Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Ελπίδα ... [ Πανευρωπαϊκή Απεργία και Εκλογές ]


Άκουσα δύο πολύ ελπιδοφόρες λέξεις σήμερα:

(1) [ πανευρωπαϊκή απεργία ]
… είναι ίσως η τελευταία γραμμή άμυνας …

και

(2) [ εκλογές ]
… τώρα! πριν οι νενέκοι του παπανδρέου τα καταστρέψουν όλα … τι θα ψηφίσουμε όμως έ; …

7 σχόλια:

  1. έλα σου ντε ! τι να ψηφίσεις ?

    γιατί δεν κάνουμε ένα κατάλογο με τους καλύτερους και τους ποιο αψεγάδιαστους και να προτείνουμε μια διακοματική κυβέρνηση?
    Σε όλα τα κόματα υπάρχουν άξιοι άνθρωποι που γνωρίζουν 5 πράγματα παραπάνω και μπορούν να κάνουν μια αλλαγή!

    που είναι η λίστα της αλλαγής οεο?

    εδώ μου λες τι να ψηφίσουμε και γω αναρωτιέμαι κατά πόσο είμαστε ικανοί να συντάξουμε μια κατάλληλη λίστα !

    χαχαχαχαχαχ! βρε γέλια και χαρές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Psychedelic Reflection

    Σωστά :-)
    Εδώ αντιμετωπίζουμε το εξής παράδοξο:
    Αν ζητήσεις από έναν οποιονδήποτε υποστηρικτή του κόμματος Χ να σου πει πέντε (5) ονόματα ανθρώπων του κόμματος που ειλικρινά και πραγματικά τους εμπιστεύεται και τους εκτιμά, θα σκέφτεται με τις ώρες αλλά τελικά απάντηση δεν θα πάρεις !
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. << 2) [ εκλογές ]
    … τώρα! πριν οι νενέκοι του παπανδρέου τα καταστρέψουν όλα … τι θα ψηφίσουμε όμως έ; … >>

    Εμείς; Τι σημασία έχει;

    Ξαναλέω (θα το εμπεδώσεις κάποτε) το θέμα του λαθροΝΣ για όσους φωνάζαμε ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΟ και ειδωμένο σαν Δημοκρατικό έλλειμμα. Ντυμένο βέβαια νομότυπα και στο όνομα μια λευκής επιταγής εξουσίας, που όμως δεν δόθηκε από την πλειοψηφία για τέτοια θέματα αλλά γιατί «λεφτά υπάρχουν».
    Η άκρα δεξιά, απλά, έπαιξε κάποιο λακέδικο ρόλο προς αυτούς που προωθούσαν το λαθρο, μιλώντας για «ρατσισμό» και «καθάρια αίματα» και κολοκύθια τούμπανα, ώστε να "καίει" την υπόθεση και οι λοιποί ενεργοί πολίτες (ασχέτως ιδεολογιών) προς τους οποίους ελπίζαμε να κοιτάνε αλλού χαμογελώντας ειρωνικά.

    Τώρα, λοιπόν, θα ψηφίσει ένα 10% (φυτεμένων στην κυριολεξία) νέων πολιτών και συνιδιοκτητών της χώρας (ενώ αρχικά αυθαίρετοι εισβολείς). Οι οποίοι έχουν συμπαγή νοοτροπία και ποδηγέτηση άνωθεν.
    Το φθινόπωρο θα είναι 10% του ενεργού εκλογικού σώματος, και σε 3-4 χρόνια θα πλησιάσουν το 25%.
    Ένα 10% εκλογέων που ποδηγετείται συμπαγώς είναι ήδη βασικός μοχλός επιβολής καταστάσεων.

    Λες για «… πριν οι νενέκοι του παπανδρέου τα καταστρέψουν όλα …» και σε διακόπτω για να διευκρινίσω κάτι στο συγκεκριμένο σημείο.
    Η ΜΚΟ που μας κυβερνά, για αυτόν ακριβώς τον λόγο (και κάποιους άλλους παραπλεύρως) σκοτώθηκε να περάσει το λαθρο παρά το επερχόμενο ΔΝΤ, και με λοιπή αναλγησία απραξίας απέναντι στις τρύπες και στην ποιότητα των νοσοκομείων επι ένα 6μηνο.
    Για αυτό, ενώ πήρε την ψήφο που μεταφράζεται σε «λευκή επιταγή» διότι «λεφτα υπάρχουν», και να φροντίσει για αυτό, περίμενε πότε θα φτάσει το ΔΝΤ ώστε στο «ακριβώς» να ψηφίσει αναγκαστικά «ναι» αλλά, όμως, τσακίστηκε να περάσει το λαθρο, με υποτιθέμενα ανθρωπιστικά ανακλαστικά (αλλά τα υπόλοιπα όλα μπάχαλο, τι παράδοξο).
    Τώρα έχουν εξασφαλισμένους, και αυξανόμενους, τους δια βίου ψηφοφόρους τους. Σε μία χώρα που, ΜΑΛΙΣΤΑ, οι υπόλοιποι πολίτες είχαν φτάσει σε κατά 30% αποχή από τις εκλογές.

    Παρατήρηση προς εμένα «γιατί λες ότι έχουν συμπαγή νοοτροπία βούλησης, γιατί ποδηγετούνται, και γιατί ωφελείται από αυτούς το ΠΑΣΟΚ και όχι κάποιο άλλο κόμμα, πχ το ΚΚΕ;».
    Απάντηση.
    Το 80% των μεταναστών στην Ελλάδα είναι όχι τα συμπαθητικά μαυράκια που σηκώνουν στην αγκαλιά οι προσφέρουσες κυρίες για να βγουν φωτο, επιδεικνύοντας έτσι έναν ιδιότυπο ρατσισμό.
    Το 80% των μεταναστών είναι από τα Βαλκάνια, και το 85% αυτών είναι Αλβανικής συνείδησης/καταγωγής, οι δε υπόλοιποι Βαλκάνιοι είναι παρεμφερούς ή συναφούς συνείδησης απέναντι στα ατομικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα όσων τους ποδηγετούν.
    Επίσης.
    Το 80% των μεταναστών που είναι Βαλκάνιοι είναι ο πληθυσμός που κυρίως αφορά το υπο του ΓΑΠ «για τα παιδιά ρε γαμώτο» γιατί αυτοί έχουν τις περισσότερες οικογένειες μαζί τους αλλά και την αντίστοιχη κύρια παραγωγή «μεταναστών 2ης και 3ης γενιάς».
    Οι έρμοι οι Πακιστανοί, Αυγύπτιοι, Σομαλοί, Αφγανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, και λοιποί, έχουν εγγενείς δυσκολίες στο να συντηρούν όλη την οικογένεια τόσο μακριά από την φυσική πατρίδα και σίγουρα δυσκολίες στο να τις φέρουν εδώ και να τις στήσουν αστικά.
    Άρα το αρχικό 80% των μεταναστών μεταφραζόμενο σε εκλογικό σώμα μέσω του λαθροΝΣ αποδίδει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά εκλογικού σώματος συγκεκριμένης συμπαγούς νοοτροπίας, σε σχέση με τους λοιπής προέλευσης μετανάστες.

    Μένει το σημείο «γιατί ποδηγετούνται, και γιατί ωφελείται από αυτούς το ΠΑΣΟΚ».
    Τι να λέω τώρα για ελέφαντες που είναι ελέφαντες, ας μιλήσει και ένα άλλο κείμενο, από εφημερίδα που απευθύνεται στον «προοδευτικό» χώρο:
    Προσέξτε ημερομηνία (τι έγινε τότε;) Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009.
    Κ.Ελευθεροτυπία: «Πράσινοι σύντροφοι από τα Τίρανα»
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=88357

    Έτσι, επιστρέφουμε στην φράση σου:
    «πριν οι νενέκοι του παπανδρέου τα καταστρέψουν όλα … τι θα ψηφίσουμε όμως έ;».
    = = Εμείς; Τι σημασία έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Άναυδος

    Δεν θα έλεγα ότι με πείθει η επιχειρηματολογία σου.
    Θα ήθελα να μου πεις πόσοι μετανάστες θα έχουν δικαίωμα ψήφου με βάση το Νόμο περί Μεταναστών (και όχι λαθρο-μεταναστών φυσικά). Πόσοι άραγε θα έχουν δικαίωμα ψήφου; Αν όχι ακριβή αριθμό, τουλάχιστον κάποια _σοβαρή_ εκτίμηση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν έπειθα έτσι απλά έναν ενεργό πολίτη (αν και μου βγήκε ο πισινός να το δώσω με αντικειμενική πληρότητα), ή θα έπρεπε να ανησυχήσω ή να βάλω υποψηφιότητα σε κάποιο κόμμα (απεχθάνομαι την ιδιότητα του πολιτικού).
    Τουλάχιστον, ελπίζω να κατέγραψες επιτέλους ότι η ανησυχία και η βαρύτητα που αφορά το θέμα είναι ένα πολιτικό πρόβλημα και έλλειμμα δημοκρατίας. Όχι ρατσισμός και οτιδήποτε σχετικό με ανθρωπισμό ή μη (επιτέλους με τα κολλήματα των προοδευτικών!). Τα περι ρατσισμού και ανθρωπισμού, ξαναλέω για 1000η φορά (μπαΐλντησα), είναι η εργολαβική αβάντα της άκρας δεξιάς προς το συμφέρον του αισχρού συστήματος και του επιδιοκώμενου αποπροσανατολισμού.

    Ελπίζω να διάβασες το λινκ παραπομπής. Είδος εφημερίδας, σημαντικότητα χρονικού σημείου, είδος θέματος.

    = = Το συμπαγές, η ποδηγέτηση, και η κατεύθυνση ποδηγέτησης, του νέου τμήματος στο εκλογικό σώμα θα αποδειχτεί στην πράξη (εκλογές) και με επιπλέον πολιτικές κινήσεις (νέα κόμματα, πρόσωπα) που θα προκύψουν γύρω από αυτό.

    = = Τα δε ποσοστά, καταρχήν 10%, στην συνέχεια τάση προς 25% του ενεργού εκλογικού σώματος είναι κατ’ εκτίμηση με πιθανή μεγάλη προσέγγιση, όχι από εμένα αλλά, από αλλεπάλληλους αναλυτές με αρχική βάση τα γενικά στοιχεία της eurostat.

    = = Τα ποσοστά και οι αριθμοί που αναζητάς, ως απόρροια εγγραφών με τον νέο νόμο, δεν είναι επίσημα γνωστά. Οι δε λαλίστατοι πολιτικοί της δεξιάς σε τέτοια θέματα, αίφνης δηλώνουν άγνοια στην λεπτομέρεια, ανταλλάσσουν αβανταδόρικες(!) επερωτήσεις με την κυβέρνηση όπου οι διάλογοι είναι του τύπου «ακούσαμε ότι πολύ λίγοι κάνουν χρήση --- ναι, μάλλον, δεν έχουμε στοιχεία ακόμη» και άλλα τέτοια περίεργα θολά.

    Μέχρι τότε και εσύ και εγώ, να ευχόμαστε να αποδειχτώ ένας κερατάς συνωμοσιολόγος, άξιος για το πυρ το εξώτερον. Όμως, επισημαίνω ένα ακόμη στοιχείο. Ο Καρατζαφέρης διευκρινίζει έμμεσα ως ουσία της αντίθεσης του στην πολιτική ενσωμάτωση των μεταναστών, τους από ανατολάς ερχόμενους, δλδ το 20%. Ουδέποτε άγγιξε στην ρητορική του τους κατά 80% Βαλκάνιους(!!) και τους από Βορρά εισερχόμενους. Προφανώς σκοπεύοντας σε μια αντιστοίχηση εκπροσώπησης και σε αυτούς (ε ρε ύπνο που τραβάτε οι "προοδευτικοί"). Για αυτό από τον αντίπαλο χώρο των «Αλβανών Σοσιαλιστών», και λοιπών Βαλκανικών πολιτικών δυνάμεων εν Ελλάδι, έχει αρχίσει πρόσφατη ρητορική εναντίον της δεξιάς που μερικές φορές, σε επίπεδο συνθηματολογίας αγγίζει και τα όρια του γελοίου, ή και του φασισμού(!!!) ακόμη. Παρτο χαμπάρι, ο καθείς φροντίζει για την αντίστοιχη συσπείρωση στο προκύπτον νέο συμπαγές μελίσσι και μένει να δούμε αριθμούς και ποσοστά των συνομωσιών από καιρό, στο όνομα βεβαίως του «ανθρωπισμού» και των ανακλαστικών σας (στην κυριολεξία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Άναυδος (22 Ιούνιος, 2010 20:31)

    Σου απαντώ με τρία σημεία.

    Σημείο (Α)
    Το εκλογικό σώμα σήμερα είναι περίπου 8,2 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Το σύνολο των νομίμων μεταναστών που υπάρχουν στην χώρα με βάση στοιχεία του Υπ. Εσωτ. Είναι περίπου 1,5 εκατομμύρια άτομα. Με βάση το νόμο για το μεταναστευτικό το ποσοστό αυτών των ανθρώπων που θα δικαιούται ψήφο δεν πρέπει να ξεπερνά το 20%. Άρα έχουμε βα κάνουμε με 300 έως 400 χιλιάδες κόσμο δηλαδή το πολύ – πολύ 5% του εκλογικού σώματος.

    Σημείο (Β)
    Οι μετανάστες μας είναι και αυτοί άνθρωποι όπως εμείς. Έχουν τις αντιλήψεις τους, τις ιδεολογίες τους, τα συμφέροντά τους εδώ αλλά και στην χώρα τους και τις πλάνες τους. Στο επίπεδο αυτό δεν διαφέρουν καθόλου από εμάς και γι αυτό το λόγο θα ψηφίσουν όπως περίπου και εμείς δηλαδή με περίπου τις ίδιες κατανομές προτίμησης για τα κόμματα όπως και εμείς.

    Σημείο (Γ)
    Η πιθανή ενίσχυση της αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ που θα προέκυπτε από την ψήφο των μεταναστών αντισταθμίζεται πλήρως νομίζω από την ψήφο των δικών μας μεταναστών κυρίως από Αμερική και Αυστραλία οι οποίοι (κατ΄ εξοχήν οι Αμερικανοέλληνες) είναι γνωστοί απαίδευτοι υπερσυντηρητικοί με σοβαρά ποσοστά ακροδεξιών ή και φασιζόντων.

    Ειλικρινά λοιπόν δεν μπορώ να καταλάβω ποιό είναι το πρόβλημά σου και προς τι τόση ανησυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails