Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Η πράσινη ξεφτίλα δεν έχει όρια !

Για να υλοποιήσει το Ελληνικό(;) Υπουργείο Υγείας το αντικαπνιστικό του πρόγραμμα χρειάστηκε βοήθεια Πανεπιστημιακή - ως εδώ όλα καλά. Φαίνεται όμως ότι η αντιπαθής υπουργός παρέβλεψε ότι υπάρχουν και στην Ελλάδα Πανεπιστήμια και Πανεπιστημιακοί παρεκτός και αν μπέρδεψε την χώρα της με το Ιράκ ή τα Σκόπια. Δεν θα πιστεύουμε πια στα μάτια και στα αυτιά μας … διαβάστε:

Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Υγείας και Harvard για το πρόγραμμα απαγόρευσης καπνίσματος

19:38 - Δευ 26/07/2010, tvxsteam


Τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Harvard για την υλοποίηση της ολικής απαγόρευσης του καπνίσματος,, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μνημόνιο το οποίο προβλέπει συνεργασία στην εφαρμογή των πολιτικών ενάντια στο κάπνισμα, στη χάραξη της επικοινωνιακής στρατηγικής, στη διενέργεια ερευνών και στην εξαγωγή συμπερασμάτων και στατιστικών στοιχείων.
Επίσης προβλέπει τη διοργάνωση συνεδρίων και την εκπαίδευση των ιατρών, των εκπαιδευτικών, των εποπτών υγείας και όλων όσοι είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του νόμου.
Τέλος στο μνημόνιο συνεργασίας αναφέρεται και η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στην προσπάθεια για αλλαγή νοοτροπίας και στη διαμόρφωση αντικαπνιστικής συνείδησης που προβλέπεται να ξεκινήσει από τα σχολεία.
«Η ολική απαγόρευση του καπνίσματος που θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλά μια πολιτική απόφαση. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και γι'αυτό είναι κρίσιμη η ενημέρωση των πολιτών, η αξιοποίησή της αλλά και επιστημονικής και της διεθνούς εμπειρίας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας & κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Δημόπουλο, τον Κοσμήτορα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard Dr. Julio Frenk και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας καθηγητή Σταύρο Μπεσμπέα.
.

2 σχόλια:

  1. Απλά πράγματα. Φαίνεται πως οι Έλληνες ζήτησαν περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Θερσίτης

    Ά! ώστε δια λόγους οικονομίας και μόνο προτιμήσαμε το Εβραιο - Αμερικανικό ίδρυμα ...

    Έ τότε, εντάξει !

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails