Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Strauss Khan


Όσο μπορώ προσπαθώ να κρατώ μια απόσταση από την συνωμοσιολογία. Όχι επειδή τα συμπεράσματά της είναι a priori αβάσιμα αλλά, έτσι, για να μην θολώνει - όσο γίνεται - το μυαλό, από τα άπειρα ενδεχόμενα, τις υποθέσεις και τα σενάρια.
Ακόμη και στον φασισμό, τον υπερ-συντηρητισμό και την νέο-φιλελεύθερη ιδεολογία υπάρχουν διαβαθμίσεις. Τίποτα, δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν είναι μαύρο ή άσπρο και οι αποχρώσεις του γκρίζου είναι πολλές, πάρα πολλές.
Για παράδειγμα ο Strauss Khan είναι γνωστός ευρωκεντρικός ηγέτης ενώ ο Sarkozy είναι νέο-φιλελεύθερος σαλτιμπάγκος χωρίς πολιτικό βάθος ή οποιουδήποτε είδους όραμα.
Ίσως λοιπόν ο κύριος Khan, ως νέος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας να δημιουργούσε δυσπεψία σε ορισμένα παλληκάρια εβραιοαμερικάνικης κοπής. Σημειώστε ότι είναι ο δεύτερος  μετά τον Γερμανό Karl-Theodor zu Guttenberg, μεγάλου διαμετρήματος, ευρωκεντριστής ηγέτης του οποίου η πολιτική καριέρα βάλλεται τόσο σκληρά. Ίσως πάλι, το χυδαίο μιλιταριστικό παιχνίδι που έστησαν οι ΗΠΑ μέσω του απελπισμένου Sarko στην βόρεια Αφρική να μην ήταν και τόσο «συμπαθές» για τον κύριο Khan.
Ακόμα, σκέφτομαι ότι είναι πρακτικά δύσκολο να «εξαναγκάσει» κανείς μια 32-χρονη γυναίκα σε «στοματικό έρωτα και άλλες σεξουαλικές πράξεις». Το συμβάν εμπεριέχει κάτι το παράλογο.
Θέλω επίσης να πω πόσο εντυπωσιασμένος είμαι από την πραγματική δημοκρατία που έχουν τα παιδιά στην Αμερική, όπου ολόκληρος μηχανισμός κινητοποιήθηκε κυριολεκτικά σε χρόνο μηδέν ώστε να πάρει κατάθεση από την βιασμένη κοπέλα αλλά και να προλάβει την σύλληψη του Khan, εκατό περίπου δευτερόλεπτα πριν την απογείωση του αεροπλάνου του.
Ο χτυπητός διασυρμός με στημένα πλάνα, χειροπέδες και τα τοιαύτα, δείχνουν απλώς πόσο αμερόληπτη, αδιάβλητη και άσπιλη είναι η δικαιοσύνη και τα σώματα ασφαλείας στις ΗΠΑ ιδιαίτερα μετά την προπόνηση που έκαναν σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Quantanamo
Αλλά, όπως είπα και στην αρχή, μην με ακούτε εμένα. Ένας απλός συνωμοσιολόγος είμαι.
Καληνύχτα σας.
.

1 σχόλιο:

  1. εχει και η δημοκρατια τα στραβα της! η ελληνικη δημοκρατια ας πουμε προφυλακισε την τριανταπενταχρονηλεγαμενητουζαχοπουλου για να την προστατευσει! μιλαμε για εφαρμοσμενη συνωμοσιολογια τωρα, οχι μαλακιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails