Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο «σωτήριος» ρόλος της Ελλάδας


Κάτω από «ασφυκτικές πιέσεις» ο πρωθυπουργός ‘μας’ δεν «άντεξε» και αναγκάστηκε να «παραδεχθεί» ότι οι χώρες της Ευρωζώνης αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχουν την τεχνογνωσία αλλά ούτε και τους «μηχανισμούς που απαιτούνται» (sic) για να καθοδηγήσουν και να επιτηρήσουν την χώρα μας κατά την εφαρμογή των μέτρων σταθεροποίησης. Αυτή την απίστευτη και βαθύτατα δουλική δήλωση έκανε σε συνέντευξη τύπου κατά την οποία όλως τυχαίως αναφέρθηκε τρείς (3) φορές στο «μεγαλείο» του ΔΝΤ και καμία στην Ευρωζώνη ή (έστω) στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Έτσι λοιπόν με αυτή την δήλωση του πρωθυπουργού ‘μας’ για πρώτη φορά το κατάπτυστο και Αμερικανοκρατούμενο (με ότι αυτό συνεπάγεται) ΔΝΤ βάζει πόδι στα Ευρωπαϊκά θέματα.

Ο ιδιοτελής και εθνικιστής Σαρκοζύ (έξι φρεγάτες Γαλλικές, σύνολο 2,5 δις κόστισε η ‘φιλία’ του) και η ακραία νεοφιλελεύθερη Μέρκελ παρασυρόμενη και από την Γερμανική ‘κοινή γνώμη’ των φαταούλων και αχόρταγων συμπατριωτών της (100 δις από το χρέος μας βρίσκεται στις Τράπεζες της Γερμανίας που εμφανίζει προκλητικά υψηλό εμπορικό ισοζύγιο και αναμένει εναγωνίως την παραγγελία των Eurofighter), έδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ούτε στο ύψος των περιστάσεων μπορούν να σταθούν ούτε την ίδια την Ευρωπαϊκή ιδέα μπορούν να προασπίσουν.

Θα γνωρίζετε ότι πολύς κόσμος, τμήματα της αντιπολίτευσης και σύσσωμη η ακροδεξιά χρησιμοποιούν –υποτιμητικά- το ακρωνύμιο ΓΑΠ όταν αναφέρονται στον πρωθυπουργό ‘μας’. Αυτό απέφυγα να το κάνω διότι το θεωρούσα απρεπές για πρωθυπουργό και κακόγουστο. Από σήμερα όμως αλλάξω και εγώ αισθητική … αυτό το ακρωνύμιο είναι ότι πρέπει και … πολύ του είναι !

Να ετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα …
.

10 σχόλια:

  1. gap-gap...gap-gap..!!!

    wellcome to the ordinary club..:-))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπό λογιστές, επιπέδου Μέρκελ και Σαρκοζί, από τη μία και ελέω ονόματος πρωθυπουργό, τί άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς;

    Καλωσόρισες στο σημαντικό σημειολογικά ΓΑΠ. Σημείωσε ότι μπορεί να διαβαστεί κι έτσι: Γνωστή προστακτική και Ανδρέα Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @bbimbo
    ... προς τι οι γέλωτες και οι εορτασμοί :-)
    ... μας πρέπουν καλύτερα κλάματα και οδυρμοί :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Swell
    ... κι απάνω που έλεγα ότι μόνο ο bbimbo με διαβάζει (!) :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σε προειδοποίησα...
    ότι "μπατσοκοπερονόσπορος" έπεσε στα μπλόγκς

    ρώτα και τον/την Swell ..;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαβάζουμε κι'άλλοι, μην παραπονιέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @bbimbo
    ... λένε ότι οι νέοι έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη στα blogs, ίσως όμως αυτό να είναι γενικό φαινόμενο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ηλίας
    Δεν είμαι φαγάς αλλά είμαι παραπονιάρης τι να κάνουμε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ποιοί νέοι..????
    (πασόκοι,δημοκράτες,πολίτες,αλήτες..)
    ποιοί..?!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @bbimbo
    ... ψυχραιμία ! οι νέοι δεν φαίνεται να πάσχουν από την βαριά κομματίαση που ταλανίζει τους παλαιότερους.
    Παρ' όλα τα προβλήματα και τις πολύ αρνητικές εξελίξεις οι νέες γενιές είναι καλύτερες από τις προηγούμενες (προς το παρόν) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails