Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Η Τρίτη Ευρωπαϊκή Καταστροφή



Έχω πάψει πλέον να είμαι «εθνικά υπερήφανος» … τι είναι αυτό;

Δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα τι κάνουν και τι λένε τα διάφορα pretenteries.
Είναι αδύνατον να αισθανθώ έκπληξη από οποιαδήποτε προδοσία ή έκφραση ανικανότητας και ιδιοτέλειας της εντολοδόχου «κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού».

Αναμένω και προετοιμάζομαι για την στιγμή όπου το Ελληνικό, μαζί με το Ευρωπαϊκό ελπίζω, κοινό θα αντιδράσει και επιτέλους θα «μιλήσει». Υποστηρίζω και είμαι υπερήφανος για τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας.

Οι πολίτες οφείλουν πλέον να εκφραστούν και να δράσουν απελευθερωμένοι από τα παραδοσιακά κομματικά σχήματα και να συστήσουν αν όχι μία πολιτική οντότητα τότε ένα κίνημα με ισχυρό κοινωνικό έρεισμα και με αποκλειστικούς σκοπούς την ανατροπή της διαδικασίας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, την προστασία της χώρας και την διάσωση του κοινωνικού κράτους. Η άμυνα απέναντι στις ασύδοτες δυνάμεις του χρήματος αποτελεί πλέον προϋπόθεση ύπαρξης όχι μόνο για την χώρα μας αλλά για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι βιαστές της Ευρωπαϊκής ιδέας πρέπει επιτέλους να πάψουν και να συρθούν πίσω στις σπηλιές τους.

Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα ελλείμματα της Ευρώπης.
Οι Ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν πλήρως αυτό το απλό γεγονός και να συνεκτιμήσουν την οικονομική, πολιτική αλλά και ηθική του σημασία.

Σκεφτείτε: κανείς δεν βγήκε τόσα χρόνια για να εξηγήσει στους Ευρωπαίους πολίτες γιατί πρέπει τα ελλείμματα να είναι κάτω του 3% και γιατί πρέπει το Δημόσιο Χρέος να είναι κάτω του 60% του ΑΕΠ. Απολύτως κανείς !

Η Γερμανία θα πρέπει να αντλήσει δυνάμεις από την λαμπρή πνευματική της ιστορία και το εξαιρετικό επιστημονικό και πολιτικό της δυναμικό ώστε να αποποιηθεί τον ρόλο του δήμιου της Ευρωπαϊκής ιδέας. Η ΕΕ κατακρεουργείται σήμερα στον βωμό των κοντόφθαλμων  συμφερόντων μιας αμετανόητης βαθιά νεοφιλελεύθερης Γερμανικής ελίτ.

Αυτή η αμετανόητη Γερμανική ελίτ απεργάζεται ανενόχλητη την Τρίτη Ευρωπαϊκή Καταστροφή λειτουργώντας την χώρα ως εν δυνάμει αυτόνομο οικονομικό κέντρο.

( με αφορμή την ανάρτηση «Δροσιά σήμερα στο …» της taspa )
 .

2 σχόλια:

  1. Καλημερα.
    Αν χρονια τωρα προσπαθουσαμε να πετυχουμε μια ισορροπια αναμεσα στην φωνη των πατρογονικων μας αξιων[ ολοι οι λαοι] με την οικουμενικη θεωρηση του κοσμου τοτε θα ειχαμε κατακτησει την ουσια. Διατηροντας την πολιτισμικη μας πολυμορφια θα δημιουργουσαμε την Ευρωπη των λαων.
    Αλλα ολα αυτα προυποθετουν σωστα οργανωμενη κλασσικη παιδεια ,γεγονος που προσπαθησαν οι Ευρωπαιοι να εξαφανισουν απο την κουλτουρα τους, προκειμενου να δημιουργησουν 'αφωνους' και φοβισμενους 'λαους'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @taspa

    Έχω την βαθιά πεποίθηση ότι η κουλτούρα αιώνων δεν χάνεται από την μια στιγμή στην άλλη. Εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τους Ευρωπαίους πολίτες. Ένας αξιοσημείωτος Ευρωπαίος πολίτης είναι και ο Έλληνας (παρά τις άοκνες προσπάθειες της Ορθοδοξίας να μας κρατήσει στο Βυζαντινο-Οθωμανικό σκότος την μη-Ανατολής και την μη-Δύσης).

    Σκέφτομαι συχνά ότι η λυσσαλέα προσπάθεια των Αμερικανών να επιβάλουν στο βορά ένα κρατίδιο το οποίο να φθείρει και να συσκοτίζει σοβαρό κομμάτι της Ευρωπαϊκής παράδοσης και της Ελληνικής ιστορίας δεν είναι ρηχή ούτε εξαντλείται βέβαια, όπως βλακωδώς νομίζουν ορισμένοι, στα «εθνικά» ζητήματα.

    Η Αμερικανική αυτή επιμονή στοχεύει πολύ μα πάρα πολύ μακρύτερα αλλοιώνοντας και περιορίζοντας δραματικά τον βόρειο και ανατολικό πολιτικό και πολιτιστικό ορίζοντα της Ευρώπης «χαρίζοντας» ένα συντριπτικό στρατηγικό προβάδισμα στους λεγόμενους νέο-Οθωμανούς.

    Το πλέον αποκαρδιωτικό και συνάμα τρομακτικό είναι ότι στην προσπάθειά τους αυτή εμφανίζεται, δουλικά συνεπικουρώντας τους, η Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails