Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το κούρεμα δεν είναι δωρεάν φίλοι μου …



Διαβάζω πάντα με προσοχή τα κείμενα του Γ. Βαρουφάκη. Στο τελευταίο, με τίτλο «Τι παίζεται;» μέσα σε λιγότερο από τέσσερεις σελίδες, κάνει μια κατά την άποψή μου αρκετά ακριβή αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης. Είναι πραγματικά ένα καλό κείμενο που συνεισφέρει στην κατανόηση της συγκυρίας που ζούμε.
Σταχυολογώ μια πρόταση που έγραψε μιλώντας για τους πολιτικούς και τις εθνικές κυβερνήσεις:

[ … ] εθνικές κυβερνήσεις  (που συγκροτούνται από πολιτικούς που με δυσκολία θα διακινδυνεύσουν την  προνομιακή τους σχέση  με τους εν λόγω τραπεζίτες) [ … ]

Πρόκειται για κάτι πέρα για πέρα αληθινό γιατί ο υπάλληλος ή το πληρωμένο τσιράκι ποτέ δεν θα δαγκώσει το χέρι του αφεντικού, ούτε θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει.
Παρακάτω όμως, με διάφορους τρόπους και τόνους προδιαγράφει ένα ανατριχιαστικά ζοφερό μέλλον για την χώρα, εξηγώντας το πώς θα κόψουν οι Γερμανοί και η παρέα τους την όρεξη στις άλλες χώρες για επί πλέον διευκολύνσεις και κουρέματα :

[ … ] έτσι ώστε να αποπέμψουν επικίνδυνες σκέψεις από το μυαλό των κυβερνόντων την Ιταλία και τις υπόλοιπες Ακόμα μη Πτωχευμένες  χώρες, η κα Μέρκελ είναι αποφασισμένη να καταστήσει την μία χώρα στην οποία θα επιτραπεί να πτωχεύσει εντός της ευρωζώνης (δηλ. την Ελλάδα) σε πραγματική κόλαση [ … ]

Τείνω να πιστέψω, από ότι βλέπω, διαβάζω και ακούω ότι η παραπάνω τοποθέτηση είναι πολύ μα πολύ κοντά στην αλήθεια. Άλωστε οι άχρηστοι οσφυοκάμπτες που διοικούν την χώρα είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν οποιαδήποτε εντολή των "αφεντικών" όσο καταστροφική ή παράλογη κι άν είναι. Και πάλι προτείνω να κάνετε κλικ εδώ και να διαβάστε το κείμενο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails