Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Μη με γελούν τα μάθια μου; Μη με ψευδούν τ' αυτιά μου;

«Η χώρα αυτή (σ.σ.: η Ελλάδα) δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι Αμερικάνοι. Διότι, με την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο και αργότερα με το σχέδιο Μάρσαλ, θα έλεγα μάλιστα και πριν, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου με την ΟΥΝΡΑ, που βασικά από τους Αμερικάνους χρηματοδοτούνταν, διέσωσαν τον ελληνικό λαό».
Αυτά τα λογάκια ανήκουν στον πατριώτη, στον σοσιαλιστή, στον αντιπρόεδρο του Γιώργου Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο.

Ειπώθηκαν στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Θυμίζουμε ότι ο Πάγκαλος δεν ήταν παρών όταν οι Αμερικάνοι «παρέμβηκαν» στην Ελλάδα, την εποχή δηλαδή του Βαν Φλιτ, του «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας», την εποχή των Ναπάλμ και των Μακρονησιών, την εποχή της μετατροπής των Γερμανοτσολιάδων σε Αμερικανοτσολιάδες.

Ηταν, όμως, παρών, όταν πενήντα χρόνια αργότερα, ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, στεκόταν εκ δεξιών του πρωθυπουργού που αναφώνησε εκείνο το αειθαλούς αναξιοπρέπειας «Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Για να μη νομίζετε, δηλαδή, ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των πάλαι ποτέ, κίβδηλων συνθημάτων περί της «λαϊκής κυριαρχίας» και της «εθνικής ανεξαρτησίας», δεν έχουν κριτήρια όταν επιλέγουν τους αντιπροέδρους τους.


(από το βαθύ κόκκινο μέσω macedoine)
.

11 σχόλια:

  1. Διότι, με την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο ''

    Φυσικά εννοει τις πρωτες βομβες ναπαλμ(μαλλοντα πρωτογονα Ναπαλμ ) με τα οποια οι Αμερικανοι - με την πληρη συνεργασια και χαιρεκακια των Ελληνων ''εθνικοφρονων ''πρωην συνεργατων των Ναζί και μετεπειτα των Αγγλων και Αμερικανών κατεκαψαν ζωντανους τους τελευταιους αγωνιστες της λευτεριας ...

    (να σε καψω Γιαννη να σαλλειψω σχεδιο Μαρσαλ ..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα, το αλλο το ακουσες, πως η DEUTSCHE BANK τις επομενες μερες θα βραβευσει τον ΓΚΑΠ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας» Ποιος το ειχε πει αυτο; δεν θυμαμαι ..

    Εγω θυμαμαι το'' Μεγαλειοτατε ιδου ο στρατος σας ''που ειχε πει ο Μεταξάς στον Γεωργιο επιδεικνυοντας τους μαθητιες στις μαθητικές παραελεσεις που πρωτοεφηυρε ο ιδιος με τον τροπο που γινονται πανω κατω και σημερα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό. Ηθος του ανδρός, τι να πεί κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Νοσφεράτος

    http://grsail.blogspot.com/2009/10/blog-post_29.html

    Είχα γράψει για τις ναπάλμ με αφορμή την ταινία "Ψυχή Βαθιά", διάβασε και το ανατριχιαστικό σχόλιο της taspa για την Βιένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @taspa
    Πλήρη κατάλογο των εκλεκτών βραβευμένων δημοσιεύει ο Γιώργος τελών - φαντάζομαι - σε κατάσταση σοκ ... άντε και με το Nobel ειρήνης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Νοσφεράτος

    Ύστερα από το "δόγμα Τρούμαν", που συνοδεύτηκε και με το "Σχέδιο Μάρσαλ", το οποίο εξαγγέλθηκε στα τέλη του 1947, άρχισε ο εντατικός εξοπλισμός του κυβερνητικού στρατού από τις ΗΠΑ, με σύγχρονα όπλα, αεροπλάνα, τανκ και άλλο υλικό. Τη διοίκηση των κυβερνητικών στρατιωτικών δυνάμεων ανέλαβε ουσιαστικά ο στρατηγός Βαν Φλιτ, που έφτασε στην Ελλάδα το Φλεβάρη του 1948 ως επικεφαλής της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής. Ήταν αυτός, που μερικά χρόνια αργότερα, ο και τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Κανελλόπουλος, τον προσφώνησε με τα λόγια: "Στρατηγέ, καλώς ήρθατε στο σπίτι σας"! Και δείχνοντας το ελληνικό στρατιωτικό άγημα, πρόσθεσε: "Ιδού ο στρατός σας"!
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ippoliti_ippoliti

    Συγγνώμη για την δυσάρεστη ανάρτηση αλλά ...
    ήθος; του ανδρός;
    Ποιό ήθος; Ποιού ανδρός;

    Και μη χειρότερα να λέμε διότι αυτοί φαίνεται ότι δεν έχουν την αίσθηση της ντροπής.

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. . Ήταν αυτός, που μερικά χρόνια αργότερα, ο και τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Κανελλόπουλος, τον προσφώνησε με τα λόγια: "Στρατηγέ, καλώς ήρθατε στο σπίτι σας"!

    α ..ο Κανελοπουλος ε; Ο μεντορας της καραδεξιας ..Ο καλός Δεξιαρας ..Αυτος δεν ειχε πει'' Η ΑΚΡΟΝΗΣΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ'' η κανω λαθος

    (που ειαι η αναρτηση σου για την Ψυχη βαθια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Νοσφεράτος

    Λες και η ισορία επαναλαμβάνεται ... μήπως και ο Πάγκαλος περίπου τα ίδια δεν είπε την Κυριακή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails