Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Βρήκαμε – επιτέλους - τους Βαρβάρους μας ;


Από ότι διάβασα και ότι συζήτησα το τελευταίο χρονικό διάστημα αποκόμισα την αίσθηση ότι το λαθρο-μεταναστευτικό εμφανίζεται ως πολύ μεγαλύτερο και σοβαρότερο πρόβλημα από ότι ήδη είναι.

Πιστεύω ότι η χώρα θα μπορούσε (αν ήθελε) εύκολα να διαχειριστεί έναν πληθυσμό μικρότερο από το ~ 1,3% του συνολικού της.

Το καθεστώς απαγορεύσεων, διοχετεύσεων και συνοριακών ανα-δρομολογήσεων μάλλον λειτουργεί με όρους ‘ποτοαπαγόρευσης’ ώστε απλώς να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη ορισμένων και να διαιωνίζεται το πρόβλημα.

Η εγκατάλειψη μεγάλων ομάδων λαθρομεταναστών σε αστικά κέντρα δείχνει περισσότερο την παντελή ανικανότητα των θεσμών και του κρατικού μηχανισμού παρά οτιδήποτε άλλο. Και στο κάτω – κάτω αν εμένα με αφήνατε χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωσή μου, χωρίς μέλλον, χωρίς ζωή ... κάθε μέρα θα έκλεβα, κάθε εβδομάδα θα βίαζα και κάθε μήνα θα σκότωνα – (το λεω παρ’ όλο που, αναλογικά, το προφίλ εγκληματικότητας των μεταναστών είναι καλύτερο σε σχέση με αυτό του Ελληνικού πληθυσμού !)

Θα πρέπει μάλλον να αντιμετωπισθεί με προσοχή η πιθανότητα να χρησιμοποιούν κάποιοι το μεταναστευτικό ως επί πλέον εργαλείο υπερ- συντηρητικοποίησης του πληθυσμού ...
.

22 σχόλια:

  1. Πολύ εύστοχη η ανησυχία σου.
    Για να λέμε πάντως και τα "καλά", ο ίδιος ο Παυλόπουλος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο αριθμός δεν είναι τόσο μεγάλος και μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Μάνος
    Μου είναι από τα πλέον αντιπαθητικά πρόσωπα της 'πολιτικής' αλλά εάν το είπε μπράβο του !

    [ ... εκτός εάν του ξέφυγε :-)) ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @grsail,
    δεν του ξέφυγε κάτι..,
    ο ίδιος(ο πάκης) μας ξέφυγε
    όπως και πολλοί άλλοι..:0))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μα είναι φανερό, ότι επίτηδες αφέθηκε έτσι το θέμα για να δείξει η κυβέρνηση την πυγμή της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @B.Bimbo
    Εδώ μας ξεφύγανε άλλοι και άλλοι ! Ο 'Πάκης' είναι ένας σχετικά ανώδυνος ψεύτης μας κόστησε μιά ξεφτίλα με το βασικό μέτοχο, μια επιτήρηση, και τελευταία άπειρα λεφτά λόγω αντισυνταγματικότητας των νόμων του για τα στελέχη του Δημόσιου Τομέα. Στην αρχαία Ελλάδα θα έπινε το ποτό του Σωκράτη, στην Ιαπωνία θα έκανε χαρακίρι στην σύγχρονη Ελλάδα δεν τρέχει τίποτα, ούτε την θέση του δεν θα χάσει ... αυτό είναι πρόοδος ... !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ

    Αυτή την πυγμή (;!) να δω και ύστερα ας ... αποσυρθούν στα αποδυτήρια του ριγκ για να 'παίξει' και κανένας άλλος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να διαχειριστούν ούτε 2 μετανάστες. Ο Παυλόπουλες μιλάει σαν να είναι άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1.πιστεύω πως αν κόβαμε εισητήρια στη βουλή,
    και θα είχαμε μειώσει το έλλειμα και θα
    είχαμε σώσει τα μάρμαρα της Επιδαύρου
    και του Ηρώδη του Αττικού..:-))
    2.πιστεύω πως εάν υποχρεώναμε τους μετανάστες
    να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της βουλής
    δεν θα είχε μείνει ούτε ένας στην επικράτεια..:-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @B.Bimbo
    1. είναι βαριά τα μάρμαρα, απαιτούν νεφρί !
    2. ορθόν ! που να ήξεραν που θα έμπλεκαν οι άνθρωποι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @tsaousa
    ... μέχρι δύο τα καταφέρνει, από τρείς και πάνω μπερδεύεται :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Πιστεύω ότι η χώρα θα μπορούσε (αν ήθελε) εύκολα να διαχειριστεί έναν πληθυσμό μικρότερο από το ~ 1,3% του συνολικού της."

    Δηλαδή, οι μετανάστες στην Ελλάδα είναι περίπου 130.000 άτομα; Μήπως δεν κατάλαβα τι είναι αυτό το 1,3%;

    Στην "Κυριακάτικη" 21/10/07, η ΕΥΠ δηλώνει ότι ο μετανάστες στην Ελλάδα, παράνομοι και μη, υπολογίζονται περί τα 2.500.000, ήτοι 25% του συνολικού πληθυσμού της χώρας!!! Σήμερα, προφανώς είναι πολύ περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Ανώνυμος
    Θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω τον αριθμό 2,5 εκατομμύρια (;!).

    Επίσης δεν βοηθά το να συγχέουμε τους κανονικούς μετανάστες με τους μη κανονικούς.

    Τελευταία στοιχεία που άκουσα εχθές από ΕΛΙΑΜΕΠ και Υπ.Εσ. αναβάζουν τους μη κανονικούς μετανάστες κάπου μεταξύ 207 και 240 χιλιάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος
    Πάντως υπάρχει ένα θέμα εδώ διότι δεν έχει βγεί επίσημα η πολιτεία (συνειδητά ή όχι) να πληροφορίσει το Ελληνικό κοινό για τα πραγματικά μεταναστευτικά στοιχεία της χώρας.

    Δεν τα γνωρίζουν ή τα αφήνουν “στο φλου” για να συντηρούν την ανασφάλεια του κόσμου ; Ξέρετε … ο φοβσιμένος πολίτητης είναι πειθήνιος και υπερ-συντηρητικός πολίτης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν είναι στο χέρι σας να αμφισβητήσετε στοιχεία προερχόμενα από την ΕΥΠ, διότι αυτή είναι η αρμόδια υπηρεσία για την μετανάστευση. Εγώ έδωσα πηγή, εσείς τι δώσατε; ΤΙΠΟΤΕ!
    Τα ΝΕΑ 26/5/09 κάνουν λόγο για 700.000 μουσουλμάνους μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Το νούμερο αυτό αναφέρει η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος και μπορεί να είναι διογκωμένο, διότι ζητούν τζαμί. Πόσο διογκωμένο, όμως, ώστε να επιτρέπει π.χ. στον κ. Ζαβό, πρόεδρο του ΙΜΕΠΟ να μιλά την μία για 80.000 και την άλλη για 180.000 (!!) λαθρομετανάστες σε όλη την ελληνική επικράτεια.
    Το ΕΛΙΑΜΕΠ του ΠαΣοΚ τους υπολογίζει, λέτε, 207-240.000. Από την πόλη έρχομαι και στην κορυφή κανέλα, δηλαδή.

    Δεν υπάρχει φοβισμένος πολίτης μονάχα, αλλά και ενοχλημένος. Αν εσείς κάθεστε στα Βόρια Προάστια, καλό αθ ήταν να κάνετε και μία βόλτα μέχρι το κέντρο και την Πάτρα.

    Κανείς, τέλος, δεν συγχέει "κανονικούς" με "μη κανονικούς" μετανάστες. Ο λόγος εδώ είναι για λαθρομετανάστες, έστω και αν εκ των υστέρων κάποιοι νομιμοποιήθηκαν.

    Έχω την αίσθηση ότι συζητάτε για ένα θέμα το οποίο δεν γνωρίζετε. Φροντίστε να ενημερωθείτε, διότι κάποιοι δεν το φρόντισαν εγκαίρως και τώρα φτάσαμε σ' αυτά τα χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπητέ Ανώνυμε 18-06-09 10:09,

    Τα ζητήματα των μεταναστών προφανώς και δεν αφορούν την ΕΥΠ. Αφορούν κατά πρώτο λόγο το Υπουργείο Εσωτερικών. Το άρθρο των Νέων δυστυχώς δεν μπόρεσα να το βρώ, αν θέλετε δικό μου λάθος, δεν έπρεπε να αναφερθώ σ’ αυτό !

    Ο κος Ζαβός έδειξε νομίζω το κατά πόσον μπορεί να διαχειριστεί τέτοια θέματα κατά την συμμετοχή του στην χθεσινή συζήτηση που έγινε στην εκπομπή Ανιχνεύσεις της ΕΤ3. Εκεί που περιμέναμε φως και απλότητα βρήκαμε σύγχυση.

    Για το ΕΛΙΑΜΕΠ με το οποίο δεν έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση γνωρίζω τα παρακάτω :
    «Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ένας χώρος έρευνας και επιμόρφωσης για θέματα ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής. ....Ξεκίνησε το 1988 από ... πρωτοβουλία του Θάνου Βερέμη, με έμφαση στον τομέα της στρατηγικής και ασφάλειας και επίκεντρο την ευρύτερη γεωγραφική γειτονιά της Ελλάδας»
    δεν γνωρίζω αν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ ή αλλού ούτε και με ενδιαφέρει.

    Τα στοιχεία που ανέφερα αφορούν (1) εκτίμηση 240.000 (ΕΛΙΑΜΕΠ) (2) 207.000 (Υπ.Ες).

    Δεν βλέπω πως ο τόπος κατοικίας μπορεί να επηρεάσει την αλήθεια ή όχι μιας άποψης.

    Για το κέντρο που αναφέρατε : Στην περιοχή του κέντρου και ειδικά σ΄ αυτήν του Αγίου Παντελεήμονα εγκαταλείφθηκαν από την Πολιτεία ομάδες μη κανονικών μεταναστών χωρίς μέριμνα, χωρίς πόρους και χωρίς προοπτική. Το φαινόμενο (α) δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα στην ομαλή ροή της ζωής των κατοίκων της γειτονιάς (β) έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από φασιστικά και πλέον καθυστερημένα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας και έτσι μεγεθύνθηκε το πρόβλημα. Το ίδιο περίπου ισχύει και για άλλες συνοικίες του κέντρου. Αυτά δεν αρκούν για να μας κάνουν να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα για την μη κανονική μετανάστευση.

    Για την Πάτρα : Στην Πάτρα που εκ’ των πραγμάτων αποτελεί αιχμή και διαμετακομιστικό κέντρο επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο : εγκαταλείφθηκαν από την Πολιτεία ομάδες μη κανονικών μεταναστών χωρίς μέριμνα, χωρίς πόρους και χωρίς προοπτική. Οι απάνθρωπες εικόνες στοίβαξης ανθρώπων στο λιμάνι έκαναν τον γύρο του κόσμου. Μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Πάτρας αντέδρασε θετικά και απάλυνε όπως – όπως και σε περιορισμένο βαθμό την αθλιότητα. Γνωρίζετε όπως και εγώ ότι το λιμάνι της Πάτρας αποτελεί βιομηχανία παραγωγής «μαύρων» εσόδων για Έλληνες και μη.

    Δεν είμαι αυθεντία στο μεταναστευτικό, ως απλός πολίτης αντλώ –όσο μπορώ- πληροφορία και έχω άποψη για αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μου.

    Εάν εγώ δεν γνωρίζω το ζήτημα τότε παρακαλώ εσάς που το γνωρίζετε να μας δώσετε τα πραγματικά στοιχεία και να μας διαφωτίσετε για την αληθινή κατάσταση. Μην μας μιλάτε όμως για ‘εκατοντάδες χιλιάδες’ κλπ διότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν πιστευτά ούτε από μικρά παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Τα ζητήματα των μεταναστών προφανώς και δεν αφορούν την ΕΥΠ. Αφορούν κατά πρώτο λόγο το Υπουργείο Εσωτερικών."

    Η ΕΥΠ υπάγεται στο ΥπΕσ και είναι η υπηρεσία στην οποία έχει ανατεθεί η παρακολούθηση της λαθρομετανάστευσης. Ο λόγος είναι ευνόητος.

    Δεν ... μπόρεσες να βρεις το άρθρο των ΝΕΩΝ; δικίμασε ξανά. Ο σύνδεσμος (ελληνιστί λινκ) είναι σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περιέργως, το σχόλιό μου βγήκε κομμένο. Συνεχίσω λοιπόν.

    Η επίμαχη φράση: "εκπροσωπεί το σύνολο των 700.000 μουσουλμάνων που διαμένουν στο Λεκανοπέδιο."


    >Τα στοιχεία που ανέφερα αφορούν (1) εκτίμηση 240.000 (ΕΛΙΑΜΕΠ) (2) 207.000 (Υπ.Ες).<

    Το ξανάπες και σου απάντησα ότι είναι λάθος αυτό. Η ΕΥΠ δεν μπορεί να δηλώνει 2,5 εκατομμύρια και μετά από 20 μήνες να γίνονται 200.000(!!!).

    >Δεν βλέπω πως ο τόπος κατοικίας μπορεί να επηρεάσει την αλήθεια ή όχι μιας άποψης.<

    Όταν κάποιος δεν θέλει να καταλάβει, τότε δεν καταλαβαίνει.

    Αν εγκαταλείφθηκαν στην Πάτρα λαθρομετανάστες, οι οποίοι κουβαλήθηκαν από Τούρκους δουλεμπόρους με τελικό προορισμό την Ιταλία, όπου βέβαια δεν μπορούν να πάνε, διότι η Ιταλία έχει κλείσει τα σύνορά της για τους μετανάστες, τι φταίω εγώ και ο κάθε Πατρινός να υφιστάμεθα αυτή την απίστευτη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής; Το λιμάνι της Πάτρας όχι μόνο δεν αποτελεί βιομηχανία παραγωγής «μαύρων» εσόδων για Έλληνες και μη, αλλά κινδυνεύει να εγκαταλειφθεί από τις μεταφορικές εταιρείες (είχαν κάνει απεργία τον χειμώνα), επειδή χώνονται στα φορτηγά των λαθρομετανάστες και:
    α) Κινδυνεύουν να χάσουν το φορτηγό τους, αν συλληφθούν από τις ιταλικές αρχές και τους απαγγελθεί κατηγορία ότι μεταφέρουν λαθρομετανάστες (άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας, δηλαδή)
    β) Οι λαθρομετανάστες αφοδεύουν μέσα στο όχημα αχρηστεύοντας το εμπόρευμα, το οποίο πάει για χωματερές. Η Πανελλήνια Ένωση Μεταφορέων (πρόεδρος κ. Μιχάκος) έχει ενημερώσει την κυβέρνηση, η οποία σφυρίζει αδιάφορα, ή μάλλον σφύριζε το χειμώνα. Τώρα της κόπηκαν τα συρικτά και ξάφνου άρχισαν όλοι να βλέπουν ότι υπάρχει πρόβλημα με την λαθρομετανάστευση.

    Ως Έλληνας φορολογούμενος, γιατί θα πρέπει να πληρώσω για να κτίσω εγκαταστάσεις μόνιμης πια στέγασης για την μισή Ασία;

    Και βέβαια είσαι άσχετος με το θέμα, διότι δεν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά. προτιμάς να παριστάνεις τον ανήξερο. Τι στοιχεία άλλα θέλεις να σου δώσω, όταν ούτε αυτά που σου έδωσα έκανες τον κόπο να τα εξετάσεις;

    Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο, διότι διαβλέπω κακοπιστία στην όλη συζήτηση. Ο πληθυντικός και οι ψευτοευγένειες σού έμειναν μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ανώνυμος 19 Ιούνιος, 2009 10:00

    Όταν τα πράγματα ζορίζουν αρχίζουμε τα απαξιωτικά και τις ύβρεις; Ουδέποτε θεώρησα τον εαυτό μου ψευτοευγενή΄.

    Αν η ΕΥΠ ανήκει στο Υπ.Ες μάλλον θα πρόκειται πάλι για παγκόσμια πρωτοτυπία.
    Που ήταν η ΕΥΠ το '74, που ήταν στα Ίμια κλπ κλπ.
    Η ΕΥΠ αποτελεί ένα άχρηστο και πανάκριβο σύνολο ατόμων που κοστίζει απίστευτα στον Έλληνα φορολογούμενο χωρίς να προσφέρει τίποτα παρά μόνον παράνομες παρακολουθήσεις (δια στόματος Χρυσοχοίδη χθες - μεγάαααλο μηχάνημα).
    Ότι και να πουν ΔΕΝ θα το πιστέψω ακόμα και αν βεβαιώνουν ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή !

    Η Πάτρα είναι μνημείο ανικανότητας, αδιαφορίας και έλλειψης προγραμματισμού. Προφανώς εσύ και οι άλλοι κάτοικοι δεν φταινε τίποτα. Φταιει ο κεντρικός σχεδιασμός.

    Τα έξοδα στέγασης πρέπει να βαρύνουν ολόκληρη την Ευρώπη, που είναι το ΥΠΕΞ ;;; Την σφαλιάρα που έφαγαν χθες και σήμερα στην σύνοδο την άκουσες ; αυτό δεν είναι Η απόδειξη της ανικανότητας ;;;

    Δεν έχεις δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ στοιχείο παρά μόνο φαντασιοπληξίες περί ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ βαρβάρων ;!

    Σε ύβρεις και απαξιωτικές εκφράσεις δεν απαντώ ... στα επιστρέφω προς επεξεργασία.

    ΑΝΤΙΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. >Αν η ΕΥΠ ανήκει στο Υπ.Ες μάλλον θα πρόκειται πάλι για παγκόσμια πρωτοτυπία.
    Που ήταν η ΕΥΠ το '74, που ήταν στα Ίμια κλπ κλπ.<

    Πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π. είναι ο Υπουργός Εσωτερικών. (διάβασε). Όταν δεν ξέρεις τι σου γίνεται, και λες ότι το μεταναστευτικό είναι θέμα του ΥπΕσ. και όχι της .... ΕΥΠ, που υπάγεται σ' αυτό, πώς μπορείς να κάνεις σοβαρό διάλογο;

    Δεν καταλαβαίνω τις ερωτήσεις "πού ήταν....". Ούτως ή άλλως άσχετες είναι με το ζήτημα.

    Λες ότι δεν προσκόμισα ούτε ένα στοιχείο. Δηλαδή, για σένα δεν είναι στοιχείο ότι δεν συμφωνεί με τις ιδεοληψίες σου. Επαναλαμβάνω λοιπόν, διότι "επανάληψις μήτηρ μαθήσεως":

    1) Ελευθεροτυπία 21/10/07: Κατά δήλωση της ΕΥΠ, οι μετανάστες στην Ελλάδα, νόμιμοι και μη, υπολογίζονται σε 2,2 εκατομμύρια. (Εσύ απαντάς "Δεν έχεις δώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ στοιχείο παρά μόνο φαντασιοπληξίες περί ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ βαρβάρων;!)

    2) ΝΕΑ 26/5/09: Κάνουν λόγο για 700.000 μουσουλμάνους μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

    Εσύ τι στοιχεία αντιπαραθέτεις, αφού είναι προφανές ότι αγνοείς όλως διόλου το θέμα; Για ποιες ύβρεις παραπονείσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Ανώνυμος
    Δεκτή η διόρθωση περί του πυ ανήκει η ΕΥΠ - εμμένω στις θέσεις μου περί αυτήν.

    - Ελευθ. - Ποιός κύριος το δήλωσε ; τι θα πει 'κατά δήλωση της ΕΥΠ' ;
    Ακόμα και αν δεχτούμε το νούμερο, ήθελα να πω ότι αν συνεχίσουμε να θερούμε μετανάστες τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν εδώ, μεγαλώνουν εδώ και πάνε σχολείο εδώ, τότε σε δέκα χρόνια ο αριθμός των μεταναστών θα είναι 5.000.000 καταλάβατε;

    - ΝΕΑ - Όταν εσείς κυκλοφορείτε στην Αθήνα σας φαίνεται ότι έχουμε 700.000 μουσουλμάνους ;! Έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάλι προχειρολόγος και η απόπειρα διαλόγου μαζί σου, εντελώς μάταια.

    Δεν έχει σημασία τι μου φαίνεται εμένα, αλλά τι δηλώνουν αυτοί. Δεν διάβασες το άρθρο και γι αυτό λες άσχετα. Δεν διάβασες καν το σχόλιό μου για το άρθρο. Υπάρχει παραπάνω, ανάτρεξε.

    Γράφω τι δημοσιεύει η εφημερίδα, η οποία προφανώς δεν δημοσιεύει συγκεκριμένο όνομα, το οποίο είναι και άνευ σημασίας.

    Βεβαίως είναι μετανάστες τα παιδιά των μεταναστών, διότι δεν αλλάζουν εθνικότητα, ούτε ενσωματώνονται στην ελληνική κοινωνία, Δεν μιλώ καθόλου για απορρόφηση. Είναι αδύνατον σε 10.000.000 Έλληνες να ενσωματωθούν 3.000.000 λαθρομεταναστών, ασχέτως του αν 600.000 απ' αυτούς πήραν εκ των υστέρων πράσινη κάρτα. Δεν έχει σημασία αυτό για την αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας και την διάρρηξη του κοινωνικού ιστού της.

    >τότε σε δέκα χρόνια ο αριθμός των μεταναστών θα είναι 5.000.000 καταλάβατε;<

    Εγώ ένα κατάλαβα ότι εσύ δεν καταλαβαίνεις με τίποτε, διότι δεν θέλεις να καταλάβεις. Παραδέξου, ρε άνθρωπε, ότι δεν ξέρεις το θέμα. Δεν είναι ντροπή. Κανείς δεν τα ξέρει όλα.

    Στο περιοδικό "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ" του προηγούμενου Σαββάτου, δημοσιεύεται άρθρο του καθηγητή Κων/νου Γρίβα, σύμφωνα με το οποίο, αν συνεχιστεί η εισροή λαθρομεταναστών στην χώρα με τον σημερινό ρυθμό, μέσα σε 10 χρόνια ο αριθμός τους θα είναι τουλάχιστον 20.000.000 (!!). Καταλαβαίνεις ότι είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Ανώνυμος
    Κατ’ αρχήν ευχαριστώ θερμά για τις ωραίες κρίσεις και τον θετικό τρόπο που άνοιξες το μήνυμά σου.

    «... δεν αλλάζουν εθνικότητα ούτε ενσωματώνονται στην Ελληνική κοινωνία ...» ακόμα και αν ο ήλιος άρχιζε να βγαίνει από την δύση αυτή η αντίληψη δεν θα μπορούσε να είναι σωστή. Μάλλον βλέπεις τον κόσμο με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω φίλε μου.

    Η χώρα αυτή έχει την θαυμαστή ιστορία της (εγώ πιστεύω στην ιστορική συνέχεια) διότι είχε πάντα τα μυαλά της και τις πόρτες της ανοικτά !

    Τα 3.000.000 λαθρομεταναστών (sic) που τα είδες ... το έγραψε και αυτό η ... ΚΥΠ (;!)

    Πράγματι κανείς δεν τα ξέρει όλα ... σκέψου το !

    Τι πίνει και δεν μας δίνει ο ‘καθηγητής’ Γρίβας ; (όνομα και πράγμα μου φαντάζει)

    Νομίζω κάπου στο έχω ξαναγράψει (αν όχι στο αφιερώνω) :

    τον αντρειωμένο μην τον κλαις
    κι αν αστοχήσει μια και δυο
    πάλι αντρειωμένος είναι

    εχει την πόρτα του ανοικτή
    την τάβλα του στρωμένη

    Αυτό συνοψίζει τον τρόπο που βλέπω την μετανάστευση : ως δώρο και ως ευκαιρία ... ΘΕΤΙΚΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails