Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Νέα Δημοκρατία : μας είχε καταστρέψει από πολύ νωρίς …


Επειδή είμαι πολύ μνησίκακος άνθρωπος και έχω εντελώς βαρεθεί τους απολύτως ανίκανους, τους εντελώς κλέφτες αλλά (ίσως το χειρότερο) και εντελώς ψεύτες της Νέας Δημοκρατίας αναδημοσιεύω απόσπασμα από άρθρο-επισήμανση του δημοσιογράφου Γιώργου Καρέλια στην Ελευθεροτυπία :


[ * Στις 8 Ιουλίου του 1981, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Αβέρωφ (ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι είναι πολιτικό παιδί του) έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη μια «απόρρητη έκθεση» για την κατάσταση της οικονομίας. Αν αποκαλυπτόταν, θα ήταν σαν να έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράλλης, ο οποίος, μόλις πήρε την έκθεση στα χέρια του, τηλεφώνησε στον Αβέρωφ και του είπε: «Αν έρθει στη δημοσιότητα, θα μας τινάξεις στον αέρα» (από βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Ωρες Ευθύνης»).
Η έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου 1981 (από την εφημερίδα «Εγνατία», η οποία εκδιδόταν τότε στη Θεσσαλονίκη) και ιδού ορισμένα αποσπάσματά της, τα οποία δεν απέχουν πολύ, τηρουμένων των αναλογιών, από τη σημερινή πραγματικότητα:

* «Αν από τώρα -παρά την προεκλογική περίοδο- δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα, στο τέλος του έτους η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και μετά θα είναι σχεδόν ασυμμάζευτη».

* «Τα 240 δισ. δραχμών του ελλείμματος του προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 1981. Η αναλογία δεν χρειάζεται σχολιασμό».

* «Αυξάνουμε κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά το μέγεθος των τόκων που καταβάλλουμε για τα δάνεια, τα οποία συνάπτουμε για να καλύπτουμε το έλλειμμα. Το ποσόν δε τούτο αυξάνει πάλι κάθε χρόνο λόγω καταβολής τόκων επί των κεφαλαιοποιηθέντων τόκων».

Ο Αβέρωφ κατέληγε με τη φράση: «Θεωρώ απείρως προτιμώτερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία» (η ορθογραφία και τα κεφαλαία δικά του)!

Αυτήν -κατά Αβέρωφ- την οικονομία παρέδωσε η Ν.Δ. το 1981. Αυτήν θέλει να υπερασπιστεί σήμερα η Ν.Δ., όπως δήλωσε ο αρχηγός της. Εκτός αν δεν γνώριζε τίποτα και σήμερα διαβάζει για πρώτη φορά την έκθεση του πολιτικού μέντορά του... ]


Αφιερωμένο στον κύριο Α. Σαμαρά με την ευχή να προσέχει περισσότερο την επιλογή των συνεργατών του αλλά και να ξεκολλήσει καμιά φορά από τις «εξυπναδούλες» και τον πολιτικαντισμό των ανεγκέφαλων της παράταξής του … ακόμα ελπίζουμε !
.

9 σχόλια:

  1. ...καλά πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα ξεφύγουμε
    από την λαίλαπα του
    δικομματισμού/μικροκομματισμού..????????

    ...την μια η ΝΔ την άλλη το ΠΑΣΟΚ...
    ...αμάν πια...
    ...να πάνε στα σπίτια τους όλοι...
    ...είναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ να ΔΙΟΙΚΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @bbimbo

    ... να πάνε σπίτι τους ;!

    πρίτς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στείλτους όπου σ' αρέσει...,
    πάντως αν ήταν στο χέρι μου...
    όλοι τους θα πηγαίναν στις στοες του λαυρίου..,
    προς εξόρηξιν του χρύσου.... αιώνα..;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πριτς! εισαι και ο πρωτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @christos
    ... ή δεν κατάφερα να σε αποκρυπτογραφήσω, ή επιβεβαιώνεις αυτά που έγραψα ... ξαναπροσπάθησε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευτυχώς που ήρθε ο ανδρέας μετά και τα διόρθωσε όλα !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @aerostatic

    Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα φίλε μου : κανείς δεν διόρθωσε τίποτα !

    Βέβαια η "συντηρητική" παράταξη δεν παρέλειψε να εκφράσει την κενότητα και το ξεπούλημά της. Aφού πρώτα μας παρέδωσε νεκρό τον Λαμπράκη και κατόπιν τον Σωτήρη Πέτρουλα ύστερα μας φόρεσε και μια επτάχρονη δικτατορία - τα ζώα της ΝΔ δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν πλέον για τίποτα, απλώς πρέπει να ψάχνουν αυτοί και το τσιράκι του Μητσοτάκη που ονομάζεται Καρατζαφύρερ τρύπα για να κρυφτούν !

    Νομίζω ;

    (στο κάτω κάτω ο Ανδρέας δεν σκότωσε, δεν βασάνισε στην ΕΑΤ-ΕΣΑ, ούτε κατέλυσε την έρμη την Δημοκρατία όπως οι Γερμανοπα-ράλληδες οι προδότες Έρεβ-ερτ και οι λοιποί βρωμύλοι !)

    τα λέω καλά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. άσχετο..:

    κάτι που λέγαμε για τα χωράφια που αγοράζουν οι κινέζοι...ορίστε..:

    -Τον Δεκέμβριο του 2009 η κινεζική εταιρεία Ντονγκφένγκ ανήγγειλε τη μελλοντική συναρμολόγηση φορτηγών αυτοκινήτων στη σερβική επαρχιακή πόλη Πριμπόι, ενώ τον Νοέμβριο είχε κλείσει συμφωνία για την ίδρυση κινεζικού εργοστασίου κατασκευής τρακτέρ στη σερβική πόλη Νόβι Σαντ. Παράλληλα, Κινέζοι επιχειρηματίες μίσθωσαν αγροτικές εκτάσεις στη νότια Σερβία.-

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10396998

    καλημέρα και καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @bbimbo

    καλημέρα ... και ένα ακόμα πιο άσχετο από 'μένα :

    http://tvxs.gr/news/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B1/%CF%80%CF%8E%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails