Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Όχι πέντε αλλά οκτώ είναι η ώρα που βραδιάζει ...

Τα Σκουπίδια του ΣΚΑΙ

μια παλιά (9/6/10) ανάρτηση της cynical :

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αυτή τη στιγμή, πρώτο θέμα στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ:

Η κ. Κ. Ακριβοπούλου, τής, σύμφωνα με την ¨Ε¨, ανεπαίσθητης αριστερής χροιάς, όψιμη αναλύτρια του δελτίου των 8, και στο πόδι του Mέγα Αναλυτή Πάσχου, αναρωτιόταν πριν από λίγο γιατί άραγε τα ΜΑΤ δεν την πέφτουν στους τραμπούκους του ΠΑΜΕ και της ΠΝΟ, που αποκλείουν τα λιμάνια, επιφυλλάσοντάς τους με τον τρόπο αυτό ιδιαίτερη και προνομιακή μεταχείριση, ενώ το κάνουν για ψύλλου πήδημα όταν για παράδειγμα κάποιοι άλλοι κλείνουν μια χωματερή.
... ... ...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Θεώρησα σκόπιμο να κάνω την παραπάνω μερική αναδημοσίσευση (της Τετάρτης, 9ης Ιουνίου 2010) του σοβαρότατου blog cynical. Η μη μαχητή παρόρμηση μου δημιουργήθηκε αμέσως μετά τις απίστευτα εχθρικές προς την κοινωνία θέσεις που εξέφρασε η παραπάνω εικονιζόμενη "δημοσιογράφος" πριν από λίγα λεπτά, με αφορμή τον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.
Από που να αρχίσει και που να τελειώσει πιά κανείς; Από τις συκοφαντίες και την αλαζονική απαξίωση των αγώνων των εργαζομένων; Από την σχιζοφρενική εμμονή των "δικαστικών αρχών" να κηρύσσουν παράνομες και καταχρηστικές (sic) όλες σχεδόν ανεξαίρετα τις απεργίες εντός της Ελληνικής επικράτειας; Από την ληστρική νοοτροπία των "αρμοδίων" που επιτίθενται με κάθε τρόπο στα εισοδήματα του Έλληνα πολίτη; Από την καταστροφή και απαξίωση της δημόσιας περιουσίας για την οποία πολέμησαν, μάτωσαν και εργάστηκαν σκληρά οι πατέρες μας; (βλ. ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΕΘΕΛ, ΟΤΕ κλπ κλπ); Τα καταστρέφουν όλα, τα θρασύμια που οι Έλληνες πολίτες όπλισαν, στο όνομα ασυγχώρητης αφέλειας και φρούδων ελπίδων, με την ψήφο τους.

Που ζούμε πιά;

Που οφείλεται ο ξεπεσμός και η φασιστικοποίηση της κοινωνίας μας;

Χάθηκα ... μπερδεύτηκα ... απογοητεύτηκα !

Σκέφτομαι ότι η καταστοφή, η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, εκτός από σημείο των καιρών είναι και ιστορικά δίκαιη εξέλιξη: οι άνθρωποι αυτοί φοβισμένοι και ιδιοτελείς στέκουν σιωπηλοί και άβουλοι σνομπάροντας τις κοινωνικές διαμαρτυρίες και ευελπιστώντας - αλίμονο μάταια - στην συνέχιση των ψευτο-προνομίων τους. Χάνονται απλά γιατί δεν μπορούν να διεκδικήσουν το αυτονόητο: το δικαίωμα στην ύπαρξη.

Έρεβος ! χάος, σιωπή και βάθος της νύχτας ...
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails