Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Ο στρατός (της Ελλάδος ο φρουρός)


Όπως δεν λειτουργούν και άλλοι δημόσιοι μηχανισμοί έτσι και οι μηχανισμοί άμυνας ατονούν και χάνουν την αξία και την σημασία τους στην χώρα μας παρά το τεράστιο κόστος με το οποίο επιβαρύνουν τον καθένα από εμάς. Η αδιαφορία των πολιτικών και το βόλεμα των στρατιωτικών ηγετών έκαναν και εδώ το θαύμα τους. Ο μηχανισμός άμυνας, τα λιμενικά, τα σώματα (τάγματα;) ασφαλείας και τα τοιαύτα, εκτός που ιστορικά έστρεψαν επανειλημμένα τα όπλα προς τους πολίτες, δεν είναι ικανά ούτε τα ίδια τα σύνορά μας να φυλάξουν αφήνοντας την χώρα να γεμίσει ξένους ανθρωποφύλακες. Η απαξία αυτή εκτός από σοβαρά προβλήματα ισορροπίας και ασφάλειας στην περιοχή θίγει και την ίδια την ιστορική ουσία της χώρας σύροντας την στην διπλωματική επαιτεία και την αναξιοπρεπή και κατάπτυστη διεθνή συμπεριφορά. Το παρακάτω κείμενο που διάβασα τυχαία εδώ αποτελεί μνημείο τέτοιας δουλικής συμπεριφοράς και αλλοπρόσαλλης (και επικίνδυνης) εξωτερικής πολιτικής εξασκούμενης από άτομα που βαρύνονται με ευθύνες πολύ μεγαλύτερες από το μπόϊ τους. Διαβάστε:

---

[ Ο Πάνος Μπεγλίτης είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υφ. Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, καθώς και με τον αρχηγό του μικτού επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν.
Ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, στο υπόμνημα εκφράζει τον «προβληματισμό» της Αθήνας από «τις συμπεριφορές και τις πρακτικές» της Τουρκίας, αλλά και τις «συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο».
Ταυτόχρονα, ο Πάνος Μπεγλίτης σημείωσε την «βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και του Τουρκίας και τη στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας».
Παράλληλα, ανέφερε ότι «παρά τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, παραμένει αταλάντευτα πιστός και αξιόπιστος εταίρο με τη συμμετοχή της στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πειρατείας στη Σομαλία, καθώς και με την πολύπλευρη συμβολή της σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας σε Βαλκάνια και Μεσόγειος». ] Πηγή
.

8 σχόλια:

  1. αγαπητέ μου δεν ξερώ και ούτε με ενδιαφέρει η κομματική σου ταυτότητα το μόνο που κατάλαβα είναι ότι και εσύ είσαι ένας γάιδαρος από αυτούς που το ΠΑΣΟΚ σκορπίζει δεξιά και αριστερά . Όταν οι ΕΔ και τα ΣΑ μετρούν νεκρούς συναδέλφους , εσύ κάθεσαι αναπαυτικά στον καναπέ σου. Όταν εμείς φυλάμε τα σύνορα εσύ γράφεις και λες μαλακίες για πράσινα και λοιπά άλογα . Φυσικά έχεις δίκαιο να λες για τον ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ διότι δεν έκανε ο βλάκας αυτά που έπρεπε , πέθανε με μόνο μία γκαρσονιέρα στο όνομα αυτού και της γυναίκας του και όχι με 50 ακίνητα ανά την Ελλάδα , δεν παρέδωσε 500% χρέος , και πολλά άλλα . Όσον αφορά για την Κύπρο έχεις απόλυτο δίκαιο , αλλά για δες τι έδωσε το αγαπημένο σου ΠΑΣΟΚ στους γείτονες και στη ΕΕ τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @beelovers

    Δεν έχω κομματική ταυτότητα.
    Αν το σχόλιό σου είναι ανταπόδοση του δικού μου, θέλω να πω ότι παρά το ιδιαίτερα έντονο και ακραίο ύφος μου η ουσία – δυστυχώς – παραμένει. Δεν μπορούμε να μιλάμε για Παπαδόπουλους και «στρατηγούς που βαράνε το χέρι στο τραπέζι» σήμερα, ξυπνήστε. Για του λόγου το αληθές βρες και διάβασε τι είπαν οι στρατηγοί σου στον Καραμανλή σχετικά με τον Αττίλα Ι και ΙΙ, τα πρακτικά της συζήτησης υπάρχουν και στο διαδίκτυο. Από το 1915 που ο Μεταξάς εγκαινίασε με τις ευλογίες του παλατιού τον Εθνικό Διχασμό μέχρι και σήμερα οι ΕΔ και τα ΣΑ αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για την χώρα.
    Τα πράσινα ή εμπριμέ άλογα δεν με ενδιαφέρουν, χάρισμά σου.
    Οι στρατοί δεν κρίνονται από τα θύματά τους αλλά από τις νίκες τους.
    Ο φίλος σου ο Γιωργάκης αφού κατέστρεψε την παιδεία, τον επιχειρηματικό ιστό, την εξωτερική πολιτική, αφού καθυστέρησε την είσοδό μας στην ΕΕ κατά μία δεκαετία τουλάχιστον, αφού υποδούλωσε την χώρα στις ΗΠΑ και αφού έδωσε με τον Ιωαννίδη την Κύπρο στους Τούρκους, παρέδωσε έντρομος τα απομεινάρια της χώρας στους πολιτικούς για να βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα. Τόσο «ηγέτης» ο γιωργάκης . Σου θυμίζω ότι αφού έκανε κατοχή στην ίδια του την χώρα, ο προδότης, τον Απρίλιο, λίγους μήνες μετά, τον Νοέμβριο, σε συμφωνία με τον Ντεμιρέλ απέσυρε τα Ελληνικά στρατεύματα από την Κύπρο. Τα ντοκουμέντα υπάρχουν ψάξε βρέστα και ξεστραβώσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρέμησε φίλε μην χυδαιολογείς δεν σε τιμά.
    Όταν αξιωματικοί σαν τον Παύλο Μελά αφήναν το πλούσιο αρχοντικό τους για να πεθάνουν για τη λευτεριά της Μακεδονίας όλοι εμείς είμαστε ακόμη αγέννητοι Όμως κάνεις δεν ξεχνά ούτε τους αξιωματικούς που στην Κύπρο μαδήθηκαν τότε που οι ηγέτες της μεταπολίτευσης οργάνωναν μαζί με τους Αγγλοαμερικανους και Τούρκους την παράδοση του νησιού στους τελευταίους. Δυστυχώς κάνεις δε μιλά ούτε για την προδοσία της Κύπρου ούτε για το ποιος ήταν και ο Παπαδόπουλος και το δεξί του χέρι που κατ εντολή των Αμερικανών τον ανέτρεψε γιατί το σύστημα παγκοσμίας οργάνωσης έτσι είχε αποφασίσει. Ο άριστος αξιωματικός Παπαδόπουλος δούλεψε δυστυχώς για την Αμερική και φυσικά μην ξεχνάμε ότι αυτός παρέδωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου κατ εντολή του Λιντον Τζοστον στους Αμερικανούς ενώ ο Τζ. Αβρακότος τον πρότρεψε να τον σκοτώσει Πειθήνιο όργανο της Αμερικής και αυτός . Ο άλλος ο Ιωαννίδης θύμα επίσης της πολιτικής της Αμερικής έπεσε στην παγίδα που πράκτορες σαν το Αβρακοτο είχαν στήσει και πάει η Κύπρος παρά την υπεροπλία μας Σου θυμίζω επίσης τον ρόλο των αρχηγών των υποβρύχιων μας κατά τον πόλεμο στην Κύπρο Ξέρεις ότι ο φάκελος της Κύπρου δεν ανοίγει γιατί ακόμα ζουν οι άνθρωποι αυτοί που ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος ευνόησε. Λυπάμαι φιλέ μου παντού θα υπάρχουν προδότες και εφιάλτες και στο στρατό ακόμα Λυπάμαι πολύ αλλά δυστυχώς ντρέπομαι για τον ελληνικό στρατό σήμερα γιατί τον κυβερνά πλήρως η Κομματοκρατια από την μεταπολίτευση και μετά Βλέπε τις κομματικής χροιάς κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών Όπως είπε και φίλος μου που υπηρέτησε και στη Ρωσία και πολέμησε στην Αρμενία στο Νακγορνο Καραμπαχ στις ειδικές δυνάμεις , αλλά και στην Ελλάδα έκανε τη θητεία του άδω είμαστε Ντισνευλαντ . Πρέπει όλοι όσοι μιλάμε για στρατό να πάμε στην Ρωσία ( δε βάζω Αμερική για να μη στενοχωρήσω το φίλο μπλόκερ που δεν την αγαπά καθόλου αλλα που επισης τα πραγματα ειναι τα ιδια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος (08 Νοέμβριος, 2010 13:39)

    Ο Παύλος Μελάς ουδέποτε με έπεισε ούτε για τις πραγματικές του προθέσεις ούτε για την ηθική του συγκρότηση ούτε για την πολιτική του οξύνοια.
    Την Κύπρο παρέδωσαν με τις προδοτικές γκάφες τους οι χουντικοί και μόνον
    Οι παπαδόπουλοι και οι ιωαννίδηδες δεν ήταν ούτε άριστοι αξιωματικοί ούτε θύματα παρά απλοί προδότες της χώρας τους. Θυμάσαι ποιος έριχνε ζάχαρι στα ντεπόζιτα των Ελληνικών τάνκ;
    Το μη άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου αποτελεί μεγάλη ντροπή για την εναπομείνασα Δημοκρατία αυτού του τόπου.
    Ο Ελληνικός στρατός έπαψε να είναι Ελληνικός από τότε που έκαψε τα Ελληνικά βουνά με Αμερικανικές ναπάλμ. Είναι και αυτός πουλημένος όπως η οικονομική και πολιτική ελίτ αυτής της χώρας.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανεις δεν αφηνει την ησυχια του για ν αφησει τα κοκκαλα του στα βουνα Κι ο Παυλος Μελας αφησε αλλου το σωμα του αλλου το κεφαλι του. Ακομα κι αν σου δινανε το θρονο της Αγγλιας εσυ αυτο δεν θα το εκανες.
    Τη ζαχαρη δεν την εβαλε μονος του ο Παπαδοπουλος καποιος τον καλυπτε
    Οι Αμερικανοι ηταν παντα διπλα του.
    Οι ελληνες στρατιωτικοι δεν ειναι ολοι Παπαδοπουλοι Μη γενικευεις. Στην Κυπρο ρολο μεγαλο επαιξε και ο Καραμανλης ο Πρεσβυτερος και οι περι αυτων. Ελπιζω να ζουμε οταν ανοιξει ο φακελος για να δεις ποιος ηταν ο προδοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όταν εσύ αγαπητέ μου την βραδιά των Ιμίων καθόσουνα στον καναπέ σου και έβλεπες τα τεκτενόμενα απο την TV εγώ ήμουν μέσα στην βροχή με τα πυροβόλα έτοιμα να ρίξουν. Δεν ξέρω εάν φυσικά για σένα και οι 3 συνάδελφοι , που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών λένε κάτι σε εσένα ΧΡ.ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, ΠΑΝ. ΒΛΑΧΑΚΟΣ, ΕΚΤ. ΓΙΑΛΟΨΟΣ σε εμένα λένε πάρα πολλά εσυ πιστευείς ότι επαθε βλάβη το ελικόπτερο τους η βερτικο όπως είπε και ο χοντρός . Όχι φίλε μου έπεσαν γιατι αρνήθηκαν να εκτελέσουν την εντολή του χοντρού πάρτε την σημαία και πείτε ότι την έριξε ο αέρας. Φυσικά και για τον Ηλιάκη δεν πρέπει να ξέρεις τίποτα , έπεσε κάνοντας βόλτα πάνω από τα νερά του Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ξέχασα και κάτι άλλο , εγω όπως είδες έχω και ΄0νομα και επίθετο το δικό σου????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @beelovers

    (α) Όλοι χωρίς εξαίρεση σεβόμαστε τους ανθρώπους που χάθηκαν. Πάψε όμως να καψουρίζεις και κατάλαβε σε παρακαλώ ότι: αποτέλεσμα μηδέν! Τους μηχανισμούς άμυνας οι πολίτες δεν τους θέλουν για να παράγουν τιμημένους νεκρούς αλλά για να παράγουν αποτελέσματα.

    (β) όνομα: grsail
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails