Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η Νέα Δημοκρατία και το παράδοξο !



Οι φίλοι μου πολλές φορές με κατηγορούν ως «ακραίο και απόλυτο» και δυστυχώς έχουν – ως ένα βαθμό – δίκιο !

Όμως αισθάνομαι ευθέως την πρόκληση να επισημάνω το γεγονός ότι οι διάφοροι των οποίων το όνομα αρχίζει από Μεϊ και τελειώνει σε μαρΆκης, αυτοί οι πολιτικοί νάνοι, οι νενέκοι, οι ετερόφωτοι εξ΄ επαγγέλματος, οι τζάμπα μάγκες – όπως θα περίμενε κανείς – υποστηρίζουν την πλέον συντηρητική, την πλέον ετερόφωτη (για να μην χρησιμοποιήσω της ακραία έκφραση ξενόδουλη) αλλά και την πλέον αμφίβολη εκ καταγωγής αλλά και εκ συμπεριφοράς (το παγωμένο γέλιο της υποκρισίας) επιλογή, για αρχηγό του αξιολύπητου κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εδώ όμως έχουμε μπροστά μας ένα παράδοξο. Οι ελπίδες για εφαρμογή – έστω κατ’ ελάχιστον – κάποιας Εθνικής Πολιτικής, βασίζονται σήμερα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο πρόσωπο του ενός εκ’ των δύο υποψηφίων.

Είναι προφανές ότι τον όρο ‘Εθνικής’ δεν τον χρησιμοποιώ με κάποια εθνικιστική χροιά ούτε πάσχω από κάποιας μορφής ‘τοπικιστική’ αλαζονεία. Αναφέρομαι στην ουσία της λέξης ως πιθανότητα άσκησης ανεπηρέαστης και ανεξάρτητης (κατά τον δυνατόν) γνήσιας πολιτικής. Πολιτικής ωφέλιμης για την χώρα, για τους γείτονες αλλά και για όλους τους εταίρους της Ευρώπης !

Έχω την διαίσθηση, χωρίς να συγγενεύω με την ΝΔ ιδεολογικά ή με άλλον τρόπο, ότι ο εκφραστής την πιθανότητας (ελπίδας;) που προανέφερα είναι ο κύριος εκ Μεσσηνίας.

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδικό ή βαθύ γνώστη των τεκταινομένων στο κεντροδεξιό (sic) κόμμα. Όμως αντιλαμβάνομαι, νομίζω, τις χαώδεις διαφορές μεταξύ των δύο υποψηφίων. Χαώδεις σε επίπεδο ποιότητας, οράματος αλλά και πολιτικής ανεξαρτησίας.

Βλέπετε, η πολυπλοκότητα των γεγονότων στην εποχή μας, μας έφερε μπροστά στο ‘παράδοξο’ να αναμένουμε την πιθανότητα άσκησης γνήσιας πολιτικής όχι από την αριστερά (που είναι άραγε;) ή τους σοσιαλιστές (πολλές οι ενδείξεις ‘σχέσεων’ με τους πάτρωνες ), αλλά από το κόμμα της παραδοσιακής (κι ας το λένε όπως θέλουνε) δεξιάς !

Αυτό κι αν είναι παράδοξο !
.

10 σχόλια:

  1. Δεδομένου ότι ουδείς ο οποίος κυβέρνησε αυτόν τον τόπο δεν τον αγάπησε
    δεδομένου ότι κάποια στιγμή πρέπει να εξαλειφθεί το Παπανδρέικο και το Μητσοτακέικο
    Δεδομένου ότι η κεντροαριστερά έλαμψε δια της απουσίας και των μασελών της (όχι ότι οι άλλοι πήγαν πίσω)
    δεν βρίσκω παράδοξο τον συλλογισμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι άλλη οικογενειοκρατία!
    η χώρα δεν ανήκει σε 3 οικογένειες ρε γαμώτο!

    δεν ξερω αν θα ψηφισω νδ αν βγει ο Σαμαράς.
    ξερω όμως ότι θα χαρώ πολύ!

    δεν πάει άλλο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @tiktos
    ... είδωμεν, δεν αποκλείεται να υποστώ ιδιαιτέρως σκληρή και ανελέητη κρτιτική γι αυτό που έγραψα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος
    ... πιστεύω ότι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του Α.Σ. είναι ότι ακριβώς προσφέρει στο κόμμα του το επιχείρημα της απαγγίστρωσης από την οικογενειοκρατία ... σε αντίθεση με το 'άλλο' που είναι πλέον οικογενειακή υπόθεση ... θα δούμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα.
    Ως προς την Αριστερά μάλλον εχουμε μείνει μόνο οι 'εκτός'των τειχών Αριστεροι περιμένονοντας να περασει το καινουργιο 'ανεμογκαστρι'.
    Ως Αριστερή δεν μπορει παρα να ελπίζω!!!!
    @@Το να εχουμε αποψη για τα λοιπά κόμματα πιστεύω πως οχι μόνο δεν ειναι επιλήψημο αντίθετα μάλιστα εφ'οσον επιρεαζουν με την παρουσία τους [ στα Δημοκρατικά Πολιτεύματα],λέμε τωρα,την λειτουργεία του Πολιτεύματος.
    @@@Κατα την ταπεινή μου αποψη ο Μεσσήνιος ειναι η ρετουσαρισμένη πλευρα του Ψωμιάδη,ατομο βαθια συντηρητικό ,στερουμενο Πολιτικής στόφας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ηθελα επισης να σημειώσω πως αυτή η καραμελα του κεντρου ειναι τελείως απολιτικη αποψη.
    -Οταν αναφερόμαστε στο κέντρο δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο απο το να διατηρουμε μια ιδεοληψία!!!
    -Ποιό ειναι το ιδεολογικό υπόβαθρο του κέντρου;;;
    -Η πρόθεση της μικροαστικής ταξης να βρίσκεται στην επιφανεια ,το μπαλαντερ ,που καποτε περιμένει να πάρει το παιχνίδι της εξουσίας.Να γίνει ο Χαλίφης στη θεση του Χαλίφη της [ Δεξιάς]
    Ιδια πολιτική με λεπτές διαφοροποιησεις που σε κάθε περίπτωση δεν θυγουν κατεστημένες δομές
    καθώς στηρίζεται σ'αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @taspa
    Στο πρώτο και δεύτερο συμφωνώ

    Στο τρίτο μέρος συμφωνώ (δυστυχώς) αλλά, όπως είπα και στον B.Bimbo, προτιμώ τον Μεσσήνιο από την αδίστακτη και υποκριτική φοράδα ... τον προτιμώ χίλιες φορές ! ... τουλάχιστον είναι τιμιώτερος και γνησιότερος ως άνθρωπος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @taspa

    … πράγματι η ‘καραμέλα του κέντρου’ έλκει ίσως την καταγωγή της από ενοχικά ή απολογητικά σύνδρομα του παρελθόντος … προσομοιάζει με αυτό που λέμε … ‘ολίγον έγκυος’ … ‘λίγο’ αριστερός αλλά και ‘λίγο’ δεξιός. Το πράγμα αυτό όχι μόνο δεν είχε ποτέ ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά κατέληγε, νομίζω, στο ‘ούτε’ και ‘ούτε’. Άλλο μετριοπάθεια και άλλο ‘ανίερες’ πολιτικές … συμμείξεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το κοινό των δύο υποψηφίων είναι ότι βάφουν τα μαλλιά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @aerostatic
    Μπα ! Αυτό κι αν είναι είδηση ... :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails