Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Πρωθυπουργός και Υπουργοί: Ηθικοί αυτουργοί της κοινωνικής διάλυσης


Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής, ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Εμμανουήλ Όθωνας, ο γενικός γραμματέας δημόσιας τάξης Γρηγόρης Τασούλας έχουν την απόλυτη ευθύνη και την ηθική αυτουργία για παρανομίες, για τυχόν βαρύτατους τραυματισμούς ή και θανάτους πολιτών που είναι πολύ πιθανόν να δούμε στο εγγύς μέλλον. Άμεσοι συνυπεύθυνοι είναι οι άνθρωποι που αποτελούν την Φυσική Ηγεσία των λεγομένων σωμάτων ασφαλείας. Συνεργός λόγω της αδικαιολόγητης άγνοιας ή της αδιαφορίας του είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Όλοι αυτοί είναι ηθικοί αυτουργοί μεθοδευμένης κοινωνικής διάλυσης αφού η πολιτεία εμφανίζεται όλο και πιο απόμακρη όλο και περισσότερο εχθρική και άδικη προς τους πολίτες αντί να τους υπηρετεί και να τους προστατεύει. Κάθε αναίτιος τραυματισμός, κάθε παράνομη και επιθετική ενέργεια προς τους πολίτες και κάθε πιθανή απώλεια ζωής θα τους βαραίνει στο ακέραιο.

Η συμπεριφορά των σωμάτων διατήρησης της τάξης είναι πλέον ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο. Τα σώματα αυτά δεν αποτελούν δύναμη περιφρούρησης της τάξης αλλά έχουν εκπέσει στο επίπεδο της ανεξέλεγκτης αγέλης που βρίζει χυδαία, που δημιουργεί εκ του μηδενός εστίες έντασης, που επιτίθεται αναίτια στους πολίτες, που τραυματίζει και συλλαμβάνει αδιάκριτα και πολλές φορές παράνομα.

Ο φανατικός υπερτονισμός εθνικών θεμάτων όπως τα ολοκαίνουργια αστέρια της Βεργίνας στις στολές των αστυνομικών που εμείς οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε αλλά και τα περίεργα αυτοκόλλητα με τις κίτρινες ‘σπαρτιάτικες’ περικεφαλαίες που πρόσφατα εμφανίστηκαν στα κράνη μερικών αστυνομικών υπαλλήλων και που πάλι εμείς οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε, δεν προμηνύουν τίποτε καλό αφού παραπέμπουν ευθέως - όπως φαίνεται και από την συμπεριφορά τους - σε ακροδεξιά, χουλιγκάνικα και βαθύτατα αντικοινωνικά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας και δρουν προστατευμένα από την νομιμοποίηση που τους παρέχει η ιδιότητά τους.

Η όλο και περισσότερο δημοφιλής στους κύκλους των στελεχών της αστυνομίας αμερικανόφερτη πρακτική να ανακατεύουν στις διαδηλώσεις δήθεν διαδηλωτές με ρόπαλα και κουκούλες αποτελεί καταστροφική μεθόδευση που συδαυλίζει την βία και εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες και την κοινωνία συνολικά.

Παρακάτω επισυνάπτω ένα ελάχιστο δείγμα φωτογραφιών από την τελευταία μεγάλη διαδήλωση ως επεξηγηματική των παραπάνω επισημάνσεων. Η συλλογή σχετικών φωτογραφιών και video στα MME και στην μπλογκόσφαιρα δεν έχει τέλος.

Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο, φτάνει πια !
.





.

16 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΔΡΩΣΗ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ "ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ" ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΙΝΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά, συγνώμη αλλά, ο Grsail μου ξυπνάει πάντα τα πολυγραφικά μου ένστικτα.
    Κάτι που ψιλιάζομαι οτι δυσανασχετεί και τον ίδιο όποτε με βλέπει. Τι να κάνουμε, διαβάστε οτι μπορείτε, έστω επιλεκτικά.

    1/5

    [ ... Συνεργός λόγω της αδικαιολόγητης άγνοιας ή της αδιαφορίας του είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. ... ]

    Δεν ξέρω τι ακριβώς γνωρίζει, αλλά δεν φεύγει από την μνήμη μου η επίσημη δήλωση του, έχοντας τότε πρόσφατα αναλάβει καθήκοντα, για το ξύλο που εμφανίστηκε να έχει φάει ένας Αφγανός(;). Ο οποίος απεβίωσε κάποιες ημέρες μετά την άφεση του από το αστ.τμήμα.
    Χωρίς να έχει γίνει ούτε καν πρόχειρη έρευνα (που προηγείται των ΕΔΕ με σκοπό μια πρώτη ενημέρωση για επείγοντα θέματα) έσπευσε από επίσημο βήμα να καταδικάσει τους αστυνομικούς. Τελικά αποδείχτηκαν άλλα αντί άλλων για τον αποβιώσαντα.
    Ο δε πρωθυπουργός δεν γνωρίζω κατά πόσο δικαιούται να χαρακτηριστεί ως: «ήταν φρέσκος, δεν ήξερε ακόμη να μην μιλάει επίσημα με μόνη την προσωπική του εκτίμηση, και ως θέσφατο μάλιστα», καθότι ήταν χρόνια πολλά υπουργός κυβερνήσεων, δεν βγήκε χτες από το σχολείο.
    Επίσης, από ότι μάθαμε, με εκείνη την δήλωση είχε κατάφορα αδίκως κάψει κόσμο στο εσωτερικό της αστυνομίας. Αστυνομικοί, οι εύκολοι πολίτες/σάκοι του μποξ για όλους τους «προοδευτικούς», κυβερνητικούς και μη.

    Δεν πέρασε από κανέναν «προοδευτικό» ποτέ η σφήνα σκέψης, έτσι, τυχαία έστω ρε παιδί μου, ότι το 99% των σημερινών αστυνομικών προσελήφθη ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΘΗΚΕ στην αστυνομία στην διάρκεια 22 ετών ΠΑΣΟΚ, συνολικά, και 14 ετών ΝΔ. Διορθώστε με γιατί, τώρα που γράφω, είναι πρωί πριν την δουλειά. Κάπου εκεί είναι τα νούμερα.
    Κανένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς δεν μπορεί να έχει σχέσεις με την Χούντα, ή τον Χίτλερ, ή δεν ξέρω με ποιόν άλλο αρέσκεται η «πρόοδος» να νανουρίζει τους οπαδούς της.

    Επομένως, έρχεται μια άλλη φυσική ερώτηση. Απομένουν ευαγείς δυνάμεις όπως το ΚΚΕ, οι οικολόγοι, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μας δείξουν αν γίνουν αυτοί εξουσία τι είδους αστυνομικούς και αστυνομική συμπεριφορά θα έχουμε. Εσείς τι νομίζετε; Εσύ Grsail;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2/5

    [ ... Όλοι αυτοί είναι ηθικοί αυτουργοί μεθοδευμένης κοινωνικής διάλυσης αφού η πολιτεία εμφανίζεται όλο και πιο απόμακρη όλο και περισσότερο εχθρική και άδικη προς τους πολίτες αντί να τους υπηρετεί και να τους προστατεύει. Κάθε αναίτιος τραυματισμός, κάθε παράνομη και επιθετική ενέργεια προς τους πολίτες και κάθε πιθανή απώλεια ζωής θα τους βαραίνει στο ακέραιο. ... ]

    Παρεμπιπτόντως, έχω πέσει προσωπικά «θύμα» σε επίπεδο κακής συμπεριφοράς από αστυνομικούς. Σε έλεγχο που έγινε κάποτε στην Αλεξάνδρας πριν χρόνια, δεν είχα μαζί μου ταυτότητα και θύμωσαν λες και είχαμε συμφωνήσει σε ραντεβού για έλεγχο, τεσπα, και είχα κατα-συγχιστεί.
    Αλλά από τις δικές μου εμπειρίες και γνώσεις σου λέω, και υπογράφω, ότι κάτι τέτοια είναι συνέπεια ΠΑΝΤΑ των όποιων προϊσταμένων, κάποιου πολιτικού ή υπηρεσιακού επιπέδου πολύ πιο ψηλά.
    ΠΟΤΕ δεν είναι ουσιαστική ευθύνη των ιδίων, όσων βρίσκονται σε υπηρεσίες επαφής με τον κόσμο, όπως η αστυνομία.
    Πάντα, και στο υπογράφω.

    Το σχόλιο/απάντηση, λοιπόν.
    Δεν υπάρχουν καλοί αστυνομικοί, δεν υπάρχουν κακοί αστυνομικοί.
    Όσον αφορά τα θέματα που πραγματεύεσαι εδώ, υπάρχουν μόνο ένστολοι εργαζόμενοι οι οποίοι εκτελούν εντολές της πολιτικής ηγεσίας. Ποτέ της υπηρεσιακής, είναι αδύνατον.
    Η υπηρεσιακή ηγεσία απλώς μετουσιώνει τις γραμμές και τις άνωθεν εντολές σε κατάλληλα διατυπωμένες διαταγές, και συνολική μέριμνα για την όλη εκτέλεση.
    Οι εντολές αυτές εκτελούνται, επιπλέον, και με τον ακριβή τρόπο που επιθυμεί η πολιτική ηγεσία, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3/5

    [ ... Ο φανατικός υπερτονισμός εθνικών θεμάτων όπως τα ολοκαίνουργια αστέρια της Βεργίνας στις στολές των αστυνομικών που εμείς οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε αλλά και τα περίεργα αυτοκόλλητα με τις κίτρινες ‘σπαρτιάτικες’ περικεφαλαίες που πρόσφατα εμφανίστηκαν στα κράνη μερικών αστυνομικών υπαλλήλων και που πάλι εμείς οι Έλληνες πολίτες πληρώνουμε, δεν προμηνύουν τίποτε καλό αφού παραπέμπουν ευθέως - όπως φαίνεται και από την συμπεριφορά τους - σε ακροδεξιά, χουλιγκάνικα και βαθύτατα αντικοινωνικά στοιχεία που έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας και δρουν προστατευμένα από την νομιμοποίηση που τους παρέχει η ιδιότητά τους. ... ]

    Δεν κατάλαβα ακριβώς. Εννοείς ότι πληρώνουμε τα κράνη (σωστό, αν και υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες ότι τα αγοράζουν μόνοι τους όταν θέλουν να έχουν κάτι της προκοπής), ή ότι πληρώνουμε και τα αυτοκόλλητα που βάζουν οι αστυνομικοί επάνω;

    Όπως και να έχει, πρέπει να μου πεις τι θα προμήνυε «κάτι καλό». Σφυροδρέπανα; Σήματα της Ανταρσυας; Σπασμένες αλυσίδες και περιστέρια σε κάρβουνο, του Πικάσο;
    Πότε θα καταλάβετε οι υπνωτισμένοι «προοδευτικοί», δλδ της βάσης, ότι οποιοδήποτε σήμα δείχνει, καταρχήν, μονομέρεια στην νοοτροπία του όποιου υπαλλήλου. Δεν έχει σημασία τι δείχνει, δεν πρέπει να έχει απολύτως τίποτε σαν έμβλημα πέραν των υπηρεσιακών του.
    Πότε θα καταλάβετε, επίσης, ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν απηυδήσει εντελώς (μα εντελώς) από την αηδία της συμπεριφοράς των «προοδευτικών αγωνιστών», και τους έχουν ωθήσει να τα βάζουν πιο πολύ για να κάνουν «σπάσιμο», και σε κάποιο ποσοστό σαν δική τους ψυχολογική στήριξη (πχ «εγώ τώρα δεν δέχομαι επίθεση από τον κάθε βαλτό λαλάκα για 700e, αλλά φυλάω Θερμοπύλες» ή «είμαστε η διμοιρία των επιλέκτων»).

    Είμαι σίγουρος πως αν με διαβάζει κάποιος αστυνομικός, τώρα, θα σκέφτεται πως είμαι σχετικός με τον χώρο και έτσι τα ξέρω. Απλώς η αλήθεια είναι ότι υπηρέτησα σε πολύ ικανή θέση του Δημοσίου για χρόνια και καταλαβαίνω τα πάντα. Δεν τα κοιτάω υπνωτισμένος και με δέος ερμηνείας, σαν «προοδευτικός» που ορέγεται να γίνει κάποτε το Δημόσιο «δικό μας» (άλλο χάλι από ‘κει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 4/5

    [ Η όλο και περισσότερο δημοφιλής στους κύκλους των στελεχών της αστυνομίας αμερικανόφερτη πρακτική να ανακατεύουν στις διαδηλώσεις δήθεν διαδηλωτές με ρόπαλα και κουκούλες αποτελεί καταστροφική μεθόδευση που συδαυλίζει την βία και εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες και την κοινωνία συνολικά. ]

    Είπαμε δεν είμαι σχετικός με τον χώρο της αστυνομίας, αλλά καταλαβαίνω πολλά και το συγκεκριμένο είμαι σίγουρος ότι το κάνουν, ακριβώς στο πλαίσιο των διαφόρων στρατηγικών/τακτικών.
    Δεν γνωρίζω τι κάνουν με αυτά τα ρόπαλα, τα έχουμε δει και στην tv και σε φωτο, δλδ, αν τα χρησιμοποιούν, ή, απλά είναι παρελκόμενα μεταμφίεσης. Θα με ενδιέφερε αν υπάρχει κάποια σημαντική μαρτυρία σε αυτό.
    Και λοιπόν;

    Δεν μου λες Grsail, πως ακριβώς φαντάζεσαι ως κρατική οντότητα αν και εφόσον επικρατήσει ως εξουσία ο πολιτικός χώρος που, δεν ξέρω ποιος είναι παρόλο που μιλάμε καιρό, εσύ πιστεύεις ότι είναι ο σωστός;

    Είσαι γενικά «προοδευτικός» και κατά δήλωση και κατά θέση. Για πες μου πως σκέφτεσαι το παρασκήνιο της εξουσίας αυτών που πιστεύεις;
    Θα μπουζουριάζουν τους ταραχοποιούς με ειδικά τάγματα και θα τους στέλνουν στα Γκούλαγκ; Θα τους μοιράζουν γαρίφαλα και μετά θα σταυροκοπιούνται να το εκτιμήσουν οι ταραχοποιοί και να «καθίσουν καλά»;
    Πες μου ένα κομμάτι από το όραμα σου, δεν ειρωνεύομαι, πως τα βλέπεις ότι θα είναι αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 5/5

    [ ... Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο, φτάνει πια ! ... ]

    Όσον αφορά τι;
    Το φόρτωμα, με φερεντζέ, της όλης κατάστασης στους αστυνομικούς υπαλλήλους;
    Τον τρόπο που ασκείται η εξουσία από ικανούς ή ανίκανους;
    Η αλήθεια είναι ότι ενώ, όπως συνήθως, έγραψες διάφορα και με καλό γράψιμο, εδώ δεν διευκρινίζεις ποιο θεωρείς ότι είναι η βάση στην ουσία του θέματος, και ποιους πρέπει να κατηγορήσουμε.

    Εν τέλει, ο τίτλος σου είναι «Πρωθυπουργός και Υπουργοί: Ηθικοί αυτουργοί της κοινωνικής διάλυσης». Γενικώς συμφωνούμε, φοβάμαι ότι όλη η κοινωνία συμφωνεί.

    Η τραγωδία, όμως, είναι πως δεν υπάρχει ούτε ένα συμπαγές 20% που να πιστεύει στον ίδιο λόγο ως αιτία.
    Εσύ, μόλις, το έριξες με βαρύτητα στην αστυνομική συμπεριφορά. Αν εγώ γράψω με τον ίδιο τίτλο θα πω άλλα, ο άλλος άλλα. Όχι γιατί ο καθένας θα πιάσει από ένα κομμάτι, αλλά γιατί θεωρούμε εντελώς διαφορετική την ουσία του προβλήματος.
    ΑΥΤΗ η κατάσταση είναι η μεγαλύτερη τραγωδία μας, τα άλλα έπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος (19 Δεκέμβριος, 2010 01:54)

    Φοβάμαι ότι έχεις απόλυτο δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Άναυδος

    Τα λεγόμενα σώματα ασφαλείας διαμορφώνονται από την πολιτική ελίτ έτσι ώστε να προστατεύουν τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ εις βάρος και ερήμην των πολιτών. Ένα μεγάλο μέρος των κομματικών μηχανισμών που ανέφερες ανήκει στην πολιτική ελίτ.

    Δεν νομίζω καθόλου ότι πρόκειται απλώς για «ένστολους εργαζόμενους» όπως λες. Η χυδαιότητα της συμπεριφοράς και το μίσος που εκπέμπουν αυτοί οι άνθρωποι αγγίζει τα όρια της κλινικής περίπτωσης.

    Αν θεωρείς ότι τα απάνθρωπα αυτά άτομα «φυλάνε Θερμοπύλες» είναι δικό σου πρόβλημα και περαστικά. Είναι γνωστή η έμμεση διασύνδεση τέτοιων «σημάτων» με νοοτροπίες πολύ πέραν του κοινωνικά αποδεκτού. Μπορείς ελέυθερα να πληρώνεις εσύ τα γελοία σηματάκια τους ώστε να στιρίζονται ψυχολογικά και να μας θεωρούν βαλτούς λαλάκες όπως λες … έλεος !

    Το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό βίας που εκδηλώνεται στις συγκεντρώσεις έχει αφετηρία τα ίδια τα «σώματα ασφαλείας». Είναι πραγματικοί πρωταθλητές της αναίτιας βίας.

    Η αστυνομική συμπεριφορά καθρεφτίζει το επίπεδο του πολύ κακού πολιτικού προσωπικού που επί δεκαετίες λυμαίνεται την χώρα.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1/2

    @Grsail
    Να λοιπόν που οι σεντονιάδες, εκτός από ενοχλητικές γιατί ενέχουν το στοιχείο της αλαζονείας ("όποιος και να είμαι εγώ, εσύ τώρα κάτσε διάβασε") χάνουν και σε αυτά που θέλουν να μεταφέρουν. Διάβασες, πιθανόν όλα, αλλά εν τη βιάση δεν κατάλαβες σχεδόν τίποτα και φταίω εγώ για αυτό, αλλά όταν έχω ενθουσιασμό και υλικό άξιας επικοινωνίας το λακωνικό μου είναι δύσκολο :-(

    Δεν είπα πουθενά οτι φυλάνε Θερμοπύλες – εγώ, μετέφερα ότι προσπαθούν αυτοί να πιστεύουν. Στα αυτοκόλλητα. Το κυριότερο, αιτιολόγησα το πώς σπρώχτηκαν από «εσάς» να προσπαθούν να δουν έτσι το πράγμα (το πιο κρίσιμο δλδ). Mε διάβαζες προκατειλημμένα, και με σκεφτόσουν να εκπέμπω ατάκες του συντηρητικού χώρου.

    Έτσι χάθηκε και η με σιγουριά δοσμένη από μένα θεωρία, περί του μίσους που αναφέρεις.

    Για το τελευταίο, και να το κλείσω με αυτό, φέρε τον εαυτό σου στην θέση των αστυνομικών. Μπορείς;

    Πες οτι γεννήθηκες σε ένα χωριουδάκι κάπου στην κεντρική Ελλάδα χωρίς στον ήλιο μοίρα, ίσως. Χωρίς μόρφωση ουσίας σε σένα, και στο περιβάλλον σου, που θα βοηθούσε στις επιλογές της ζωής. Χωρίς οικονομικά μέσα για να έχεις άνεση στην διάρκεια που αναζητάς μόνιμη εργασία. Όμως πιστεύεις, ιδεολογικά, τα ίδια που πιστεύεις και τώρα, ως Grsail.
    Γίνεσαι αστυνομικός. Ίσως βοήθησε και ο τοπικός βουλευτής.

    Μια μέρα στήνεσαι σε παράταξη.
    Ξεχύνεται ένας σαματάς από μασκοφόρους που πετούν ότι μπορείς να σκεφτείς, δείχνοντας σου απίστευτο μίσος.
    Απίστευτη εκδικητικότατα για πράγματα που δεν ξέρεις καν. Απίστευτη δολοφονική διάθεση. Δεν τους ξέρεις, και δεν βλέπεις τίποτα καλό στον όλο σαματά μπροστά σου. Από εκεί που στέκεσαι κοιτάς και δεν βλέπεις κανέναν καλό άνθρωπο απέναντι.
    Αν οποιοσδήποτε εκείνη την ώρα σου έλεγε ότι αυτοί, απέναντι, είναι προοδευτικοί (εδώ δεν έβαλα εισαγωγικά, όπως κάνω άλλοτε), είναι καλοί, θέλουν το καλό των ανθρώπων και της κοινωνίας, ούτε καν θα του απαντούσες.
    Οι παλαιότεροι συνάδελφοι σου τριγύρω σκούζουν, δεν είναι ώρα για αβρότητες.
    Ακούς τον πίσω να βρίζει: «τα κωλόπαιδα, γμ… το μ… της μάνας τους, θα σκοτωθούμε, πάμε γερά παιδιά! Ένας για όλους!». Εσύ τι είσαι; Υποθέσαμε, στην καλύτερη περίπτωση, ότι τουλάχιστον έχεις μια κοινωνική ευαισθησία, μια ιδεολογία, αλλά μέχρις εκεί, δεν ξέρεις τίποτα άλλο παραπέρα. Οι μολότωφ σκάνε μπροστά σας με ένα ύπουλο θόρυβο και παίρνουν σβάρνα τα πόδια σας. Οι μολότωφ των καλών ανθρώπων που νοιάζονται για την κοινωνία. Ένας παλιός συνάδελφος σε αρπάζει αποσβολωμένο και σε πετάει πέρα, «ξύπνα μικρέ». Γλύτωσες. Αυτή τη φορά.

    Πες μου, το βράδυ που θα γυρίσεις σπίτι σου πως θα είσαι;
    Πόσο μακρινή και αόριστη θα μοιάζει εκείνη η ιδεολογία; Πόσο περίεργοι θα φαντάζουν οι της πρακτικής εφαρμογής των θεωριών;
    Πόσο αντιπάθεια επιπλέον θα ένοιωθες αν, αντί εκείνης της ιδεολογίας, ήσουν και λίγο «πατριώτης» ας πούμε; Ή δεν έχεις δικαίωμα να πιστεύεις κάτι άλλο;
    Επίσης (το σημαντικότερο όλων) έχεις το δικαίωμα να μην είχες και καμία ιδεολογία εξαρχής, από πού να την είχες στο χωριό; Να ήσουν ας πούμε, ένας καλός άνθρωπος που δεν ξέρει από πολιτικά και απλά κοιτάει να ανταπεξέρχεται στην ζωή όπως έρχεται.

    Το πρωί ανόρεχτος, πας πάλι στην δουλειά. Είναι όλοι μαζεμένοι σε ένα πηγαδάκι και συζητάνε για τον αξιωματικό σας, που τον αναγνώρισαν το βράδυ στο Γκάζι με πολιτικά, την γυναίκα και τα παιδιά του, και του κάρφωσαν ένα λοστό στο κεφάλι.
    Καλώς ήρθες στον άλλο κόσμο.

    Τον κόσμο των φαντασμάτων.
    Αλλά ούτε και εκεί σε βλέπουν, έστω ως φάντασμα. Οι «κοινωνικοί αγωνιστές» που νοιάζονται για το καλό του «λαού», του «εργάτη», του «φτωχού», του «εν αδίκω», ονομάζουν «φαντάσματα» μόνο τους «άτυπους μετανάστες» και τα θύματα των εμπόρων ουσιών. Και μόνο όταν είναι να βγάλουν πύρινους λόγους για να παίξουν με την ανθρωπιά μας. Δεν έχει ήλιο για σένα ούτε στον κόσμο εκείνο, κανείς δεν σου αναγνωρίζει τίποτα, κανείς δεν σε βλέπει.

    Λέγαμε για το μίσος. [ ... Η χυδαιότητα της συμπεριφοράς και το μίσος που εκπέμπουν αυτοί οι άνθρωποι αγγίζει τα όρια της κλινικής περίπτωσης. ... ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Άναυδος

    Δεν χρειάζονται οι 'σεντονιάδες', καταλαβαίνω και με λιγότερα.
    Οι άνθρωποι που κάνουν τον ξυλοδαρμό των άλλων επάγγελμα δεν έχουν δικαιολογία.
    Η ιστορία σου είναι αντεστραμένη, οι κοινωνία είναι τα 11 εκοτομμύρια των Ελλήνων και όχι οι εξήντα χιλιάδες μπάτσοι.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και με λιγότερα. Καλώς.
    Δεν εμφανίστηκε το κομμάτι 2/2 αυτού του σχολίου μου, αλλά ας το αφήσουμε. Αντιγράφω από εκεί το σημείο που καταλήγει:
    ------

    [ ... Η αστυνομική συμπεριφορά καθρεφτίζει το επίπεδο του πολύ κακού πολιτικού προσωπικού που επί δεκαετίες λυμαίνεται την χώρα. ... ]
    Δεν μου απάντησες πριν. Πως πιστεύεις, πως οραματίζεσαι, ότι θα ήταν αυτή η αστυνομική συμπεριφορά με κρατούσα την δική σου ιδεολογία στην εξουσία; Δεν είναι ειρωνική, είναι ειλικρινής ερώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Άναυδος

    Την αστυνομία της χώρας θα την προτιμούσα έτσι:

    - Χωρίς Αδικαιολόγητη βαναυσότητα
    - Όχι συμμετοχή των αστυνομικών στις ύβρεις και στις χυδαίες χειρονομίες (ο διαδηλωτής είναι ένας οποιοσδήποτε πολίτης, ο αστυνομικός όμως εκπροσωπεί το κράτος, όταν αυτός συμπεριφέρεται χυδαία είναι σαν να συμπεριφερόμαστε χυδαία όλοι!)
    - Κατάργηση των αδικαιολόγητων συλλήψεων
    - Όχι αδικαιολόγητη χρήση χημικών
    - Όχι επίμονη παρουσία ακόμη και εκεί που δεν χρειάζεται
    - Να εκπαιδευτεί το προσωπικό και να ελεγχθεί για την καταλληλότητά του
    - Να εκδιωχθούν τα ακροδεξιά, χουλιγκάνικα, φασιστικά και κοινωνικά άρρωστα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα στις τάξεις της

    Ζητάω πολλά;
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. :-)
    Μάλλον εγώ ζητάω πολλά, δεν ζήτησα το πως θα έγραφε ο Grsail την "Utopia".
    Ζήτησα το πως φαντάζεσαι οτι θα είναι τα "σώματα ασφαλείας" με την δική σου ιδεολογία στην εξουσία.

    Το πως θα είναι αυτή η εξουσία στο θέμα "σώματα ασφαλείας", όχι τι θα κάνεις εσύ αν γίνεις εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Άναυδος

    Καμία Utopia. Μιλώ για το εδώ και τώρα.
    Φαντάζομαι και προσβλέπω στην κοινωνία όπου δεν θα χρειάζονται και ούτε θα υπάρχουν "σώματα ασφαλείας".
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καμία Utopia. Μιλώ για το εδώ και τώρα.
    Φαντάζομαι και προσβλέπω στην κοινωνία όπου δεν θα χρειάζονται και ούτε θα υπάρχουν "σώματα ασφαλείας".
    Δεν χορταίνω να σε διαβάζω grsail ο λόγος σου
    είναι απολαυστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Ανώνυμος (06 Ιανουάριος, 2011 13:08)

    Δεν είναι άσχημο να ακούμε και καμιά καλή κουβέντα πότε - πότε :-))

    Καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails