Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Το Ιντερνετ ξεπέρασε τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης

Για πρώτη φορά στην ιστορία των μετρήσεων το Ιντερνετ ξεπέρασε τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ενώ σταθερά διαβρώνεται και η τηλεόραση -κυρίως στα νεανικά κοινά- που πάντως παραμένει πρώτη.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Κέντρου Ερευνας Pew, το 40% του κοινού των ΗΠΑ προτιμά το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του σε σχέση με εσωτερικά και διεθνή θέματα και μόνο το 35% τις εφημερίδες. Αδιαμφισβήτητος νικητής για την ενημέρωση παραμένει η τηλεόραση με 70%, αν και ελαφρώς πιο αδύναμος έναντι των προηγούμενων ετών. Η ισχυρή αυξητική τάση αφορά μόνο το Ιντερνετ, που έναντι του Σεπτεμβρίου του 2007 σημείωσε αύξηση κατά 24%.

Κατά την εκτίμηση ειδικών, ούτε η τηλεόραση πια μπορεί... να κοιμάται ήσυχη. Γι' αυτήν ιδιαίτερα ανησυχητικό θα πρέπει να είναι ότι, βάσει της έρευνας, έξι στους δέκα νέους κάτω των 30 ετών προτιμούν να ενημερώνονται από το Ιντερνετ και όχι από τα κανάλια. Από την έρευνα προκύπτει ακόμα ότι στην κορυφή του κατάλογου επιλογών των αναγνωστών και χρηστών του Ιντερνετ πρωτιά στα θέματα παίρνει η ενημέρωση για την οικονομία σε σχέση με την πρόσφατη κρίση. Ακολουθεί αρκετά μακριά η ενημέρωση για πολιτικά θέματα, κυρίως χάρη στο φαινόμενο Ομπάμα. Εκτός λίστας ήταν φέτος το Ιράκ και ο Τζορτζ Μπους.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 27/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails