Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Η ΠΟΣΔΕΠ «θα ζητήσει» και … «εξετάζει» (;!)


Απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ  για το θέμα της αδειοδότησης από την «υπουργό» Παιδείας των τριάντα (30) «κολεγίων», δηλαδή των κερδοσκοπικών παραμάγαζων που συστηματικά παραπλανούν το κοινό, των από τούδε λεγομένων «Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης - ΚΕΜΕ» (sic). Το πλήρες κείμενο εδώ.


[ … Για όλα τα παραπάνω, η ΠΟΣΔΕΠ αφενός άμεσα  θα ζητήσει (sic) να λάβει γνώση όλου του υλικού, που οδήγησε την Πολιτεία να δώσει τις 30 άδειες στις εν λόγω κερδοσκοπικές επιχειρήσεις  και αφετέρου εξετάζει (sic):

Α) να προσφύγει εναντίον των μητρικών Πανεπιστημίων των επιχειρήσεων που λειτουργούν με σχέση δικαιόχρησης (franchising) με ξένα Πανεπιστήμια, ενώπιον των αρμόδιων εποπτευόντων διοικητικών φορέων τους, καθώς και ενώπιον των δικαστηρίων των χωρών όπου αυτά εδρεύουν.

Β) τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων να επανεξετάσει το όλο ζήτημα, γνωρίζοντας ότι οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του εκδόθηκαν  με αποδεδειγμένα ελλιπέστατη νομική υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Γ) τους τρόπους ενεργοποίησης των αιτήσεων ακύρωσης που έχουν ήδη κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μαζί με άλλους φορείς των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου κατάθεσης αίτησης ασφαλιστικών μέτρων περί απαγόρευσης εγγραφών στα Κολέγια, ώστε να αποφευχθούν πιθανά τετελεσμένα.

Δ) την διοργάνωση Συνεδρίου μαζί με την ΟΣΕΠ-ΤΕΙ το φθινόπωρο στην Αθήνα με θέμα «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση – Μεταλυκειακή Εκπαίδευση και Κατάρτιση – Επαγγελματικά Δικαιώματα - Πιστοποίηση Προσόντων». Στο συνέδριο αυτό θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά όλες οι Επαγγελματικές Ενώσεις, τα Επιμελητήρια, οι Επιστημονικές Ομοσπονδίες, η Πολιτεία με τους φορείς της  και άλλοι εμπλεκόμενοι καθώς και συνάδελφοι από το εξωτερικό με εγνωσμένη γνώση και εμπειρία στα θέματα αυτά. … ]

Καλά κρασιά !
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails