Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Οι πραγματικοί κουκουλοφόροι


Αυτή η φωτογραφία μου προξένησε ανατριχίλα. Προσέξτε τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί στην κλούβα ή αλλού, πιασμένο από το κεφάλι ως άψυχο αντικείμενο ή σαν φρεσκοαποκτημένο σφαχτάρι τον νεαρό ο δραστήριος κουκουλοφόρος «αντι-τρομοκράτης».

Είναι πολλοί και φοβάμαι ότι θα γίνουν πολύ περισσότεροι οι πολίτες αυτής της χώρας που μπορεί να μην αντιδρούν (ακόμη;) αλλά ενοχλούνται βαθύτατα από την βία και την απάνθρωπη πολλές φορές υπερβολή που αποπνέει η συμπεριφορά των συμμετεχόντων στα λεγόμενα Σώματα Ασφαλείας. Οι άνθρωποι αυτοί εκφράζουν μια απόλυτη εχθρότητα προς την κοινωνία την οποία δεν μπορούν ούτε να την αντικρύσουν χωρίς κουκούλα.

Αυτές οι μαύρες κουκούλες, που τις έχουμε πληρώσει εσείς και εγώ, δεν σας θυμίζουν κάποιες άλλες κουκούλες που περιφέρονταν στις γειτονιές της Αθήνας μαραίνοντας ζωές μερικές δεκαετίες πριν; Άραγε αυτό το παλληκαράκι με την κουκούλα και το, πληρωμένο από το Ελληνικό κοινό, πιστόλι στην κωλότσεπη έχει πιθανότητες να γίνει ποτέ άνθρωπος;

Και ήθελα να ρωτήσω, μήπως και κάποιος ξέρει, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών διαφύλαξης της τάξης τι ακριβώς έχουν να φοβούνται τόσο ώστε να καταντήσουν κουκουλοφόροι; Ή μήπως η αμερικανόφερτη κουκούλα είναι απλώς άλλο ένα εργαλείο φόβου, άλλο ένα σύνεργο τρομοκράτησης της Ελληνικής Κοινωνίας;
.

11 σχόλια:

  1. ...πίσω από κάθε "αστυνόμο"
    κρύβονται σόγια ολόκληρα
    που περιμένουν να βολευτούν...
    - άστους -
    ...και θα βγάλουν τα μάτια τους αναμεταξύ τους...
    ...η μεγάλη σφαγή των "οργάνων έχει αρχίσει"...
    (...οι μισοί πήγαν στο επικρατείας...)
    λίγη υπομονή και θα σέρνονται όλοι στους δρόμους,
    η εφτακοσαρού για χάρη του καλλικράτη δεν πρόκειται να τους σώσει..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βεβαιως κι η κουκουλα του μπατσου ειναι συνεργο τρομοκρατησης της κοινωνιας - οπως κι η μπομπα που εβαζε ο νεαρος (φορωντας επισης κουκουλα) ειναι συνεργο τρομοκρατησης της ιδιας κοινωνιας! πιστολι ο ενας πιστολια κι ο αλλος! απλως ετυχε ο ενας κουκουλοφορος να ξεβρακωσει τον αλλον βγαζοντας του την κουκουλα! οσο για την ελληνικη κοινωνια... ποια κοινωνια φιλτατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @bbimbo
    Πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω σήμερα, περιμένω να επαληθευτείς ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος (04 Νοέμβριος, 2010 23:48)

    Εγώ δεν το βάζω κάτω, πιστεύω ότι η Ελληνική κοινωνία παρ' όλο τον εφιάλτη που ζούμε, εξακολουθεί να υπάρχει.

    Πάντως τα "από εδώ πιστόλια" έκρυβαν πάντα το μίσος και την προδοσία. Τα "από εκεί" πιστόλια τα κρατούσαν κάποτε αθεράπευτα ρομαντικοί, σήμερα τα κρατούν προβοκάτορες ή επικίνδυνα ηλίθιοι ...
    .


    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα "εύσημα" αυτής της σκηνοθεσίας ανήκουν στο Χρυσοχοΐδη, αυτός έφυγε το πνεύμα του ζει στο υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ:

    http://swell-swell.blogspot.com/2010/04/spielberg.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Swell

    Και πριν τον Χρυσοχοϊδη είχαμε τον Πολύδωρα και πριν τον Πολύδωρα ... Άστα φίλε μου, κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια και φως δεν βλέπουμε. Τόσο η ηγεσία της αστυνομίας όσο και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι είναι ανυποψίαστοι ή παντελώς αδιάφοροι για το τεράστιο χάσμα που ανοίγουν με την συμπεριφορά τους μέσα στην Ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδή μόλις τώρα είδα τη σκηνή -απ' όπου και η φωτό και τα σχόλια σου- στην τηλεόραση, πρέπει να ξέρεις ότι το "παληκάρι" τη στιγμή αυτή που τον πήγαιναν στον ανακριτή έφτυσε τους δημοσιογράφους (χέστηκα απλά το αναφέρω) και προσπάθησε να τους κλωτσήσει.
    Ο αστυνομικός τον "γράπωσε" έτσι για να τον σταματήσει και να συνεχίσουν προς τα μέσα...
    Η φωτογραφία απομονωμένη παραπλανά δυστυχώς φίλε μου,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Κοινωνία είμαστε όλοι μας.
    Υπεύθυνοι δεν υπάρχουν άλλοι από εμάς.
    Η κουκούλα είναι παντού ακόμα κι εδω στο διαδίκτυο.
    Μη κρυβόμαστε πίσω από τις "κουκούλες" μας λοιπόν και δείχνουμε μόνο την κουκούλα των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος (05 Νοέμβριος, 2010 21:48)

    Ερμήνευσα με τον τρόπο μου μια φωτογραφία λαμβάνοντάς την ως αφορμή για να μιλήσω για τα δεκάδες και εκατοντάδες φαινόμαινα απάνθρωπης συμπεριφοράς. Είσαι προφανώς ελέυθερος/η να παραπλανάσαι όπως και όσο θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ανώνυμος (05 Νοέμβριος, 2010 23:16)

    Αν κρύβεσαι πίσω από 'κουκούλα', είσαι ελεύθερος να την βγάλεις όποτε εσύ το θελήσεις. Τότε θα μπορείς να μιλάς και για τις 'κουκούλες' των άλλων. Εγώ μίλησα για τις συγκεκριμένες κουκούλες των μισθοφόρων. Ήθελα επίσης να σου πω ότι δυστυχώς Κοινωνία δεν είμαστε "όλοι μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ all ...

    Ως γενική απάντηση σε ξεκουκούλωτους και μη προτείνω το παρακάτω κείμενο που γράφτηκε από την Κάτια Αντωνιάδου στις 12 Δεκεμβρίου 2008:

    http://archive.enet.gr/online/online_obj?pid=239&tp=T&id=30724868

    Ας μου πουν τώρα οι επαϊοντες, ποιοί είναι "μέλη της κοινωνίας μας" και ποιοί όχι.
    Εγώ πάντως στα μίσθαρνα ανθρωποειδή που βγάζουν το μεροκάματο εις βάρος της χώρας και των πολιτών της ερωτοτροπώντας πότε με τον φασισμό και πότε με την ωμή βία (που τους χατακτηρίζει) λέω ΟΧΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails