Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Το σακίδιο, η δίκη των έξι και μία ζαρντινιέρα


Πώς να λειτουργήσει η Δημοκρατία χωρίς Δικαιοσύνη; Και πώς να πάψει η διαφθορά όταν οι κεντρικοί θεσμοί απαξιώνουν την Κοινωνία;

[ Αθώοι κρίθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι αστυνομικοί που «φόρτωσαν» ένα σακίδιο με βόμβες μολότοφ στον«φοιτητή με τις πιτζάμες» το Δεκέμβρη του 2009 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. ]

Αυτή η είδηση μου έδωσε την αφορμή να γράψω το παρακάτω κείμενο, σκεπτόμενος ότι η Ελληνική «δικαιοσύνη» λειτουργεί μόνο εκεί που δεν χρειάζεται, εκεί όπου υπάρχει η αλαζονεία της εξουσίας και εκεί όπου υπάρχουν σκοπιμότητες. Μόνον. Πουθενά αλλού !
Οι δήθεν «λειτουργοί» δεν είναι παρά αχόρταγοι άρπαγες και - στην ουσία - βιαστές των θεσμών και της Δικαιοσύνης. Έτσι θα τιτλοφορούσα τον παρακμιακό εσμό που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και λειτουργεί την Δικαιοσύνη στην χώρα μας.
Η τελευταία τραγική κωμωδία με την αναψηλάφηση της δίκης των έξι από τον Άρειο Πάγο και την "αθώωση των κατηγορουμένων" μεταξύ των άλλων και λόγω παραγραφής (!), είναι απλώς ένα επιπρόσθετο σήμα της βαθύτατης σήψης που χαρακτηρίζει τόσο τον θεσμό καθ' αυτόν όσο και τα πρόσωπα που υποτίθεται ότι τον πραγματώνουν.
Οι μοσχοαναθρεμένοι και αμέριμνοι μέσα στον αποστειρωμένο κόσμο τους (που θυμίζει έντονα την χυδαία χλίδα των τελευταίων ημερών της Ρώμης), ανώτατοι δικαστές αφού έχασαν την επαφή τους με οποιοδήποτε επίπεδο ηθικής, αφού καταράκωσαν κάθε έννοια σεμνότητας, κατάφεραν και να αναρριχηθούν στις πλέον ψηλές κορυφές της ασυγχώρητης αλαζονείας αξιώνοντας να ξαναγράψουν την ιστορία με όρους μίζερων δικολάβων. Αποτελεί βαθύτατο ατόπημα που σημαδεύει ολόκληρη την γενιά των Ελλήνων νομικών και δικαστών η ανόητη και άκαιρη (αλλά και με τόση ανεξήγητη σπουδή) αναψηλάφηση, που ξεπερνά σε έπαρση και εσωτερική βρωμιά ακόμη και την πλέον αποτρόπαια ύβρη. Ύβρη που γίνεται πιο παγερή και προκλητικότερη όταν οι ζαρντινιέρες, τα ψευδή στοιχεία, η βία και κάθε είδους αυθαιρεσίες από τους «δικούς τους», τους συναδέλφους των κορκονέων, παραμένουν ατιμώρητες. Αιδώς !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails