Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Αφήνουν την υπερφίαλη Δύση να βράζει στο ζουμί της


Το Διάβασα στην Ναυτεμπορική. Ιστορική συμφωνία για την προώθηση άμεσων συναλλαγών σε γιεν και γιουάν χωρίς τη χρήση δολαρίων ανακοίνωσαν χθες Κίνα και Ιαπωνία, μια συμφωνία που αναμένεται να προσδώσει στο γιουάν έναν πιο ισχυρό ρόλο στις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές. Η σινο-ιαπωνική συμφωνία θα επιτρέψει την άμεση μετατροπή κινεζικών και ιαπωνικών νομισμάτων, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών και μείωσης του κόστους για τις επιχειρήσεις.
Ιαπωνικές και κινεζικές επιχειρήσεις χρειάζεται να αγοράζουν δολάρια πριν από τη μετατροπή στο νόμισμα που επιθυμούν, διαδικασία που συνεπάγεται έξτρα κόστος. «Δεδομένου του μεγάλου όγκου εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων οικονομιών της Ασίας, η συναλλαγματική συμφωνία είναι πολύ πιο σημαντική από τις υπόλοιπες συμφωνίες που έχει υπογράψει η Κίνα με άλλες χώρες», επισημαίνεται από την IHS Global Insight.

Αστραπιαία αντίδραση  Wolfgang Schauble: απροσδόκητη νομισματική συμφωνία Κίνας και Ιαπωνίας αναδεικνύει τη σημασία μίας ενωμένης Ευρώπης"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails