Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Μαθήματα πολιτισμού από έναν αρχαίο λαό


Πλατεία Ταχρίρ: Οι μουσουλμάνοι προσεύχονται και οι χριστιανοί κάνουν αλυσίδα γύρω τους, για να τους προστατεύσουν

η φωτο από το κουτί της πανδώρας
το σχόλιο από τον πιτσιρίκο
.

4 σχόλια:

  1. Καλημερα. Μεχρι να εμφανισθουν οι ''ΑΔΕΛΦΟΙ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Tasoula

    Μέχρι στιγμής "εγγυητής" της δημοκρατίας είναι ο στρατός, εάν η συνταγή αυτή αποτύχει (και φαίνεται να αποτυγχάνει) η κα Κλιντον θα επιστρατεύσει τους "αδελφούς", τους χριστιανύς ή θα προσπαθήσει να στήσει έναν εμφύλιο τύπου Λιβύης/Συρίας. Ελπίζω οι Αιγύπτιοι πολίτες να είναι αρκετά επίμονοι και αρκετά πονηροί ώστε να σαρώσουν τις δυνάμεις που προσπαθούν να κρατήσουν γονατιστό τον Αιγυπτιακό γίγαντα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι μιά ελέυθερη και δημοκρατική Αίγυπτος θα αλάξει ριζικά τον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη και μάλιστα τώρα που γίνεται προσπάθεια από την Δύση να μετατραπεί η μεσόγειος σε μια κλειστή στρατηγική και ενεργειακή λίμνη. Μόνα ανοικτά σημεία: Αίγυπτος + Συρία !
    Είναι πολλά τα λεφτά Τασούλα ...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραία, τι καλά... Και εσείς το πιστέψατε. Σφάζονται και ξεκοιλιάζονται στην Αίγυπτο μεταξύ τους οι Μουσουλμάνοι με τους Χριστιανούς (τα θύματα είναι 90% Χριστιανοί βέβαια)
    Το ότι έχουν συλληφθεί 3 Αμερικάνοι πράκτορες (που τους λένε στρατιώτες) το προσπερνάμε. Το ότι η "επανάσταση" της Αιγύπτου είναι οργανωμένη από πράκτορες επίσης το προσπερνάμε. Και μένουμε στο στημένο για τις κάμερες παραμύθι ότι δεν υπάρχουν θρησκευτικά μίση και ότι αυτοί οι 50-100 δεν πήραν από μισό ευρώ ο καθένας για να στηθούν στις κάμερες να κάνουν τους "αγαπημένους"...
    Αλήθεια έχετε πάει στην Αίγυπτο ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος (23 Νοέμβριος, 2011 14:15)

    Αν μιλούσες για την Λιβύη ή για την Συρία θα συμφωνούσα σε μεγάλο βαθμό μαζί σου. Στην Αίγυπτο όμως νομίζω ότι είναι διαφορετικά τα πράγματα. Η εξέγερση εκεί φαίνεται να είναι πολύ περισσότερο γνήσια.
    Το "μισό ευρώ" που αναφέρεις σχεδόν πάντα οδηγεί σε αίμα και συγρούσεις κι όχι σε ανθρώπινες αλυσίδες προστασίας.
    Η δημιουργία ή αναζωπύρωση των θρησκευτικών αντιθέσεων είναι προσφιλές "εργαλείο" της Δύσης για την επιβολή των συμφερόντων της.
    Έχω την αίσθηση ότι οι πολίτες της Αιγύπτου λειτουργούν γνησιότερα από ότι αλλού.
    Ας περιμένουμε και θα δούμε ....
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails