Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Φοροδιαφυγή και ΠαραοικονομίαΕυτυχώς που υπήρχε (και υπάρχει;) η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία διότι τα χρήματα αυτά δεν χάνονταν στο υπερπέραν αλλά παρέμεναν μέσα στην Κοινωνία. Οι στόχοι των δήθεν δίκαιων μέτρων είναι:

(α) να διοχετεύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα χρήματος από την οικονομία (βλ. κοινωνία) στα κρατικά ταμεία από όπου ή θα διοχετευτούν στα διεθνή λαμόγια του χρηματιστικού συστήματος ως «οφειλές» ή θα γίνουν εύκολη βορά στην εσωτερική, ανήθικη και αχόρταγη οικονομική ελίτ (βλ. κατασκευαστικές, τράπεζες , ΜΜΕ, ποδόσφαιρα, ΜΚΟ κλπ)

(β) να εγκαθιδρύσει έναν πρωτοφανή, φασιστικό έλεγχο στον τρόπο που ο κάθε πολίτης διαχειρίζεται τα λεφτά του (θυμάστε την απαγόρευση συναλλαγών άνω των 5.000 εκτός τραπεζικού συστήματος;) ώστε από την μία να «συνηθίζει» τους πολίτες στην μη δημοκρατία και τον άκρατο αυταρχισμό (έτσι διαπαιδαγωγούν τους πολίτες οι ελίτ) και από την άλλη να διευκολύνει κάθε αυθαίρετη μελλοντική επιδρομή στις τσέπες των πολιτών.

Οι άνθρωποι που σκαρφίζονται και επιβάλλουν τέτοια μέτρα είναι τόσο αδιάφοροι για την χώρα και το μέλλον της, τόσο ιδιοτελείς, ανήθικοι και βαλτοί που θα τους άξιζε κρεμάλα !
.

4 σχόλια:

 1. @Swell

  Η τεχνική αυτή ως οδυνηρότερη κρίνεται και καταλληλότερη :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτά λέω κι εγώ, και με κοιτάζουν σαν ΟΥΦΟ.

  θάνο, πριν δυόμιση χρόνια έσκασαν στην Μαρίνα Αλίμου οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ, όπως θα θυμάσαι.

  Μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν, θα τα θυμάσαι, μίλησα με έναν εκ των "ελεγκτών". Τον ρώτησα που αποσκοπούν αυτοί οι έλεγχοι.

  Μου απάντησε τα εξής:
  Ξέρεις γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ σε όλη την Ευρώπη υπάρχει οικονομική κρίση?
  Γιατί εδώ στηρίζεται η οικονομία στο μαύρο χρήμα.

  Εμείς αυτό θα το βρούμε και θα το πολεμήσουμε!!!

  -------

  Φεύγοντας, έμεινα με την απορία: Θα πολεμούσαν το μαύρο χρήμα για να αποκτήσουμε κι εμείς πρόβλημα?

  Αυτό ακριβώς έκαναν και κάνουν.
  Τυχαίο? Δεν νομίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @AmanAM

  Καθόλου τυχαίο φίλε μου :-)
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails