Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Και λίγες έφαγε, αλλά ...


Οι περισσότεροι έχουμε ήδη δει ή διαβάσει για την επίθεση που δέχτηκε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης κατά την προχθεσινή διαδήλωση. Είναι προφανές ότι δεν λυπήθηκα ιδιαίτερα αφού αμέσως μου πέρασαν από το μυαλό οι επιζήμιες για την χώρα και τους πολίτες της πρωτοβουλίες του κυρίου Χατζηδάκη όπως πχ η πώληση για ψίχουλα της Ολυμπιακής που εμφανίστηκε ως μέγιστη επιτυχία του κόμματός του ενώ ο ίδιος απέκρυψε το τεράστιο κόστος που επωμίστηκε ο μέσος Έλληνας τόσο από την διαδικασία εξαγοράς όσο και από τα αλλοπρόσαλλα «μέτρα προστασίας» των εργαζομένων της εταιρείας. Για μια στιγμή λες: … και λίγες έφαγε !

Όμως, συζητώντας και με φίλο σήμερα το πρωί, συνειδητοποίησα ότι αν περνούσε στην διαδήλωση δίπλα μου ο Χατζηδάκης και ο κάθε πρώην η νυν υπουργός εγώ αλλά και οι άνθρωποι που εκτιμώ και σέβομαι όπως - νομίζω - και οι άνθρωποι που εμφορούνται από την πραγματική αριστερή ποιότητα, ούτε θα χειροδικούσαν ούτε θα προπηλάκιζαν. Με δύο λόγια, όχι μόνο δεν επικροτώ την ενέργεια αυτή αλλά και θλίβομαι όταν εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα τυφλής και εκδικητικής βίας.

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η βία είναι μέρος της πολιτικής πάλης. Όμως ο χρόνος και ο τόπος καθώς και οι μορφές αυτής της βίας, μαζί με τον παρεπόμενο συμβολικό και τον πολιτικό της αντίχτυπο, είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο ζήτημα. Η βία ως πολιτική πράξη είναι ένα λεπτεπίλεπτο και δίκοπο εργαλείο του οποίου η χρήση δεν πρέπει να θίγει η να έρχεται σε αντίθεση με τον χαρακτήρα και την ποιότητα της δράσης και των πολιτικών μας ιδεών.
.

7 σχόλια:

  1. ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ? ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑΦΤΗΚΕ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ,ΑΥΤΗ ΕΚΛΕΙΣΕ, ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ. ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ OLYMPIC AIR. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ. ΚΑΛΥΝΗΧΤΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος (17 Δεκέμβριος, 2010 14:07)

    Δεν νομίζω ότι θάφτηκε καμία διαδήλωση.
    Εάν είστε ευχαριστημένος/η με την 'πώληση' της Ολυμπιακής είναι πρόβλημά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ. ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η "ΠΑΝΘΕΟΝ" ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ,ΤΙΣ ΗΠΑ,ΤΗΝ ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ. Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΗΤΑΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΕΡΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΙΞΗ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΘ'ΕΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΘΑΦΤΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνω απολυτα μαζι σου, οχι μονο δεν θα το καναμε αντιθετα πιστευω πως θα προσπαθουσαμε να το αποτρεψουμε.
    Εν τουτοις δεν το κρυβω πως για οσα παραπανω αναφερεις σχετικα με τα εργα και τις ημερες του κυριου 'ολα θα τα ισορροπησει η αγορα' οπως και πολλων αλλων ο αρχεγονος ανθρωπος μεσα μου το χαρηκε......και ειναι επικινδυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμος (18 Δεκέμβριος, 2010 03:01)

    Νομίζω ότι δεν θα περίμενες από τα πουλημένα στην οικονομική ελίτ ΜΜΕ να προβάλλουν την διαδήλωση. Την περίοδο αυτή δεν υπάρχει ούτε ένα 'μέσο' που να προσφέρει πραγματική και αντικειμενική πληροφόρηση στους πολίτες. Μαθαίνουμε μόνο _ότι_ θέλουν να μάθουμε και _όπως_ θέλουν να το μάθουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @taspa

    Οι καιροί είναι δύσκολοι και φοβάμαι ότι θα γίνουν ακόμη δυσκολότεροι. Μάλλον θα πρέπει να χαλιναγωγήσουμε τον "αρχέγονο άνθρωπο" μέσα μας διότι διαφορετικά θα κινδυνεύσουμε να θρηνήσουμε θύματα. Η τυφλή βία που ενσπείρουν οι έξαλλοι ματατζήδες με τις ευλογίες της φυσικής και πολιτικής τους ηγεσίας προμηνύει τα χειρότερα για το άμεσο μέλλον …
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτο ακριβως φοβαμαι!!!!ΘΥΜΑΤΑ......κι οταν γινει η αρχη δυσκολα σταματα.
    Αρνουμαι και να το σκεφθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails