Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Μπράβο στους Σουηδούς ναυτεργάτες !

από την Elva

Hurra för de svenska Hamnarbetarna! Η Ενωση Σουηδών Ναυτεργατών, (Hamnarbetarförbundet),  ξεκινησε τη περασμενη Τεταρτη μποϊκοτάζ οποιασδήποτε φόρτωσης, ή εκφόρτωσης από πλοία ισραηλινών συμφερόντων και ισραηλινου φορτιου. Ο εκπρόσωπος της ένωσης Rolf Axelsson είπε οτι αυτο αποφασιστηκε "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη επιδρομή στο "στολισκο της Ελευθεριας" που υποστηριζαμε πριν ακομη να ξεκινησουν.....και τον αποκλεισμο της Λωριδας της Γαζα που πληττει τον άμαχο πληθυσμό".
Το μποϊκοτάζ θα ισχύσει για ολα τα σουηδικα λιμανια για μία εβδομάδα και έχει προγραμματιστεί να λήξει τα μεσάνυχτα 29 Ιουνίου. Υπαρχει πιθανοτητα ομως να υπάρξει νέα απόφαση καθώς στην ανακοίνωσή τους, οι Σουηδοί λιμενεργάτες κανουν κριτικη στο σύνολο της ισραηλινής κατοχικής πολιτικής και ζητούν την ολική και άνευ όρων άρση του εμπάργκο στη Γάζα.

Ο πρόεδρος της ενωσης Björn. Α. Borg προσθεσε οτι η ενωση απηύθυνε έκκληση για διεθνή έρευνα σχετικα με την 31η Μαΐου, την ημερα της επιδρομής απο το ισραηλ που προκάλεσε το θάνατο εννέα ακτιβιστων.

Στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο προεδρος Borg ειπε οτι οι ναυτεργατες πιστευουν οτι η χαλάρωση του αποκλεισμου του Ισραήλ στη Γάζα, που ανακοινωθηκε τη περασμενη Κυριακή, ήταν ανεπαρκής. Έντεκα Σουηδοί, έλαβαν μέρος στο στολίσκο της ελευθεριας συμπεριλαμβανομένoυ και του συγγραφέα Henning Mankell, που ειχε συλληφθει και κρατηθει απο τους ισραηλινους.
.

7 σχόλια:

  1. @ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

    Βέβαια ευχάριστο ... όσο υπάρχουν άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο του 1000 φορές ! αυτές είναι ενέργειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας το παραδεχτουμε
    οι σουηδοι ειναι γαματοι κι ας μη μας ψηφισαν στη γιουροβιζιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Psychedelic Reflection

    Θα περίμενες κάτι τέτοιο και από τους δικούς μας λιμενεργάτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Danossiel

    Δεν ξέρω για την γιουροβιζιον αλλά σε αυτό τους βγάζω το καπέλο. Μέσα στο ευρωπαϊκό σκοτάδι της απάθειας είναι μια σπίθα φωτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails