Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Οι κότες


Χθες που επανήλθε στο ημερολόγιό μας η ημερομηνία 21 Απριλίου δεν μπόρεσα παρά να κάνω κάποιες σκέψεις γι’ αυτήν την θλιβερή επέτειο.

Σε μια παλαιότερη ανάρτηση έγραφα :

«... η μία Ελλάδα είμαστε εμείς οι νομοταγείς και σοβαροί πολίτες. Εμείς που τελειώσαμε το Πανεπιστήμιό μας, ολοκληρώσαμε τα μεταπτυχιακά μας και αμέσως μετά αρχίσαμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά, τόσο σκληρά που ξεχάσαμε ότι μία Πέμπτη βράδυ ήμασταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Επίσης είναι πλέον αδύνατον να θυμηθούμε τι ακριβώς γυρεύαμε εκεί ! ... »

Η τυχαία (ή ίσως όχι) φράση ενός εκ’ των πρωταγωνιστών της χούντας :

« … ήμασταν ξεκρέμαστοι, εάν αντιδρούσαν θα πέφταμε αμέσως αφού δεν είχαμε εξ’ αρχής την υποστήριξη των Αμερικάνων, αυτή μας την πρόσφεραν μετά αφού είδαν ότι ‘σταθήκαμε’. Αφού όμως δεν αντέδρασαν πάει να πει ότι το θέλανε !»

Με έκανε να σκεφτώ τα πράγματα από ένα άλλο πρίσμα. Είναι αλήθεια ότι ‘ο λαός’ δεν αντέδρασε, η αριστερά δεν αντέδρασε, στην ουσία κανείς δεν αντέδρασε τότε, αφού όλοι αφέθηκαν να μαντρωθούν ως αρνάκια άσπρα και παχιά, στον ιππόδρομο.

Τα επτά χρόνια χούντας που έφεραν την χώρα δεκαετίες πίσω, όπως και το θεσμικό ‘σημάδεμα’ της Ευρώπης ολόκληρης αφού σε έδαφός της ( ... το λεγόμενο και ‘λίκνο’ ... ) εγκαθιδρύθηκε αδιαμαρτύρητα ένα δικτατορικό καθεστώς, οφείλονται απλά στο γεγονός ότι δεν αντέδρασε κανείς ! Κότες !

Η τότε αριστερά που με τα οράματά της οδήγησε στην υπέρτατη προσφορά πολύτιμους Έλληνες όπως ο Σωτήρης Πέτρουλας, δεν είχε καν την δυνατότητα για στοιχειώδη ‘πολιτική πρόβλεψη’ των εξελίξεων. Κότες !

Πιάστηκαν όλοι στα κρεβατάκια τους ανυποψίαστοι και έκπληκτοι ! Κότες !

Ήθελα από καιρό να τα γράψω αυτά. Η συνθηματολογία περί των ‘προοδευτικών και αγωνιστικών δυνάμεων’ και του ‘κυρίαρχου λαού’ καλή είναι αλλά στην πραγματικότητα οι μεν ‘δυνάμεις’ πιάστηκαν στον ύπνο ο δε λαός, ‘εμείς’, πήγαμε κανονικά την άλλη μέρα στην δουλειά μας μελαγχολικοί, φοβισμένοι αλλά και ήσυχοι ! Κότες !

Μόνο εφ’ όσον υπάρχουν τέτοιες ‘κότες’ υπερισχύουν τα ανθρωποειδή της 21ης σε όποιο μήκος και όποιο πλάτος.

Ας το θυμόμαστε !
.

5 σχόλια:

  1. με αναγκάζεις να επαναλαμβάνομαι...
    ασταμάτητα..:
    - Ζήτω
    τα σκουριασμένα μάρμαρα..,
    οι μαδημένοι κόκορες..,
    τα αναμένα κάρβουνα..,
    κι' ο Danny de Vito..,
    Ζήτω..!
    Υγ.
    όπου Vito μεταφράστε την λέξη επακριβώς
    μιάς και σημαίνει Βόδι(μόσχος σιτευτός)...:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @B.Bimbo
    Αυτό το :
    " Αφού όμως δεν αντέδρασαν πάει να πει ότι το θέλανε !"
    με τρελαίνει !

    Υπογρ:
    ... ένας μαδημένος κόκορας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μα ασφαλως και το θέλανε και το θέλουνε ακόμη..:

    από το αυτοκίνητο/γκόμενα/σπίτι του γείτωνα...
    μέχρι
    την δικτατορία των εφραίμ -η- των γκέυ..!

    ..ενας ακόμη μαδημένος κόκορας..:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα υπάρχει ο μαδημένος κόκορας. δεν είναι που πήγε η χώρα πίσω, σιγά τώρα που πάει μπροστά. Είναι που για μια φορά ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι της πατρίδας χάθηκε και είναι χαμένο ακόμα. Η μισή Κύπρος. Ο φάκελλος που ποτέ δεν άνοιξε. Αυτό είναι το πραγματικό αποτέλσμα της χούντας της δικτατορίας και των χουντικών. Και όχι των Απριλιανών όπως η συναινετική διανόηση τους αποκαλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Albus Genius
    "Δεν είναι που πήγε η χώρα πίσω, σιγά τώρα που πάει μπροστά."

    Σ' αυτό δεν θα μπορούσα ποτέ να συμφωνήσω, έστω και με τους υπανθρώπους που διοικούν σήμερα, τα πράγματα δεν είναι 'ίδια'.

    Αν είναι όπως λες 'ίδια' τότε απλώς όλα χάθηκαν οπότε ας μην στενοχωριόμαστε παραπάνω...

    Η κατάπτυστη συντηρητική παράταξη (_παράταξη_ λέω και όχι κόμμα) που έλκει την καταγωγή της κατευθείαν από τους Μαυρομιχαλαίους, τους κοτζαμπάσηδες και τους κίβδηλους ‘ορθόδοξους’ ψευτοπροφήτες, αφού κατέστρεψε με ηλίθιους χειρισμούς την Ιωνία, μετά από μισό αιώνα επανέλαβε το ίδιο και με την Κύπρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails