Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σουρεάλ


Έχω την εντύπωση ότι ουδείς ενδιαφέρεται πλέον στα σοβαρά για τα Ελληνικά οικονομικά στοιχεία. Ουδείς εντός αλλά και ουδείς εκτός Ελλάδος.
Το θεατράκι που παίζεται με «μέτρα», «τρόικες» κλπ έχει στόχο την συγκέντρωση του χρήματος στους πολύ λίγους, αφού από το San Francisco Bay μέχρι το Αιγαίο όλοι επιδίδονται μετά μανίας σε αυτό το σπόρ.
Έχει επίσης στόχο την συμβολική υποστήριξη των ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων στο ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο.
Δεν έχει στόχο (άλλωστε ουδείς ενδιαφέρεται έστω κατ’ ελάχιστον) για την πραγματική διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας για την οποία κανένα νοήμων ανθρώπινο ον δεν τρέφει πλέον την παραμικρή ελπίδα.
Η μόνη τρεμοσβήνουσα ελπίδα αναφέρεται ομιχλωδώς σε κάτι «μεγάλο» που θα γίνει στην ΕΕ το οποίο θα εξομαλύνει την οικονομία της ΕΕ και άρα (κοντά στον βασιλικό …) και την Ελληνική.
Στο μεταξύ και μέχρι να γίνει αυτό το «μεγάλο» (πχ ολοκληρωτική ενοποίηση των χωρών του πυρήνα και άλλες ιστορίες με δράκους) οι Αμερικανοί με μια θεαματική καταριανή κίνηση (και με ελάχιστα λεφτά) απέκτησαν -στην ουσία- τον έλεγχο του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος μέσω της συγχώνευσης ALPHA-EFG.
Ειλικρινά θα ήθελα να έβλεπα πως θα αποτύπωνε στον καμβά του ο Νταλί όλον αυτόν τον σουρεαλισμό …
.

2 σχόλια:

  1. http://eparistera.blogspot.com/02 Σεπτεμβρίου, 2011 19:41

    Καλώς όρισες GRSAIL και καλό χειμώνα. Πάντως ο χειμώνας αυτός θα έχει τουλάχιστον εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και για Προμηθείς και για τους Επιμηθείς. Χαίρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @eparistera

    Ευχαριστώ θερμά για το καλωσόρισμα, να είσαι καλά.
    θα έχουμε πράγματι πολύ ενδιαφέροντα χειμώνα.
    Χρειάζεται μυαλό ζωντανό και νεύρα γερά.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails