Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Kαι οι Γερμανοί «σπάταλοι» ; μα πως ; μα τι ;


Ακόμη και η ‘φρόνιμη’ (όσο και ληστρική για τις άλλες χώρες) Γερμανία δεν ξεφεύγει από την λαίλαπα της υπερσυγκέντρωσης κεφαλαίων που συμβαίνει σε τέτοια έκταση ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της Δύσης.

Δεν φταίει ούτε ο ‘Έλληνας’ ούτε ο ‘Γερμανός’ ούτε κανείς άλλος λαός.


Η επίθεση, με δήθεν «μέτρα διάσωσης» αλλά και με απροκάλυπτη προπαγάνδα απαξίωσης θεσμών και αξιών, γίνεται στις Δημόσιες Επενδύσεις, στις Δημόσιες Παροχές, στο Κοινωνικό Κράτος.

Η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός, οι πρόσφατοι αιώνες πνευματικής παραγωγής, η κοινωνική εξέλιξη στην Ευρώπη των τελευταίων δεκαετιών πάνε στράφι !
Το Κοινωνικό Κράτος, το καμάρι του σύγχρονου Ευρωπαϊκού πολιτισμού, χάνεται μπροστά στα μάτια μας.


[ Παρακάτω είδηση από το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων:

Μείωση των κρατικών δαπανών κατά περίπου 80 δισ. ευρώ έως και το 2014, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στις ένοπλες δυνάμεις, ανακοίνωσε η Γρμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, ο οποίος ηγείται του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι περικοπές μόνο για τον επόμενο χρόνο θα ανέρχονται σε 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ, σε περίπου 17,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012, περίπου 25,7 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013 και 32,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014.

Κατά τη διάρκεια διήμερης σύσκεψης στο γραφείο της κ. Μέρκελ, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου συζήτησαν για μεγάλες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια καθώς και σχέδια για τη συγκέντρωση νέων εισόδων με την επιβολή φόρου στην πυρηνική ενέργεια. ]
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails