Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Μνημόνιο Νο 2 (!)


Στον γελοίο ΣΚΑΪ διάβασα την παρακάτω γελοία είδηση και σας την μεταφέρω ως ένδειξη δημοσιογραφικής και εξόφθαλμης πολιτικής κατάντιας αλλά και ως επιβεβαίωση της αποικιοκρατικής φάσης στην οποία ο εντολοδόχος "πρωθυπουργός" εγκλώβησε την χώρα:


[ Μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση και τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας για το κάπνισμα υπογράφει τη Δευτέρα το πρωί ο κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, που χρηματοδοτείται με ένα εκατ. δολάρια από ελληνοαμερικανικό (sic) επιχειρηματία.

Αυτή η συνεργασία αναμένεται να φέρει περισσότερα αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνει για δεύτερη φορά η Ελλάδα να κόψει το τσιγάρο με ένα νόμο που έρχεται σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και απαγορεύει το κάπνισμα σε κάθε κλειστό δημόσιο χώρο.  Σύμφωνα με το νόμο αυτό, ο παραβάτης επιχειρηματίας κινδυνεύει να χάσει την άδεια του, ενώ ο παραβάτης πολίτης καπνιστής που δε θα σεβαστεί την ολική απαγόρευση θα πληρώσει πρόστιμο το οποίο επιβάλει η Δημοτική Αστυνομία και αποστέλλεται στη ΔΟΥ στην οποία ανήκει ο πολίτης. Τονίζεται ότι το κάπνισμα δε βλάπτει μόνο την υγεία, αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς περίπου 700.000 μέρες νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία οφείλονται σε ασθένειες που προκαλούνται από το κάπνισμα. Αυτές οι ασθένειες κοστίζουν ιδιαίτερα ακριβά και στα ασφαλιστικά μας ταμεία καθώς οι καπνιστές, πέρα από τη μεγαλύτερη νοσηρότητα, εμφανίζουν μειωμένη παραγωγικότητα, απουσίες από την εργασία και πρόωρη αποχώρηση από τη δουλειά τους.  Η Ελλάδα κατέχει μαζί με την Κούβα το ρεκόρ στο κάπνισμα. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλός (70% στις ηλικίες 16 - 25 ετών, από τους οποίους 45% είναι συστηματικοί καπνιστές). Πολύ ανησυχητικό είναι, ότι καπνίζει το 37% των παιδιών ηλικίας 12 - 17 ετών. ]

Μην ανησυχείτε συν-έλληνες, το Χάρβαρντ εκτός από ο εν πολλοίς αρχιτέκτων της μεγάλης απάτης του δημόσιου χρέους της Δύσης, είναι και πρωταγωνιστής της αντικαπνιστικής εκστρατείας, με τα λεφτά βέβαια κάποιου αμερικανοέλληνα επιχειρηματία ο οποίος σίγουρα θα έλκει την καταγωγή είτε από τον Tom Pappas είτε από τον Spyros Agniou …

Και μη χειρότερα !
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails