Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

The American Greeks


Ο Ελληνικός σύλλογος «Δορυφόρος» στο Μόναχο, ο οποίος δημιουργήθηκε από Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συλλέξει υπογραφές για την στήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα, χαιρετίζοντας την απόφαση της ελληνικής πολιτείας να δώσει στους μετανάστες τη δυνατότητα ουσιαστικής ένταξης στην Ελληνική κοινωνία.
Επίσης, ο σύλλογος «Δορυφόρος» διοργάνωσε μία εκδήλωση με θέμα «Έλληνες της Γερμανίας. Διαφορετικές προσεγγίσεις – κοινοί στόχοι», η οποία ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έναρξη της μετανάστευσης για τους Έλληνες και άλλους ξένους στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία.
Διαβάζοντας ειδήσεις όπως αυτή δεν μπορώ να μην ανασύρω την μόνιμη απορία που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω, σχετικά με την μεγάλη διαφορά νοοτροπίας και πολιτισμού που παρατηρείται μεταξύ των Ελλήνων μεταναστών της Ευρώπης και ειδικά της Γερμανίας και αυτών της Αμερικής (ΗΠΑ).
Την στιγμή που οι μεν αντιλαμβάνονται το μεταναστευτικό και λαμβάνουν μια δομημένη και προοδευτική θέση ήρεμα και με σεμνότητα, οι άλλοι οργανώνουν διάφορες φιέστες ακροδεξιούληδων και γρονθοκοπούνται εντός των κοινοχρήστων χώρων της υπερατλαντικής «ομογένειας» (sic) με αποτέλεσμα να κληθούν οι δυνάμεις τήρησης της τάξης για να αποσοβηθούν τα χειρότερα.
Την στιγμή που οι μεν διατηρούν πολύ στενούς δεσμούς με την χώρα που τους γέννησε και τον πολιτισμό της, οι άλλοι έρχονται μια φορά στα δέκα χρόνια μόνο για να μας πουν τι ωραία που είναι εκεί και πόσο άσχημα είναι εδώ.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με το παράδοξο ότι οι φανφαρόνοι υπερπατριώτες (και μονίμως ερωτοτροπούντες με την θρησκοληψία) υπερατλαντικοί «συν-έλληνες» στην πραγματικότητα ούτε ουσιαστικούς δεσμούς αλλά ούτε και πραγματική συνάφεια με το γίγνεσθαι και τον πολιτισμό της χώρας μας έχουν.
Τελικά η απορία μου παραμένει … κάθε βοήθεια δεκτή !
.

4 σχόλια:

  1. η απάντηση στο ερώτημά σας είναι απλή
    αγαπητέ grsail..:

    ο μεν γερμανικός σύλλογος και η κοινότητα
    των "ελληνων" του Μονάχου βιώνει
    εν πλήρη Αρμονία,Συνεργασία και Αμοιβή
    με τις γερμανικές αρχές
    BND,Auswärtiges Amt,Innenministerium
    και την ευρωοαική μαφία
    (ρώσσικη/εβραική,τουρκική,αλβανομακεδονική)
    μεταπολεμικώς...
    -φτιάχνουν δηλαδή επί πληρωμή ότι τους διατάξουν

    ενώ οι άλλοι είναι "αμερικανάκια"..;-)

    υγ.τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά..:-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @bbimbo
    Δεν μπορώ να διαφωνήσω αφού δεν έχω άλλα στοιχεία ούτε και πολύ συγκεκριμένα ερείσματα για την άποψή μου, μπορώ όμως να θέσω ένα νέο ερώτημα :

    ... και τότε πως η διαφορά ποιότητας ανθρώπων την οποία υπονοώ στην ανάρτηση προβάλλεται συνεχώς και σχεδόν χωρίς εξαίρεση στις διαπροσωπικές σχέσεις και γνωριμίες μας με 'ξενάκια' ένθεν και ένθεν ;;;

    Ιδού το ερώτημα (και πάλι) μαζί με την 'απλοϊκή' πηγή του ...

    Εδώ σε θέλω ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..είπαμε ..,
    τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά..,
    εάν δεν υπήρχε η ανάγκη της "αναγνώρισης"
    από το κατεστημένο,
    θα συμπεριφερόταν πολύ χειρότερα από τους
    ελληνοαμερικανούς τσέλιγγες....
    ..μην ξεχνάς ότι οι ταγματασφαλίτες και λαδάδες
    δεν μετανάστευσαν στην αμερική αλλά
    στην γερμανία...
    (βλ. σόγια πρώην εν ζωή πρωθυπουργών,δικαστικών
    και πολλούς άλλους μίζενς μπόυς..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @bbimbo

    ... μετά από όλα αυτά ήρθε, νομίζω, η ώρα του νόστου ... επιστροφή στην Bαλκανική γή ! άμεσα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails