Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Politics μεϊντ ιν γκρής (2)


Ήθελα να συμπληρώσω στο προηγούμενη ανάρτηση ότι κάθε συζήτηση για την Αριστερά δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχει και ένα 7 με 8% (του ΚΚΕ) που αποτελεί ένα παγιωμένο αλλά και παγωμένο ποσοστό που δεν έχει καμία απολύτως πολιτική σημασία.

Το ΚΚΕ χρωστάει την ύπαρξή του στην ανοχή της δεξιάς αφού αυτό διαπλέκεται μαζί της σε κάθε ευκαιρία ώστε να του ‘επιτρέπεται’ απλώς να αναπαράγει τον εαυτό του.

Ο βαθύτερος ρόλος αυτού του κόμματος είναι να λειτουργεί ως κυματοθραύστης που πάνω του να συντρίβονται κυριολεκτικά όλες οι προσπάθειες να αρθρωθεί ένας σοβαρός και πραγματικά αποτελεσματικός αριστερός πολιτικός λόγος. Δεν είναι τίποτε άλλο από το μαντρόσκυλο-φρουρός έξω από τις επαύλεις της ‘ολιγαρχίας’ την οποία δήθεν μάχεται.

Χωρίς την αντιδραστική και καταστροφική για το προοδευτικό κίνημα α-πολιτική παρουσία του ΚΚΕ, η Ελληνική αριστερά θα μπορούσε άνετα να απευθύνεται, εδώ και χρόνια – ίσως και αμέσως μετά την μεταπολίτευση, σε μια πολιτική βάση της τάξης του 20%.
.

4 σχόλια:

  1. ωραία φωτοφραφική σύνθεση..!
    παρ' όλα αυτά ουδείς τσαμουροχαμπής επιθυμεί
    συλλογισμόν και συναίνεσιν..:-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @B.Bimbo
    Η συναίνεση ως περίπλοκη νοητική διαδικασία απαιτεί νόηση, δηλαδή συλλογισμό ο οποίος είναι αδύματος σε εγκεφάλους που έχουν εκτεθεί στην μη αναστρέψιμα καταστροφική νοοτροπία της Κομιντέρν :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την μεταπολίτευση και μετά το ΚΚΕ ο μπεζαχτάς του να είναι καλά να κρατά το7% και την οργή του κοσμάκη για να μην ξεσπάσει και δημιουργήσει τα οποιαδήποτε προβλήματα στην εκάστοτη κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @tiktos
    Δυστυχώς είναι το πλέον καθυστερημένο κόμμα της Ευρώπης, ούτε με το Τουρκικό δεν συγκρίνεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails