Περιπου το 50% αυτου το Λαου δεν εκπροσωπειται ( 40+% αποχη συν ακυρα λευκα) και τα ποσοστα των 35+% που πηρε ο καθε ισχυρος υποψηφιος του διπολου της κομματοκρατιας δε φαινεται να υπολογιζονται επι του πραγματικου ποσοστου του Λαου που προσήλθε στις κάλπες για την ΤΒ και τις φυλλαδες της τέταρτης εξουσιας. Περναει η αντιδραση στα ψιλα και στη ληθη αμεσως. Τι καταλαβες που έσπρωξες τον κοσμο στην αποχη αντι στην τιμωριτικη ψηφο; Γι αυτο σου λεω δε μ' αρεσουν οι διαδικτυακοι μηχανισμοι τιθασευσης της κοινης γνωμης που υιοθετουν μερικα μπλογκ. Κανουν περιπατο στις εκλογες μετα τα Λαμογια που ελεγχουν τις μαζες των αδαών.
Μου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταλάβω τι θα πει "τιμωρητική ψήφος". Δηλαδή ποιός θα τιμωρούσε ποιόν; Αν έπαιρνε λιγότερες ψήφους πχ ο Ψωμιάδης και περισσότερες ο αντίπαλός του θα άλλαζε κάτι το οποίο είναι ικανό να με κάνει να λάβω μέρος σε αυτή την γελοία φιέστα;
Επειδή δεν πήγες να ψηφίσεις φίλε σου λέω ότι υπήρχαν πολλά ψηφοδέλτια πάρα πολλά και εναλλακτικές λύσεις επίσης εκτός των κομμάτων που είναι στη Βουλη.Διαλλέγεις λοιπόν και ψηφίζεις κάτι πέρα κι έξω από αυτούς που συνθέτουν την κολυμπήθρα του Σιλωαμ των αποφάσεων του ΔΝΤ. Αυτό λέγεται τιμωριτική ψήφος Η αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί των κυβερνόντων και των συγκυβερνόντων είτε με τη συναίνεση είτε με την ανοχή όντος του Κοινοβουλίου μας
Το ποσοστο του Ψωμιαδη ειναι λιγοτερο της αποχης του Λαου από την καλπη. Η νοοτροπια της αποχης και του ωχαδερφισμου τον βγαζει ολα αυτα τα χρονια. Τη συμμετοχη φοβουνται οι οργανωμενοι κομματοκρατες.
Oταν συμβουλεύεις αποχή από τις εκλογές σημαίνει ότι: 1) Η ότι έχεις κατανοήσει ότι η κομματοκρατια είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας και έχεις παραδώσει τα όπλα αμάχητη στο σύστημα που σε κυβερνά, αντί να προτείνεις δράσεις για να ελευθερώσεις τους πολίτες Αν δεν κατανοούν από μόνοι τους τότε πρέπει να το κάνεις εσύ με τρόπο σωστό χωρίς να τους ωθείς σε εσφαλμένες και αναιτιολόγητες λύσεις συγχύζοντας τους. 2) Αν όμως αν δεν συμβαίνει το ανωτέρω και δεν πιστεύεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία τότε η συμβουλή σου για αποχή με κάνει να πιστεύω ότι είναι εντελώς εκ του πονηρού αφού είναι γνωστό ότι η αποχή ευνοεί τους υποψηφίους που τα δίκτυα που λειτουργούν παντού και σε κάθε επίπεδο προβάλλουν για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε στα πλαίσια μιας παγκόσμιας τιθάσευσης και διακυβέρνησης που κάποιοι άλλοι έχουν στήσει 3) Το να βάζεις από τη μια συνθήματα όπως εσύ να πληρώσεις την κρίση σου και από την άλλη να εξουδετερώνεις τον πολίτη λέγοντας του ότι δεν θα πας να ψηφίσεις γιατί έτσι τους τιμωρείς χωρίς να δίνεις λύσει για δράση αποκατάστασης της κοινής λογικής και των στοιχειωδών αρχών της δημοκρατίας σημαίνει για μένα ότι δεν είσαι καθόλου επιπόλαιος και απερίσκεπτος και ότι δεν υιοθετείς ανέλεγκτα ότι αρπάξεις από γύρω σου από αυτά που η κοινοβουλευτική αριστερά μας, σπέρνει παντού στο πέρασμα της
Κατά την δική μου άποψη την στιγμή αυτή δεν υπάρχει κάτι πέρα κι έξω από αυτούς που συνθέτουν την «κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Αφού σου αρέσουν οι τιμωρίες θα έλεγα ότι η αποχή είναι με μια έννοια και τιμωριτική κυρίως για την εσωστρεφή και ανεύθυνη αριστερά. [ Θεωρώ την άνοδο του κομματικά ιδιοτελούς και υπερ-συντηριτικού ΚΚ οπισθοδρόμιση ].
Ο Ψωμιάδης χειρίζεται τους πολίτες με τα ρουσφετάκια του (μικρά - μικρά αλλά σε πάρα πολλούς) και την αριστοτεχνική χρήση του λαϊκισμού. Δεν είναι αυτός όμως ο λόγος που βγαίνει. Ο άνθρωπος στην ουσία παίζει χωρίς αντίπαλο. Ποια είναι η προσωπικότητα που συγκεντρώνει τα κοινωνικά και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να την «βγει» στον Ψωμιάδη; Δεν βλέπω κανέναν … εκεί καταντήσαμε φίλε μου. Ακόμη και ο κατ’ εξοχήν συμπαθής Μπουτάρης έτρεχε να μαζέψει τα σάλια του από το χέρι του Άνθιμου.
- η κομματοκρατια είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας - προφανώς δεν έχουμε Δημοκρατία - ο ρόλος του πολίτη είναι πολύ σπουδαιότερος από το να πετάει ένα χαρτάκι σε μια τρύπα κάθε τέσσερα χρόνια. Μετράει πολύ περισσότερο τι κάνει σ’ αυτά τα χρόνια. - οι αποφάσεις – δυστυχώς - δεν παίρνονται στα κοινοβούλια - οι κοινωνίες δεν αλλάζουν με ψήφους αλλά με δράση καθημερινή και αδιάκοπη .
Περιπου το 50% αυτου το Λαου δεν εκπροσωπειται ( 40+% αποχη συν ακυρα λευκα) και τα ποσοστα των 35+% που πηρε ο καθε ισχυρος υποψηφιος του διπολου της κομματοκρατιας δε φαινεται να υπολογιζονται επι του πραγματικου ποσοστου του Λαου που προσήλθε στις κάλπες για την ΤΒ και τις φυλλαδες της τέταρτης εξουσιας. Περναει η αντιδραση στα ψιλα και στη ληθη αμεσως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι καταλαβες που έσπρωξες τον κοσμο στην αποχη αντι στην τιμωριτικη ψηφο;
Γι αυτο σου λεω δε μ' αρεσουν οι διαδικτυακοι μηχανισμοι τιθασευσης της κοινης γνωμης που υιοθετουν μερικα μπλογκ. Κανουν περιπατο στις εκλογες μετα τα Λαμογια που ελεγχουν τις μαζες των αδαών.
@Ανώνυμος (08 Νοέμβριος, 2010 09:26)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καταλάβω τι θα πει "τιμωρητική ψήφος". Δηλαδή ποιός θα τιμωρούσε ποιόν; Αν έπαιρνε λιγότερες ψήφους πχ ο Ψωμιάδης και περισσότερες ο αντίπαλός του θα άλλαζε κάτι το οποίο είναι ικανό να με κάνει να λάβω μέρος σε αυτή την γελοία φιέστα;
Επειδή δεν πήγες να ψηφίσεις φίλε σου λέω ότι υπήρχαν πολλά ψηφοδέλτια πάρα πολλά και εναλλακτικές λύσεις επίσης εκτός των κομμάτων που είναι στη Βουλη.Διαλλέγεις λοιπόν και ψηφίζεις κάτι πέρα κι έξω από αυτούς που συνθέτουν την κολυμπήθρα του Σιλωαμ των αποφάσεων του ΔΝΤ. Αυτό λέγεται τιμωριτική ψήφος
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αποχή είναι βούτυρο στο ψωμί των κυβερνόντων και των συγκυβερνόντων είτε με τη συναίνεση είτε με την ανοχή όντος του Κοινοβουλίου μας
Το ποσοστο του Ψωμιαδη ειναι λιγοτερο της αποχης του Λαου από την καλπη. Η νοοτροπια της αποχης και του ωχαδερφισμου τον βγαζει ολα αυτα τα χρονια. Τη συμμετοχη φοβουνται οι οργανωμενοι κομματοκρατες.
ΑπάντησηΔιαγραφήOταν συμβουλεύεις αποχή από τις εκλογές σημαίνει ότι:
ΑπάντησηΔιαγραφή1) Η ότι έχεις κατανοήσει ότι η κομματοκρατια είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας και έχεις παραδώσει τα όπλα αμάχητη στο σύστημα που σε κυβερνά, αντί να προτείνεις δράσεις για να ελευθερώσεις τους πολίτες Αν δεν κατανοούν από μόνοι τους τότε πρέπει να το κάνεις εσύ με τρόπο σωστό χωρίς να τους ωθείς σε εσφαλμένες και αναιτιολόγητες λύσεις συγχύζοντας τους.
2) Αν όμως αν δεν συμβαίνει το ανωτέρω και δεν πιστεύεις ότι δεν έχουμε δημοκρατία τότε η συμβουλή σου για αποχή με κάνει να πιστεύω ότι είναι εντελώς εκ του πονηρού αφού είναι γνωστό ότι η αποχή ευνοεί τους υποψηφίους που τα δίκτυα που λειτουργούν παντού και σε κάθε επίπεδο προβάλλουν για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε στα πλαίσια μιας παγκόσμιας τιθάσευσης και διακυβέρνησης που κάποιοι άλλοι έχουν στήσει
3) Το να βάζεις από τη μια συνθήματα όπως εσύ να πληρώσεις την κρίση σου και από την άλλη να εξουδετερώνεις τον πολίτη λέγοντας του ότι δεν θα πας να ψηφίσεις γιατί έτσι τους τιμωρείς χωρίς να δίνεις λύσει για δράση αποκατάστασης της κοινής λογικής και των στοιχειωδών αρχών της δημοκρατίας σημαίνει για μένα ότι δεν είσαι καθόλου επιπόλαιος και απερίσκεπτος και ότι δεν υιοθετείς ανέλεγκτα ότι αρπάξεις από γύρω σου από αυτά που η κοινοβουλευτική αριστερά μας, σπέρνει παντού στο πέρασμα της
@Ανώνυμος (08 Νοέμβριος, 2010 12:12)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά την δική μου άποψη την στιγμή αυτή δεν υπάρχει κάτι πέρα κι έξω από αυτούς που συνθέτουν την «κολυμπήθρα του Σιλωάμ». Αφού σου αρέσουν οι τιμωρίες θα έλεγα ότι η αποχή είναι με μια έννοια και τιμωριτική κυρίως για την εσωστρεφή και ανεύθυνη αριστερά. [ Θεωρώ την άνοδο του κομματικά ιδιοτελούς και υπερ-συντηριτικού ΚΚ οπισθοδρόμιση ].
@Ανώνυμος (08 Νοέμβριος, 2010 12:19)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Ψωμιάδης χειρίζεται τους πολίτες με τα ρουσφετάκια του (μικρά - μικρά αλλά σε πάρα πολλούς) και την αριστοτεχνική χρήση του λαϊκισμού. Δεν είναι αυτός όμως ο λόγος που βγαίνει. Ο άνθρωπος στην ουσία παίζει χωρίς αντίπαλο. Ποια είναι η προσωπικότητα που συγκεντρώνει τα κοινωνικά και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να την «βγει» στον Ψωμιάδη; Δεν βλέπω κανέναν … εκεί καταντήσαμε φίλε μου. Ακόμη και ο κατ’ εξοχήν συμπαθής Μπουτάρης έτρεχε να μαζέψει τα σάλια του από το χέρι του Άνθιμου.
@Ανώνυμος (08 Νοέμβριος, 2010 13:07)
ΑπάντησηΔιαγραφή- η κομματοκρατια είναι η χειρότερη μορφή δικτατορίας
- προφανώς δεν έχουμε Δημοκρατία
- ο ρόλος του πολίτη είναι πολύ σπουδαιότερος από το να πετάει ένα χαρτάκι σε μια τρύπα κάθε τέσσερα χρόνια. Μετράει πολύ περισσότερο τι κάνει σ’ αυτά τα χρόνια.
- οι αποφάσεις – δυστυχώς - δεν παίρνονται στα κοινοβούλια
- οι κοινωνίες δεν αλλάζουν με ψήφους αλλά με δράση καθημερινή και αδιάκοπη
.