Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανοικτή επιστολή σε αλέκες, τσίπρες και κουβελαίους


Επειδή όπως προείπα, είναι της μόδας αι ανοικταί επιστολαί, αι διακηρύξεις, οι εκκλήσεις και εσχάτως, τα διαγγέλματα, απευθύνω κι εγώ την ανοικτή αυτή επιστολή στην προαναφερθείσα τριάδα, αλλά και σε κάθε αριστερό οπλαρχηγό, βεληγκέκα, groupusculus project manager ή ακόμη και ‘καθαρόή βρώμικο λενινιστή.

Αγαπητοί εν Λένιν ή εν Γκράμσι αδελφοί και συντρόφια,

Όπως αντιλαμβάνεστε επίκεινται εκλογαί δεδομένου ότι το παιντί φαίνεται να τα σκάτωσε (εντελώς όμως). Αυτό θα προσπαθήσοσι να το καθηστερήσοσι όσο τοις επαίρνει δια να μην χαλαστούν τα ωραία αρπακτικά των σχέδια αλλά, ως φαίνεται, δεν θα ημπορέσουν, εν τέλει, να το αποφύγωσι.

Επειδή τόσο ο κύριος γάπας όσο και ο κύριος από την Καλαμάτα είναι ταγμένοι φύσει και θέσει να εξασφαλίσουν τους εντόπιους και αλλοδαπούς δανειστάς και τοκογλύφους και επειδή τα εντόπια και αλλοδαπά αφεντικά των εποφθαλμιούν ωσαύτως την Δημοσίαν περιουσία που με κόπο εδημιούργησαν οι μητέραι και πατέρες μας, τα πράγματα, συντρόφια, είναι πλέον σοβαρά.

Πολύ σοβαρά.

Η τόσο καπριτσιόζα και απρόβλεπτη ιστορία, ως ατίθαση εταίρα, τα έφερε έτσι ώστε στα περίπλοκα από την πολλήν σκέψην μυαλουδάκια σας και στις αποφάσεις που από εκεί θα εκβρασθούν επαφίεται εις μεγάλον πλέον βαθμόν, λέγω, το μέλλον αυτού του μικρού τόπου (αλλά ίσως και κάποια εισέτι μεγαλύτερα ζητήματα).

Είναι εις τας κεφαλάς και τας χείρας σας αγαπητοί εν χριστώ αδελφοί που επαφίεται πλέον η απόφασις για το εάν θα κατέλθετε εις τα επικειμένας εκλογάς με το ιστορικώς δεδοκιμασμένον, λέγω, σχήμα «τρείς λαλούν, δυό χορεύουν και ο καθείς μόνος του κάνει την τρύπα στο νερό» ή εάν θα προσπαθήσετε ολίγον -όσον πατά η γαλή ούτως ειπείν- ώστε να διαμορφώσετε πριν τας εκλογάς ένα σχετικώς ενιαίον και αντιπροσωπευτικόν της Ελληνικής Αριστεράς των Πολιτών σχήμα το οποίον να έχει κάποιαν ελπίδα για αποτελεσματικήν πολιτικήν παρουσία.

Παρακαλώ μετρήσατε, αγαπητοί αδελφοί, τα ποσοστά των αρματολικίων σας και θα ειδείτε, με μίαν απλήν, λέγω, σούμαν που θα κάμνετε ότι όλα μαζί προστιθέμενα δίνουν την δυνατότητα σε σας να παίξετε επί τέλους ρόλο πρωταγωνιστού και όχι κομπάρσου (από τον καιρόν του σεβαστού και αειμνήστου Ηλία Ηλιού να το ειδούμεν αυτό έχομεν), αλλά και εις ημάς, τον απλόν λαόν, την ελπίδα ότι θα καμαρώσωμεν την χώρα να επιβιώνει ως της αξίζει αλλά επίσης ότι θα είδομεν, πριν χιονίσει, μιάν άσπρην ημέραν.

ταύτα και μένω

σας φιλώ σταυρωτά και ρουφηχτά,

ένας αγανακτισμένος (πολύ όμως)
.

6 σχόλια:

  1. http://eparistera.blogspot.com/16 Ιουνίου, 2011 00:25

    Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε και σύντροφε GRSAIL. Να επισημάνω όμως και κάτι. Είναι και όλων μας ευθύνη το προχώρημα μιας τέτοιας διαδικασίας. Με υπομονή και επιμονή πρέπει να προωθούμε την ιδέα που προτείνεις. Και όχι μόνο αυτό. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία, και μόνο στα δύσκολα θα αναδεικνυόταν η αναγκαιότητα τόσο της ενιαίας δράσης όσο και η αναγκαιότητα διαμόρφωσης και προβολής πρότασης εξουσίας, η συμβολή και η συμμετοχή όλων μας είναι απόλυτα αναγκαία. Με όποια μέσα ο καθένας μας διαθέτει. Χαίρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @eparistera

    Βέβαια. Με όσα μέσα ο κάθ' ένας διαθέτει.
    Είναι άραγε εφικτή η 'ευχή' μου;
    Είναι μέσα στα ενδιαφέροντα αλλά και στις διαθέσεις των 'ηγετών' ;
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://eparistera.blogspot.com/16 Ιουνίου, 2011 09:10

    Δε ξέρω. Πάντως διακρίνω, το τελευταίο διάστημα, μια συνεχή και προσεκτική μεταβολή στις τοποθετήσεις στελεχών του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα στον τρόπο που προσεγγίζουν τα διάφορα κινήματα. Αυτό έχει φανεί και πρακτικά με την κατάληξη συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Μπορεί να μη μας αρέσει ο αργός αυτός τρόπος μεταβολής των θέσεων του ΚΚΕ, αν υπάρχει, αλλά ξέρεις έχουν μάλλον δίκιο. Και για να γίνω πιο σαφής. Η διαμόρφωση πρότασης εξουσίας από την αριστερά είναι μια δύσκολη υπόθεση. Αιφνιδιάστηκε κι αυτή από τη ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις. Η πολιτική πρόταση της αριστεράς υποχρεωτικά θα είναι κάτι εντελώς καινούριο και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μιλάμε για τις τύχες ενός λαού και η υπευθυνότητα στη διαμόρφωση πολιτικής πρότασης πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @eparistera

    Ας μην γελιόμαστε. Δεν περιμένω κάτι από τα στελέχη και την ιδεολογική παραλλαγή που εκφράζει το ΚΚΕ. Είναι σαν να ζητάς από τον Θωμά Έντισον συμβουλές για το CERN. Αυτό που θα περίμενα ως θετική κίνηση από το ΚΚΕ είναι ο απεγκλωβισμός του κόσμου που περιχαρακώνει κρατώντας τον μακριά από κάθε τι νέο και κάθε προοδευτική προσπάθεια αλλά κυρίως αποκόπτοντάς τον από κάθε μορφή σύγχρονης αριστερής σκέψης. Η λύση, έτσι κι αλλιώς, δεν νομίζω ότι θα προέλθει από τα κόμματα αλλά μάλλον από την κοινωνία των πολιτών. Η κοινωνία των πολιτών όμως είναι ο χειρότερος εφιάλτης του ΚΚΕ. Το κόμμα αυτό κυριολεκτικά σύρθηκε χθες στο Σύνταγμα απρόθυμο και στην πραγματικότητα, αόρατο.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @eparistera

    Συγγνώμη για το τυχόν κατηγορηματικό ύφος, οφείλεται μόνο σε αδεξιότητα γραφής κι όχι σε κάτι άλλο.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://eparistera.blogspot.com/16 Ιουνίου, 2011 12:32

    Δε σε παρεξήγησα. Πιστεύω πως μπορώ να διακρίνω τον κακοπροαίρετο από τον καλοπροαίρετο. Δεν είναι κακό να διατυπώνουμε τις απόψεις μας ακόμη και με πάθος. Αρκεί να διακρίνουμε τον εχθρό από τον φίλο. Αν και νομίζω πως είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο εγώ θα επιμένω μέχρι τέλους, χωρίς όμως να εξαρτώ τη δράση μου από αυτό, στη συμπαράταξη των αριστερών πάνω όμως, όπως ήδη σου είπα, σε ένα εντελώς νέο πολιτικό εγχείρημα. Για το λόγο αυτό φυσικά αναλώνω και τις μικρές, ασήμαντες δυνάμεις μου στην προσπάθεια μελέτης και κατανόησης του καπιταλισμού και ιδιαίτερα της σημερινής του φάσης. Για να μπορέσουμε να διακρίνουμε την αυριανή κοινωνία. Τι θα πάρουμε μαζί μας και τι θα αφήσουμε πίσω. Για τη διαμόρφωση μιας σαφούς και ολοκληρωμένης πρότασης υπέρβασης του καπιταλισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails