Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Ισραήλ - μια αμφιλεγόμενη παράγκαΕίναι τόσο μεγάλη η βλακεία, τόσο βαθειά η ιδιοτέλεια αλλά και τόσο απόλυτη η ανικανότητα για δομημένη σκέψη ώστε υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά πιστεύουν στην «συνεργασία» της Ελλάδας με το Ισραήλ αλλά – ακόμα χειρότερα – στην στήριξη (sic) της Ελληνικής οικονομίας από το αλλοπρόσαλλο και ημιπαράνομο κρατίδιο.


Αυτός ο διεθνής ταραξίας που ονομάζεται «κράτος» του Ισραήλ βαρύνεται με πολλές καταδικαστικές αποφάσεις του ΟΗΕ και με σωρεία εγκλημάτων πολέμου κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Το κρατίδιο αυτό με έκταση ελαφρά μικρότερη από αυτήν της Πελοποννήσου (κάπου 20.000 τετ. χλπ) έχει τα παρακάτω κεντρικά χαρακτηριστικά.

Πληθυσμός περίπου 8.000.000 εκ των οποίων 76% εβραίοι και 24% Άραβες (πολίτες Β’ κατηγορίας εντός ενός ιδιότυπου απαρτχάιντ).

Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν είναι περίπου 200 δις δολ δηλαδή λιγότερο από το 65% του Ελληνικού.

Η συμμετοχή της θρυλούμενης βιομηχανίας του Ισραήλ στο ΑΕΠ είναι της τάξεως του 30% και σ’ αυτήν συμμετέχει περίπου το 16% του εργατικού δυναμικού ενώ 2% είναι αγρότες και 82% του εργατικού δυναμικού ασχολείται με υπηρεσίες. Επίσης περίπου το 24% του πληθυσμού (με πλειοψηφία τους Άραβες) βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχιας.

Η οικονομική εξάρτηση από τις ΗΠΑ είναι απόλυτη αφού αυτές απορροφούν άνω του 35% των Ισραηλινών εξαγωγών.

Οι εμπορικές μας σχέσεις είναι ελάχιστες και δεν θα μπορούσαν να είναι αλλιώς αφού δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κρίσιμα μεγέθη.Η χώρα αυτή είναι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ανακατεμένη σε ότι πιο βρώμικο παίζεται την στιγμή αυτή στην διεθνή πολιτική σκηνή αρχίζοντας από την γενοκτονία των Παλαιστινίων περνώντας από τα σκοτεινά και καταστροφικά διεθνή οικονομικά λόμπυ (Lehman Brothers κλπ), το πολύ επικίνδυνο παιχνίδι της επιθετικότητας προς το Ιράν και καταλήγοντας στην υποστήριξη του Σαακασβίλη για την αποσταθεροποίηση του Καυκάσου.

Η «χώρα» αυτή με τον κατάπτυστο ρόλο του μπάτσου της περιοχής (έτσι τους αποκαλούσε ο πατέρας Bush) έχει ετήσιες στρατιωτικές δαπάνες που κυμαίνονται κάπου στο 8% του ΑΕΠ (!) μαζί με χώρες όπως το Qatar το Iraq (των ΗΠΑ) την Ιορδανία κλπ χωρίς να υπολογίσουμε μερικά δις δολάρια που λαμβάνουν από τις ΗΠΑ σε εξοπλισμούς ως δώρο κάθε χρόνο.

Αυτή την αμφιλεγόμενη παράγκα, αυτό το κρατίδιο με την τρεμάμενη υπόσταση και τον ανήθικο όσο και φονικό ρόλο στην περιοχή που λέγεται Ισραήλ, επέλεξε η τρέχουσα πολιτική ελίτ της Ελλάδας ως «στρατηγικό εταίρο» …. Με τις υγείες μας !
.

4 σχόλια:

 1. Tελικά, σκέφτομαι ότι δεν θα υπάρξει μαλακία που δεν θα κάνει η υπό τον Τζέφρυ "κυβέρνηση".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Swell

  Έτσι φαίνεται.
  Αυτή όμως η συγκεκριμένη μπορεί να είναι πολύ σοβαρότερη από όσο κατ' αρχήν φαίνεται.
  Είδωμεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τό ζαβό, θα τα κάνει όλα, και τα πλέον ανήκουστα,γιατί τα αφεντικά δεν βρισκουν συχνα τόσο υπάκουο "πράγμα"..Τώρα ειναι η ευκαιρία να τα κάνει όλα τα επαίσχυντα, ο αναίσχυντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @vripol

  Αν μας έλεγαν πριν από δέκα χρόνια τι θα συνέβαινε σήμερα θα τους παίρναμε για τρελούς. Μήπως τελικά είναι ένα κακό όνειρο ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails