Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Είμαι τρολλ και καυχιέμαι



Ξέρετε, μου είναι όλο και περισσότερο δύσκολο να γράψω κάτι σ’ αυτό το blog. Είμαι μάλλον από την φύση μου λίγο σκοτεινιασμένος άνθρωπος αλλά με όλο αυτό που γίνεται γύρω μας μου έχουν κοπεί τα φτερά. Καλό κίνητρο όμως είναι να παρακολουθώ διάφορους νεοφώτιστους της λογικής του Φρήντμαν να γράφουν διάφορα περί των δημοσίων υπαλλήλων (για όλα αυτοί φταίνε), περί του ανοίγματος των επαγγελμάτων (να φύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να τσακιστούνε να πάνε αλλού), περί των ιδιωτικοποιήσεων (να τα πουλήσουν όλα) αλλά και περί των Πανεπιστημίων όπου πρόσφατα διάβασα άρθρα του στυλ «Φωτιά και Τσεκούρι» κλπ. Προφανώς οι τύποι αυτοί που γεμίζουν την μπογκόσφαιρα με τέτοιες εμετικές μπούρδες είναι ή ανυποψίαστοι (άντε και μικρό το κακό) είτε ιδιοτελείς και κρυψίνοες που προσπαθούν να διαμορφώσουν γνώμες ώστε να έχουν κάποιο προσωπικό διάφορο. Αυτοί οι τελευταίοι είναι που με εξοργίζουν πέρα από κάθε όριο. Πρόσφατα κάποιος καβαλάρης με φωτιές και τσεκούρια (περί των ΑΕΙ) δυσαρεστήθηκε από ένα μικρό σχόλιό μου γεμάτο αγανάκτηση που έγραψα σε κάποιο του ποστ και ενώ στην αρχή αντέδρασε … αξιοπρεπώς («όπως νομίζεις grsail» και τέτοια) σε αμέσως επόμενο σχολιάκι άλλου αναγνώστη με κατέταξε νομίζω (έμμεσα) στην κατηγορία των τρόλλ(*) που δεν ξέρουν να διαβάζουν. Πρέπει να ομολογήσω ότι το διασκέδασα. Το να σε αποκαλούν αναλφάβητο τρολλ τέτοιοι τύποι είναι τιμή και καμάρι. Θα συνεχίσω όσο μπορώ λοιπόν να είμαι τρολλ. Είναι κι αυτός ένας τρόπος διαμαρτυρίας αλλά και – στο κάτω κάτω – εκτόνωσης και αντίδρασης απέναντι στην  ακατάσχετη μπουρδολογία.
.
(*) Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις
.

4 σχόλια:

  1. grsail καλησπέρα

    Δεν αναφερόμουν σε εσένα όταν είπα για τρολ αλλά στους πάρα πολλούς ανώνυμους υβριστές ή στους ακόμη περισσότερους που προσπαθούν να συζητήσουν μαζί μου ως ανώνυμοι και συχνά τους κόβω απότομα το ηλεκτρικό ρεύμα.

    Η παρουσία σου ως μπλογκ δεν θα μου επέτρεπε να σε πω τρολ σε καμία περίπτωση, άσχετα αν σε πολλά διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκεκριμένα είπα: "geokalp μου φαίνεται ότι πρέπει να υπογράψω και εγώ ένα Memorantum of Irony Understanding με τους σοβαρούς αναγνώστες μου για να μην γίνονται παρεξηγήσεις.

    Με τα τρόλ δεν ξέρω τι να κάνω αφού έτσι ή αλλιώς δεν ξέρουν να διαβάζουν."

    Εσένα σε κατέταξα στους σοβαρούς αναγνώστες.

    Ξαναλέω άσχετο το ότι διαφωνούμε.

    Άλλωστε εγώ αν κάτσεις και με ψάξεις θα διαπιστώσεις ότι δεν συμφωνώ 100% με ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Greek Rider

    Έ, τότε ακόμα καλύτερα :-)
    Σε κάθε περίπτωση, όπως έγραψα, το διασκέδασα.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Greek Rider (2)

    Καλές είναι οι διαφωνίες αλλά οι θέσεις, στην λαίλαπα που ζούμε τώρα, δεν είναι πλέον αντικείμενο ιδεολογικών επιλογών παρά απλών συμπερασμάτων που στηρίζονται στα πολλά διαθέσιμα δεδομένα και στην κοινή λογική. Αυτός είναι και ο λόγος που φορτίζομαι πολύ έντονα με τα τεκταινόμενα. Δεν μπορείς να περιμένεις πυροσβεστικές υπηρεσίες από αυτούς που έβαλαν την φωτιά.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails