Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της αντι – τρομοκρατίας ...



Παρατηρώ ακούω και διαβάζω τους τελευταίους μήνες τα τεκταινόμενα στον χώρο της λεγόμενης τρομοκρατίας όπως και τις κατά καιρούς δημοσιευμένες θέσεις, κρίσεις και επικρίσεις.
Όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή : υπονοούν ασυναίσθητα (ή και συνειδητά ;) ότι η ιδεολογική βάση ή αν θέλετε η ιδεολογική καταγωγή / υπόβαθρο των τρομοκρατικών δράσεων βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο των ‘αντεξουσιαστών’(*) ή της αριστεράς !

Κατά την δική μου άποψη αυτό αποτελεί από την μία πλευρά την ‘αριστερή’ βαθύτατη πολιτική μυωπία και από την άλλη, την ‘δεξιά’ (την πλευρά των συνειδητών) πονηρό και κακόβουλο τέχνασμα ώστε συγκεκριμένες πράξεις και δράσεις να βαρύνουν πάντοτε με ένα είδος ‘αυτόματων αντανακλαστικών’ την άλλη πλευρά.

Ακόμα και στο καθαρά ανθρώπινο και κοινωνικό επίπεδο να το δει κανείς αυτές οι πράξεις όπως οι τυφλοί πυροβολισμοί σε ανύποπτους νεαρούς αστυνομικούς, η εν ψυχρώ άγρια δολοφονία του οικογενειάρχη αστυνομικού μέσα στο αυτοκίνητό του δεν είναι πράξεις που ταιριάζουν στους αναρχικούς ούτε στην αριστερά. Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν τέτοιες πράξεις παραπέμπουν σε ακραίους χώρους της άλλης πλευράς.

Πρέπει επί τέλους να καταλάβουμε όλοι ότι ο τυφλός πυροβολισμός πάνω σε νεαρούς αστυνομικούς όπως και η εκτόξευση καυστικού υγρού στην Κούνεβα είναι ομοειδείς πράξεις και παραπέμπουν σε συγκεκριμένο τύπο ανθρώπων που βρίσκεται – και πάντοτε βρισκόταν – μακριά από τον αναρχικό ή τον αριστερό χώρο !

(*) το αστεράκι το έβαλα διότι έχουμε επίσης την τάση να ξεχνάμε, παρασυρόμενοι ίσως από την δημοσιογραφική αργκό, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και Αναρχικοί. Αυτά τα ‘αντεξουσιαστικός χώρος’ και ‘αντεξουσιστές’ κλπ αποτελούν πρόχειρους νεολογισμούς που στερούνται πραγματικού περιεχομένου.
.

11 σχόλια:

  1. To θεμα της τρομοκρατιας δεν ειναι ουτε ασπρο ουτε μαυρο. Και δυστηχως δεν ειναι και ασπρομαυρο. Ειναι πολυ "κομπλικε" που λενε και θελει αναλυσεις επι αναλυσεων.
    Και παντα σε συνδοιασμο με τα γεωπολιτικα της περιοχης. Πουθενα δεν ειναι ιδια και ας εχει κοινο παρανομαστη........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..o..
    αγγλοαμερικανοισραηλινοτουρκικοσκοπιαανοαλβανικός
    δάκτυλος..?
    ή
    ..ο..
    μετααποικιακοφασιστικονεοφιλελευθεροσοσιαλιστικός
    καπιταλισμός..?

    τι εννοεί ο ανώνυμος ποιητής..?
    και
    πού ηγόραζον αγρόν οι κυβερνήσεις της ελλάδος..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ανώνυμος 16:54
    Δεν ήταν στις προθέσεις μου να 'χρωματίσω' το ζήτημα. Απλώς πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτή η διαρκής άτυπη συκοφαντία της αριστεράς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @B.Bimbo
    Θέλω να πω ότι η τρομοκρατία είναι ένα εργαλείο σκοτεινής και επικίνδυνης πολιτικής που σίγουρα δεν απαντάται σήμερα στην εργαλειοθήκη της αριστεράς ή του - υποτυπώδους έτσι κι αλιώς - ντόπιου αναρχικού κινήματος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @grsail,
    ασφαλώς και δεν απαντάται σήμερα στην εργαλειοθήκη της αριστεράς ή του - υποτυπώδους έτσι κι αλλιώς - ντόπιου αναρχικού κινήματος ...!!!

    απλά έχω πρόβλημα με τις αναλύσεις επί των αναλύσεων και ιδιαίτερα όταν αγωνίζονται
    να θολώσουν το τοπίο..:(
    (βλ. ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 35 χρόνια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω οτι μπερδεύεις την αριστερά με τους αριστερίζοντες, ακροαριστερούς, τέρμα αριστερά, αριστερά και πέσαμε, τρομοκράτες.
    Και επίσης, τον μπακάλη που έριξε βιτριόλι στην Κούνεβα με τους "πολιτικούς" τρομοκράτες.
    Δεν χωράνε όλοι αυτοί στο ίδιο καλάθι, ο καθένας έχει τη δική του θεση στο σύμπαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @tsaousa

    Καλησπέρα,

    Εγώ, πάλι, νομίζω ότι μάλλον θα πρέπει να ξανα-διαβάσεις την ανάρτηση διότι _ελπίζω_ ότι δεν κατάλαβες τι έγραψα.

    Επίσης ήθελα να σου πω ότι όταν ανακατέβουμε (συνειδητά ή όχι) την αλητεία, τους 'και πέσαμε', τους 'τρομοκράτες' (sic) και τους 'μπακάληδες' με την αριστερά ή τους αναρχικούς _και_οχι_με_τον_πραγματικά_φυσικό_τους_χώρο_, τότε προσφέρουμε _πολύ_ κακές υπηρεσίες στον εαυτό μας αλλά κυρίως στους άλλους ... βοήθησα καθόλου ;
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καποτε χρησιμοποιησουμε πολύ ευκολα τον ορο προβοκατορες
    μετα ειπμε τερμα η προβοκατορολογια

    και καλώς
    ομως
    το οτι καλά καναμε και παψαμε να χρησιμοποιουμε πολύ ευκολα τον ορο
    δεν σημαινει οτι και ..παψανε να υπάρχουν οι ..προβοκάτορες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Νοσφεράτος

    ... όχι μόνο δεν πάψανε αλλά αναβάθμησαν και τις μεθόδους τους με λίγο consulting από τα ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού ... think tanks ...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κι αν τελικά η αριστερά αλλάζει; Αν έχει πάρει ασυνείδητα ή ακόμη και συνειδητά άλλο δρόμο από αυτόν που εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ακολουθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @simple man
    Στην δική μου αντίληψη η αριστερά με την παλιά γνωστή ένοια δεν υπάρχει πιά. Η νέα αριστερά που ανατέλει αργά και βασανιστικά είναι φυσικά Πανευρωπαϊκό ζήτημα που αναζητά αγωνιωδώς τον αυτοπροσδιορισμό του ... κάπου μέσα στους 16-ρηδες που παλεύουν με την αστυνομία τρέχοντας από την Αλεξάνδρας στα Εξάρχεια και τούμπαλιν κρύβονται οι καινούργιοι εκφραστές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails