Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ύστατη βοήθεια προς το φαύλο πολιτικό κατεστημένο από την ΕΕ

η φωτογραφία από εδώ

Η αναδίπλωση των Ευρωπαίων σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης αποτελεί το πλέον ποταπό μέσο υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων δοσίλογων εντός της χώρας. Αμέσως μετά την τυχόν προκήρυξη εκλογών τα δύο μεγάλα κόμματα θα θέσουν το δίλλημα στου Έλληνες πολίτες : ή ψηφίζετε εμάς ή ξεχάστε την Ελλάδα γιατί χωρίς εμάς θα χρεοκοπήσει και θα πάει στην κόλαση. Έτσι ελπίζουν τα πράσινα, μπλε και μαύρα πολιτικά (και όχι μόνο) λαμόγια ότι θα επιβιώσουν ώστε να συνεχίσουν ανενόχλητοι να ασελγούν πάνω στην χώρα και την Κοινωνία ολόκληρη.

Οι Μαρίες Αντουανέτες της Ευρώπης που δήθεν κόπτονται για την εξυγίανση, την διαφάνεια και την πάταξη της υποτιθέμενης διαφθοράς στην Ελλάδα, πρώτες αυτές σπεύδουν να υποστηρίξουν έμμεσα αυτούς ακριβώς που μας έφτασαν μέχρις εδώ και που αχόρταγοι και αμετανόητοι είναι πρόθυμοι να ξεπουλήσουν την χώρα για ίδιο συμφέρον.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι η συμπεριφορά της Δύσης και παρεπόμενα της Ευρώπης δεν μπορεί πλέον να εξηγηθεί με την λογική. Η επικράτηση των απάνθρωπων νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων και του παρασιτικού χρηματοπιστωτικού τέρατος δεν μπορεί παρά να προμηνύει πολύ σκοτεινές ημέρες. Πολύ σκοτεινές …
.

2 σχόλια:

  1. Grsail, αν οι "προοδευτικοί" δεν φοράγατε παρωπίδες,
    αν δεν θεωρούσατε, από την πολλή κατήχηση, οτι είστε οι σούπερ ανοιχτόμυαλοι και σκεπτόμενοι, θα είχατε δει από καιρό πολλά πράγματα, στο πιο πάνω επίπεδο από αυτό που κοιτάς τώρα.

    Δύο άσχετα μεταξύ τους θέματα, και όμως στο ίδιο πακέτο. Μόνο δύο από τα βασικά, αλλιώς θα γράψω πάρα πολλά και δεν θα διαβάσει κανείς.

    [1]
    Τους ιδεολόγους οπαδούς, σας έχουν κάνει να μπερδέψετε, από μέσα, οι δικοί σας, βολικά τον διεθνισμό με την παγκοσμιοποίηση. Ενώ το σωστό για εσάς θα έπρεπε να είναι "παγκοσμιότητα". Γιατί το έκαναν αυτό; Γιατί την καλύτερη εργολαβία για τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό μπορεί να την αναλάβει μόνο η αριστερά. Τουλάχιστον σε χώρες σαν τη δική μας.

    [2]
    Το "ναι" στο μνημόνιο ήταν από χρόνια μεθοδευμένος μονόδρομος. Γιατί; Γιατί πρώτα, επί χρόνια "προοδευτικών" κυβερνήσεων, οι "Αουφίντερζεν" φρόντισαν να μας βάλουν στο ευρώ, να μας βάλουν βάση αυτού να δανειζόμαστε με άνεση για αυτούς, να μιζάρουν ώστε ο κάθε πολιτικός να κάνει παραπανίσιες παραγγελίες, πάντα σε ευρώ, και πάλι να δανείζεται, και, να μιζάρουν επίσης ώστε να μην υπάρχει παραγωγή ανταγωνιστική σε αυτούς. Δεν ήταν πάντα μίζες, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι πελατειακής επιρροής. Τώρα είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα. Μέχρι και τα δάνεια για τα σπίτια και τις κάρτες μας, τα χρωστάμε σε Ευρώ και πίσω δεν υπάρχει. Την δε ανάπτυξη, με Ευρώ ή χωρίς, ξέχασε τη. Αφού κατάφεραν αφενός ούτε πινέζες να μην παράγουμε, από την άλλη κατάφεραν να έχουμε τους πιο διεφθαρμένους πολιτικούς, και σύστημα, στον πλανήτη. Εκρηκτικό μίγμα για "ανάκαμψη".

    Επομένως,
    οι "Οι Μαρίες Αντουανέτες της Ευρώπης" δεν είναι Μαρίες Αντουανέτες αλλά πανέξυπνοι, και μια χαρά τα καταλαβαίνουν όλα. Όταν ήρθε η ώρα να δουν τι θα κάνουν έτσι που μας κατάντησαν, αίφνης, τα περιοδικά τους έφτιαχναν την Αφροδίτη με κωλοδάχτυλα για κατανάλωση των δικών τους πολιτών. Για να τους έχουν μαζί τους όταν μας φτύνουν υποκριτικά. Για ότι ΑΥΤΟΙ έκαναν σε εμάς.
    Έχοντας επίσης τρενάρει για όλο και αργότερα το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα (το οποίο συμφέρει τους μικρούς), μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στο [2] μέχρι επιπέδου ανηκέστου βλάβης πλέον.

    Έτσι λοιπόν,
    ακόμη και να γίνει κάποτε η περίφημη "Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση" (ξανά: συμφέρει τους μικρούς, χωρίς αυτήν θα συνεχίζεται το [2]), με όλα αυτά θα έχουν πάρει από πριν το πάνω χέρι για την πρώτη καρέκλα στην μέλλουσα Ομοσπονδία. Αυτό είναι το κόλπο εξ αρχής, αυτό και το προσωπείο της "Μαρίας Αντουανέτας της Ευρώπης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Άναυδος

    Ενδιαφέρουσες απόψεις και μάλιστα σε πολλαπλά θέματα.
    Οι εξελίξεις είναι συνεχείς και οι παράγοντες που συνθέτουν το τοπίο πάρα πολλοί.
    Προσπαθώ να είμαι όσο λιγότερο κατηγορηματικός γίνεται στις απόψεις μου διότι αν όχι κάθε ώρα τότε κάθε ημέρα τα δεδομένα αλλάζουν.

    Ας ελπίζουμε για το καλύτερο.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails