Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Το ψήφισαν τα δίποδα; Έ και;


Τίποτα δεν άλλαξε, παραμένουμε αμετακίνητοι.

Το γνωρίζαμε ότι θα ψηφιστεί ο κατάπτυστος νόμος. Δεν σπεύσαμε βέβαια να το διατυμπανίσουμε όπως αδιάντροπα έκανε το καταχθόνιο και αντι-αριστερό ΚΚΕ χθες πρωί – πρωί (βλέπε το βίντεο):


Πρέπει όμως να γίνει σε όλους μας κατανοητό ότι και με την ψήφιση δεν αλλάζει κάτι. Η προσπάθεια συνεχίζεται, η αντίθεση εξακολουθεί να εκφράζεται η αντίσταση τις επόμενες ημέρες και μήνες θα γιγαντωθεί.

Όπως πολύ σωστά και προφητικά επισημαίνεται:

«Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις που με άνεση πήρε στη Βουλή και να τις επιβάλει στην κοινωνία. Όταν δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση στα μέτρα -πόσο μάλλον όταν υπάρχει κοινωνική αντίσταση- οι ρεαλιστικές δυνατότητες εφαρμογής των μέτρων περιορίζονται δραστικά. Σε αντίθεση με τους βουλευτές, όπου ο προσωπικός εκβιασμός και η πολιτική εξαγορά λειτουργούν πάντα άψογα, στα δημοκρατικά πολιτεύματα ο εξαναγκασμός και οι απειλές κατά των πολιτών δεν αποδίδουν επί μακρό διάστημα ως μόνιμη πολιτική γραμμή.»
.

4 σχόλια:

 1. θα ήθελα πραγματικά να δω πως θα αντισταθεί η κοινωνία στην άμεση και έμμεση φορολογία και τις έκτακτες ενισχύσεις που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο. Θα ήθελα να δω πως οι συνταξιούχοι θα απαιτήσουν να πάρουν πίσω τα λεφτά που τους κόβουν εκ νέου από τις συντάξεις τους. Και όταν οι παραλίες όλης της Ελλάδας γίνουν ιδιωτικών συμφερόντων, τότε θα ήθελα να δω πραγματικά τα ΜΑΤ παρατεταγμένα στις περιφραγμένες εισόδους..Τι να πω; Καλά κάνεις και είσαι αισιόδοξος, δεν αντιλέγω, μα η σημερινή μέρα -προσωπικά- έπεσε πάνω μου ως ταφόπλακα. προσδοκώ ανάσταση νεκρών....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ρίξε κι εσύ μια μολότωφ ... μπορείς
  και φώναξε...γουρούνια μπάτσοι....αδέρφια μας
  να φύγουν οι καλοπροαίρετοι διαδηλωτές...να μείνουν οι αγαπημένοι μας κουκουλοφόροι
  αδέλφια των μπάτσων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οι μπάτσοι δεν είναι δολοφόνοι...είναι πρώτου
  βαθμού συγγενείς των τιμημένων μας κουκουλοφόρων..
  ο αγώνας τώρα ξεκινάει.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @anidifranco

  Το κείμενο "Οι ονειροναύτες της αλλαγής που έρχονται από το μέλλον" το έγραψα για σένα με αφορμή το σχόλιό σου.
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails