Γερμανίας, τα οποία αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του ΕΦΕΤ στις 01.07.2011 και τα οποία διακινήθηκαν από την εταιρεία «Lidl Hellas», επιμολυσμένα με το παθογόνο βακτήριο Escherichia coli Ο157 (σσ. πρόκειται για το γνωστό εξαιρετικά επικίνδυνο βακτήριο e-coli), αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα και με σχετική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου Ελέγχου Τροφίμων του ΕΦΕΤ (ΕΣΕΤ), επικυρωμένη από το Διοικητικό του Συμβούλιο (απόφαση 1459/11.07.2011).
- Η συγκέντρωση των ανωτέρω προϊόντων γίνεται σε συγκεκριμένους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας «Lidl Hellas» σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Θήβα και Πάτρα. Η περαιτέρω διαχείρισή των (όπως κατάσχεση, καταστροφή, επαναποστολή κ.α.) θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με όσα ορίζονται στην εθνική και κοινοτική νομοθεσία. Η συνολική ποσότητα, η οποία έχει δεσμευτεί ανέρχεται στα 3401 τεμάχια και για τα δύο προϊόντα. Σημειώνεται ότι σε καμία περίπτωση τα τρόφιμα αυτά ως μη ασφαλή δεν διακινούνται τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στην αγορά οιασδήποτε άλλης χώρας. Σχετικά
έχει ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»

Επειδή υπήρξε και κάποιο περίπλοκο, ενδιαφέρον αλλά και διδακτικό παρασκήνιο, που σχετίζεται με τα αντανακλαστικά κάποιων Ελληνικών υπηρεσιών προστασίας των πολιτών αλλά και με το ύφος, το ήθος και την συμπεριφορά της Lidl, αν ενδιαφέρεστε, διαβάστε και εδώ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails