Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μίσος



Ένα από τα ισχυρότερα συναισθήματα είναι το μίσος, η καθαρή και πλήρης απέχθεια για κάποιον ή για κάποιους. Συνήθως οι άνθρωποι όχι μόνο διστάζουμε και ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε το μίσος μας αλλά πολλές φορές το αρνούμαστε και το καταπιέζουμε οι ίδιοι μέσα μας αφού μας γεμίζει με αμηχανία και ενοχές. Σήμερα όμως ήθελα να παραδεχτώ ότι έχω πολύ ισχυρά συναισθήματα μίσους. Ανάκατα με το μίσος μου είναι η απέχθεια και η απογοήτευση. Αυτός ο χείμαρρος των αρνητικών συναισθημάτων γεννήθηκε σιγά - σιγά από ημέρες αλλά σήμερα κορυφώθηκε όταν έμαθα για την προκλητική και επιδεικτική κατάληψη του προεδρικού κτηρίου της Αϊτής από τα δοξασμένα (και αιματοβαμμένα) Αμερικάνικά Στρατεύματα. Οι υπεύθυνοι ανθρωποφύλακες των στρατευμάτων ισχυρίζονται φυσικά ότι βρέθηκαν εκεί ‘for security reasons’ (sic) και «του σεϊβ λάϊβς» (sic) ! Τρείς έως επτά χιλιάδες στρατιώτες βρίσκονται αυτή την στιγμή στο έδαφος της Αϊτής και άλλοι πέντε χιλιάδες στα παραπλέοντα (γιατί άραγε;) πλοία του επίσης δοξασμένου Αμερικάνικού Ναυτικού. Το αμετανόητα γεράκια των ΗΠΑ (του Ομπάμα) έστειλαν τα κοράκια τους αφού οσμίστηκαν ευκαιρία εύκολης και ανέξοδης επιβολής. Ο κόσμος όλος στέλνει συνεργεία διάσωσης, εξοπλισμό, φάρμακα, γιατρούς και τρόφιμα αλλά οι ΗΠΑ (του Ομπάμα) στέλνουν στρατό ! Ο πρόεδρος Τσάβες λέει ότι η μικρή και φτωχή Κούβα έστειλε πολύ περισσότερη βοήθεια στην Αϊτή από ότι οι ΗΠΑ της ισχυρής οικονομίας και των τριακοσίων εκατομμυρίων υπηκόων που μολύνουν, καταναλώνουν και σκοτώνουν πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον λαό στην ιστορία της ανθρωπότητας. Οι άψυχοι ράμπο της αυτοκρατορίας ανακάλυψαν ‘θεόσταλτη’ ευκαιρία να επαναλάβουν την κατοχή της χώρας κατά το πρότυπο της κατοχής από τις 28 Ιουλίου του 1915 μέχρι τα μέσα Αυγούστου του 1934 ! Αφού η χρυσή αυτοκρατορία αντιδρά με χυδαιότητα εκμεταλλευόμενη ‘πολιτικά’ και αδίστακτα την δυστυχία και τον ανθρώπινο πόνο οι άνθρωποι που παραμένουν άνθρωποι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη ας αντιδράσουμε με ότι και όπως μπορούμε ας προσπαθήσουμε να μεταλλάξουμε την δίκαιη αηδία και το μίσος μας σε κάτι θετικό.

.

7 σχόλια:

  1. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να σκεφτεί κάποιος και να εξηγήσει, γιατί φοβήθηκαν περισσότερο την αναρχία από ότι τον σεισμό.

    Μιλούσαν για λεηλασίες και το είχαν κάνει πρώτο θέμα! Δηλαδή τι περίμεναν να πεθαίνει ο κόσμος από πείνα και δίψα;; Αυτός που πεινάει και διψάει δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει.

    Και όμως το θέμα τους για κάποιες μέρες δεν ήταν ούτε η πείνα, ούτε η δίψα αλλά η αναρχία!!

    Δεν ενδιαφέρεται η εξουσία αν πεθαίνει κόσμος, αρκεί να μην τους ενοχλούν, ο ανθρωπισμός είναι ψιλά γράμματα...

    Το ίδια ισχύουν και για την φτώχεια ακόμη και του δικού τους λαού . Αρκεί να βγάζουν αυτοί χρήματα ή να πεθαίνουν χωρίς να τους ενοχλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Greek Rider

    Πιθανόν να γνωρίζεις ότι η Αϊτή διαθέτει μεγάλα αποθέματα ουρανίου, ανθρακικού ασβαστίου, ιριδίου, φυσικού αερίου, χαλκού και χρυσού !

    Επί πλέον υπάρχουν καταγεγραμμένα είκοσι μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου εκ' των οποίων τα πέντε είναι πολύ σημαντικά.

    Λέγεται ότι αν τα αποθέματα της Βενεζουέλλας σε πετρέλαιο είναι σαν ένα ποτήρι νερό, της Αϊτής (ανεκμέτάλευτα ακόμη) είναι σαν μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων !

    Κάπως έτσι εξηγούνται όλα έ ;


    ---

    www.margueritelaurent.com/pressclips/expose.html

    www.margueritelaurent.com/pressclips/expose1.html

    www.margueritelaurent.com/pressclips/gas_oil.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..είπα και εγώ να πώ μια καλημέρα,
    μεθ' ευχαριστιων..:-)))

    υγ. περονόσπορος έπεσε στα blogs..:
    α. το πήραμε χαμπάρι..???
    β.έχουμε καμμιά ιδέα για το γιατί..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και από εμένα !
    Περονόσπορος ναι, μου πέρασε και εμένα από το μυαλό ... δεν ξέρω ίσως να είναι απλή παροδική φάση

    ΥΓ
    Αυτός ο Τραϊανού τι ρόλο παίζει ; Το κείμενό του "Η αλήθεια για το ΛΑΟΣ" δεν είναι καθόλου - μα καθόλου - για πέταμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...δώσε μου το λινκ για το δημοσίευμα..
    γιατί είμαι άνω κάτω τελευταίως
    και τελείως ανημέρωτος..;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..άσε το βρήκα..:-))))
    http://www.eamb.gr/new_text/laos02.htm

    ο Τραϊανού Παναγιώτης(Πρόεδρος του ΕΑΜ.Β’)
    "δυσνόητος και συντηρητικός"
    αλλά μέχρι τώρα δεν έχει δημοσιεύσει
    "ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ"/ειδήσεις

    τα βλέπει σίγουρα κάτω από άλλο
    "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΙΣΜΑ"

    οχι όμως "ΑΠΟΡΙΠΤΕΟ"

    "Η αλήθεια για το ΛΑΟΣ" ΙΣΧΥΕΙ στο ΣΥΝΟΛΟ της
    99,99%...:-))))))

    υγ. να μην τον κάνουμε και ευαγγέλλιο..;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails