Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Το νέο δάνειο ως συνωμοσία και ως καταστροφή της χώρας


Το παιχνίδι που παίζεται με την τρομοκρατία περί πέμπτης δόσης και την «ευτυχή» προοπτική για νέο δάνειο, είναι το εξής απλό: Να αποδεχτεί η Ελληνική κοινωνία την συνέχιση των αποπληρωμών των παλαιών δανείων με τα νέα.
Το κεντρικό ζήτημα εδώ είναι ότι ενώ τα παλαιά δάνεια είναι επιδεκτικά σε αναδιαπραγμάτευση ή ακόμα και κούρεμα, τα νέα δάνεια παρέχονται από κράτη και το ΔΝΤ και όχι από ιδιώτες επενδυτές. Επίσης τα νέα δάνεια υποστηρίζονται από εμπράγματες εγγυήσεις. Σε υποστήριξη του project αυτού επιστρατεύεται με υστερική όσο και υστερόβουλη βιασύνη για το ξεπούλημα των πόρων του Ελληνικού κράτους.
Άρα λοιπόν επιχειρείται με την ανοχή και συνενοχή του συνόλου του πολιτικού προσωπικού και κυρίως των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, της κυβέρνησης και πάνω από όλα του εξόφθαλμα πλέον βαλτού αρχηγού της, η εξής πρωτοφανής συνωμοσία εις βάρος της χώρας:

Η αντικατάσταση των παλαιών δανείων με νέα που θα είναι άκαμπτα, αδιαπραγμάτευτα και απολύτως εγγυημένα προς τους πιστωτές. Έτσι τα γεράκια του χρηματοπιστωτικού εσμού βγαίνουν όχι μόνο αλώβητα αλλά και πολλαπλά κερδισμένα. Αυτή είναι η κρυμμένη σημασία του «νέου» δανείου.
.

2 σχόλια:

  1. http://eparistera.blogspot.com/01 Ιουνίου, 2011 17:54

    Ακριβώς grsail. Όλο το παιχνίδι βρίσκεται εκεί. Ξέρεις ο πολύς ο κόσμος πιστεύει πως πίσω από όλα αυτά κρύβονται διάφορες σοφίες. Πόσο λάθος κάνουν! Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά. Τα δάνεια των ιδιωτών και των τραπεζών, τα οποία ήσαν ακάλυπτα, ανταλάσσονται με κρατικά και καλυμμένα. Έτσι και τις τράπεζες, που είναι κουφάρια, βολεύουν και δένουν και τους Έλληνες μια και θα χρωστάνε σε κράτη. το κόλπο έχει ξεκινήσει από το 2003 με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος των ιδιωτικών δανε'ιων Των δανείων δηλαδή των τραπεζών. Το νομικό καθεστώς για την κάλυψη των δανείων των τραπεζών αρχικά ξεκίνησε το 2003 και ολοκληρώθηκε το νομικό πλαίσιο το 2008. Τότε ήρθε η σειρά των δανείων του δημοσίού. Είναι αυτό που ζούμε τώρα. Καλή συνέχεια φίλε. Δεν πεθάναμε ακόμη. Είμαστε όρθιοι, αν και λίγο μεγαλωμένοι πια, και το παλέυουμε όσο μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @eparistera

    Σ' ευχαριστώ θερμά για το 'καλή συνέχεια'.
    Ευχαριστώ επίσης για την εξαιρετική δουλειά στο blog σου που σιγά - σιγά την διαβάζω όλη :-)

    Φυσικά δεν πεθάναμε, έχουμε δρόμο ακόμη και κάτι μου λέει ότι δεν θα τους περάσει ...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails