Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Τα ευρωπαϊκά στάνταρ - The European Standards ...


«Δεν είναι πια μέλος της ΕΕ η Ελλάδα;» διερωτάται σήμερα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο της με τίτλο «Τα ευρωπαϊκά στάνταρ».
Αφορμή η συγκεκριμένη περίπτωση ενός Ιρανού που κατέφυγε στη Γερμανία για να εξεταστεί και να δρομολογηθεί τελικά η διαδικασία ασύλου.

«Όπως και να έχει, φαίνεται ότι δεν...ισχύουν πλέον τα ευρωπαϊκά στάνταρ σε αυτή τη χώρα - μέλος της ΕΕ. Αυτό υποστηρίζει το Διοικητικό Δικαστήριο της Φραγκφούρτης και δικαιώνει έναν Ιρανό που είχε έρθει μέσω Ελλάδας στη Γερμανία και σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο η Γερμανία τον είχε επαναπροωθήσει τότε στην Ελλάδα.Τώρα όμως το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει, αφού κατέφυγε ξανά στη Γερμανία, η διαδικασία χορήγησης ασύλου να διεξαχθεί εδώ, διότι στην Ελλάδα, πάντα σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν εξετάζονται οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο: η ιατρική περίθαλψη δεν είναι επαρκής και δεν ικανοποιούνται ούτε καν οι βασικές ανθρώπινες ανάγκες.

Εάν όμως αυτή η δικαστική απόφαση γίνει ‘πεπατημένη’, τότε καταρρίπτεται ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του δικαίου περί ασυλίας. Διότι έτσι η Γερμανία θα είναι διάτρητη και θα ανοίξουν ντε φάκτο οι πύλες της για όλους. Στο σημείο αυτό πρέπει για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι τελικά δεν υπάρχουν ενιαία ευρωπαϊκά στάνταρ. Και αυτή ακριβώς η προϋπόθεση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού διακανονισμού εγγυάται την ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών.»
.

5 σχόλια:

  1. ήθελα να ξέρω πόσοι πρόσφυγες/μετανάστες έχουν την
    πολυτέλεια να προσφύγουν στά δικαστήρια και μάλιστα στο διοικητικό δικαστήριο της φρανκφούρτης.!?!
    στον ενιαίο ευρωπαϊκό διακανονισμό
    και τα επιλεγόμενα ευρωπαϊκά στάνταρ συμφωνούν μόνο τα σκοτεινά συμφέροντα της μαφίας και του μοντέρνου δουλεμπόριου...
    γιατί άραγες..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @B.Bimbo
    Η ανάρτηση κυρίως είχε την έννοια της υπογράμμισης της ανάγκης για περισσότερη σοβαρότητα και νηφαλιότητα εδώ στην Ελλάδα.

    Με τα standards συμφωνούν τα σκοτεινά συμφέροντα; λογικό είναι αφού οι παραγωγικές μονάδες μπορούν να μετακινούνται ελέυθερα αλλά όχι και οι άνθρωποι ... όχι ! εκεί χρειάζεται έλεγχος !
    Αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση με το παγερό πρόσωπο του νεο-φιλελευθερισμού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @grsail,
    α.μου ήταν αδύνατον ν' αντισταθώ στον πειρασμό
    του διοικητικού δικαστηρίου..!
    β.ποιοί θα ελέγξουν ποιόν..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @B.Bimbo
    α. καλά έκανες :-)

    β. η παγκοσμιοποιημένη ολιγαρχία που θέλει να έχει 'συμφέρουσα' κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails