Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Απαγόρευση πτήσεων στη ζώνη της Κερατέας


Παρακολουθώ όπως πολλοί άλλοι τις εξελίξεις στην περιοχή της Κερατέας. Η αντίθεση των κατοίκων στα τα σχέδια της κυβέρνησης για εγκατάσταση μονάδας υποδοχής και επεξεργασίας απορριμμάτων μέρα με την ημέρα κλιμακώνεται και οι μορφές αντίδρασης γίνονται όλο και περισσότερο έντονες, βίαιες, και επικίνδυνες.
Επικίνδυνες ίσως όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά για όλους μας.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε από την ένταξη του συγκεκριμένου έργου ΧΥΤΥ στον λεγόμενο ‘Εθνικό Σχεδιασμό’ χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού ώστε να επιτευχθεί εξ’ αρχής κατανόηση της αναγκαιότητας του έργου και σχετική συναίνεση. Επί πλέον, οι υπερφίαλοι και αλαζόνες ‘πολιτικοί’ της συμφοράς δεν κατάφεραν να προβλέψουν τις αντιδράσεις των κατοίκων ή απλώς αγνόησαν αυτήν την παράμετρο θεωρώντας, πολύ κακώς, την αντίδραση των ‘πληβείων’ ως αμελητέο παράγοντα.
Η επιμονή της πολιτείας για υλοποίηση τέτοιου έργου σε απόσταση αναπνοής από κατοικημένη περιοχή εμφανίζεται, αν μη τι άλλο, ως μνημείο κοντόφθαλμου προγραμματισμού και χαμηλής νοημοσύνης όσων συμμετείχαν στον ‘σχεδιασμό’. Υπήρχαν νομίζω πάρα πολλές εναλλακτικές λύσεις εντός και εκτός Αττικής για υλοποίηση τέτοιου έργου, σε περιοχές δηλαδή που η επιλογή τους δεν θα λειτουργούσε ως έναυσμα αντιδράσεων. Το επί πλέον κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων κάπου μακρύτερα αντισταθμίζεται πλήρως και για χρόνια από τις υπερωρίες των ΜΑΤ και το κόστος των δακρυγόνων που επωμίζονται οι πολίτες για τους τελευταίους τέσσερεις σχεδόν μήνες.
Η προκλητική συμπεριφορά μισότρελων και υπέρβαρων αξιωματούχων και οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του περί των Εσωτερικών Υποθέσεων υπευθύνου, του τύπου «με κάθε θυσία(sic) θα υλοποιηθεί το έργο», όχι μόνο ρίχνουν πολύ λάδι στην επικίνδυνη φωτιά, αλλά δείχνουν την ανικανότητα και την βαθιά αδιαφορία για τους πολίτες που χαρακτηρίζει αυτούς που δυστυχώς κυβερνούν αυτή την χώρα.

Μέσα σε όλα αυτά, και ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής των κατοίκων για το ζήτημα, έρχεται και η … χαριστική βολή ! Παρακάτω θα βρείτε μια περίληψη της περιγραφής της «απόρρητης έκθεσης» της ΕΛ.ΑΣ. που διάβασα στο σχετικό άρθρο του Β. Λαμπρόπουλου στο ΒΗΜΑ. Παραθέτω την περίληψη ως μνημείο βλακείας των λεγομένων «σωμάτων ασφαλείας» αλλά και ως άλλη μια απόδειξη ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ταυτίσει πλέον την έννοια «εχθρός» με την έννοια «πολίτης».

Η «έκθεση» μιλά για αντιδράσεις σε ενδεχόμενη επίθεση στη βάση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα με... τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους. Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για επίθεση με τηλεχειριζόμενη βόμβα ή με Καλάσνικοφ εναντίον λεωφορείων των ΜΑΤ. Ακόμη, ανώτεροι αξιωματικοί αποδίδουν τα επεισόδια σε κυνηγούς, απόστρατους αστυνομικούς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και ζητούν μεταξύ άλλων να κλείσουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες στην περιοχή της Κερατέας ως μέτρο αποφυγής επιθέσεων από οργισμένους κατοίκους, αλλά και ως μοχλό πίεσης κατά των παραγόντων της Δημοτικής Αρχής. Αυτά ενώ εκκρεμούν 15 με 20 εντάλματα σύλληψης κατά κατοίκων για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι έχουν συμμετοχή σε ενέργειες κατά των δυνάμεών της. Στις ανησυχίες της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνονται πιθανή χρήση υποπολυβόλων, «ασύμμετρες απειλές» και διάφορα άλλα ευτράπελα. Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι «στα επεισόδια, εκτός των κατοίκων της περιοχής, συμμετέχουν ομάδες αναρχικών και αλλοδαπών (Αλβανών) καθώς και πυρήνας της επιτροπής κυνηγών και τέως μελών των Ειδικών Δυνάμεων». Υποστηρίζεται επίσης ότι δύο απόστρατοι και ένας εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. λειτουργούν ως κατάσκοποι των εξεγερμένων και ότι «ανάμεσα στους κατοίκους της Κερατέας που πρωτοστατούν σε επιθέσεις είναι και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αεροπορίας που γνωρίζουν από τέτοιου είδους ενέργειες». Η έκθεση, όπως αναφέρεται στο άρθρο, προχωρά και σε «σενάρια τρωτότητας», ακόμη και σε αναφορές στην … Αλ Κάιντα. Ένα από τα πρώτα σενάρια που εκπονήθηκαν αφορούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την αποτροπή επίθεσης με... τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια ή ελικόπτερα αερομοντελισμού, γεμάτα εκρηκτικά, τα οποία υποτίθεται ότι θα «οδηγούσαν» διά τηλεχειρισμού κάτοικοι της περιοχής στα μηχανήματα του χώρου ταφής. (σσ. αναβίωση του παρανοϊκού σχεδίου Renegate για την προστασία των Ολυμπιακών αγώνων). Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν να υπάρξει έλεγχος των χώρων του Οβριοκάστρου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ... πρόχειροι διάδρομοι απογείωσης των τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων. Ακόμη, το σχέδιο ασφαλείας περιλαμβάνει έλεγχο των υψωμάτων της περιοχής για τον φόβο εκτόξευσης ... ρουκέτας από μπαζούκας. Ακόμη, εκπονείται ειδικό σχέδιο για να μη δεχθεί πλήγμα αγωγός φυσικού αερίου που βρίσκεται στην περιοχή αλλά και για να προστατευθούν οι πυλώνες της ΔΕΗ που μεταφέρουν μεγάλα ηλεκτρικά φορτία από τη μονάδα του Λαυρίου προς τη Νότια Ελλάδα. Τέλος, σε περίπτωση που υπάρξει πληροφορία ή εκδηλωθεί ένοπλη επίθεση ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις στην Κερατέα, ζητείται η άμεση λήψη 12 μέτρων, μεταξύ των οποίων η ενεργοποίηση του συνολικού σχεδίου ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων για τη διαχείριση κρίσεων, η άμεση εμπλοκή εναερίων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η βιντεοσκόπηση όλων των συμβάντων. Επιπλέον, σε μια τέτοια περίπτωση ζητείται «άμεση αύξηση στο διπλάσιο της φρουράς στην οικία του κ. Θόδωρου Πάγκαλου στο Λαγονήσι».

Αν καταφέρατε να διαβάσετε την παραπάνω περίληψη τότε μάλλον θα έχετε αντιληφθεί ότι η συνέχιση της χωρίς νόημα αντίθεσης στην Κερατέα, και μάλιστα σε πολύ αρνητική συγκυρία για την χώρα, αποδεικνύει με τον πλέον πλήρη και αναμφισβήτητο τρόπο πόσο επικίνδυνα ανίκανοι είναι οι άνθρωποι που σήμερα παίρνουν αποφάσεις για τις τύχες όλων μας. Οι νάνοι αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ακόμη και σε περίπτωση απόρριψης της προσφυγής των κατοίκων από το ΣτΕ το έργο δεν πρόκειται να υλοποιηθεί αφού δεν έχει τοπική υποστήριξη. Επωμίζονται ένα τεράστιο κοινωνικό, οικονομικό αλλά και πολιτικό (βλ. κομματικό) κόστος χωρίς λόγο και χωρίς καμία λογική προοπτική. Λειτουργούν υπό την καθοδήγηση της αλαζονείας και της εκδικητικότητας, θύματα του μοντέλου εξουσίας που «δεν μασάει» αλλά κατατρώγει το μέλλον αυτού του τόπου για δεκαετίες.
.

7 σχόλια:

  1. Καταρχήν, για να συνεννοούμαστε, να πω οτι είμαι με τους κατοίκους της Κερατέας.

    Με την ευκαιρία, όμως, θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο.
    Παράθεση. " Λειτουργούν υπό την καθοδήγηση της αλαζονείας και της εκδικητικότητας, θύματα του μοντέλου εξουσίας που «δεν μασάει» αλλά κατατρώγει το μέλλον αυτού του τόπου για δεκαετίες. "

    Μάλιστα. Κατά την γνώμη σας γιατί, παρόλαυτα, στην περίπτωση της Υπατίας σηκώθηκε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και πήγε να συναντήσει (με τα βρακιά κατεβασμένα) ανθρώπους που εκτός από παράνομοι δεν ήταν καν πολίτες αυτής της χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Άναυδος

    Πήγε το Υπουργικό Συμβούλιο διότι απλούστατα δεν τους έπαιρνε να μην πάνε.
    Αν κάποιος νεαρός μετανάστης πάθαινε κάτι, ο Γαπας θα έπεφτε άμεσα.

    Αν αποτύχει ο αγώνας των ανθρώπων της Κερατέας (που δεν το βλέπω) θα πρόκειται για μιά βαθιά ήττα όλόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία, και γιατί αν πάθαινε κάτι κάτοικος της Κερατέας δεν θεωρείς, ούτε εσύ ούτε η κυβέρνηση, οτι "θα έπεφτε άμεσα ο Γαπας";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Άναυδος

    Ναι, μάλλον. Γι αυτό έχουν τώρα σφιξίματα ...
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Μάλλον" - ε ρε βρεμένη σανίδα που θέλετε τα αριστερά λαμόγια, λέω εγώ.

    Τι έγινε, δεν θα βγει για αυτή την περίπτωση η λαθρο-μεταναστολάγνα ιέρεια να μας εκβιάσει σαν κοινωνία, και να μας απειλήσει συλλογικά για το ενδεχόμενο "αίμα στα κεφάλια μας των κατοίκων της Κερατέας";
    Αλήθεια, αναρωτιέμαι, αν πήγαιναν καμια 300ρια από αυτούς και κατελάμβαναν με απεργία πείνας καμιά αίθουσα στην Νομική, τι υποστήριξη και πρεμούρα θα υπήρχε για αυτούς;
    Μην το ψάχνω, γιατί θα χάσω πάσα ιδέα για πολλά ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Άναυδος

    Πήρες μήπως είδηση ότι το έργο μετά την χθεσινή μυστική σύσκεψη 'πάγωσε' ;
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν πήρα είδηση τίποτα. Είδηση πήρα οτι οι κάτοικοι της Κερατέας, δλδ οι "κυρίαρχοι" πολίτες αυτής της χώρας, είναι δεύτερης κατηγορίας πολίτες (και) για την μυξοκλαίουσα Αριστερά. Αυτό δεν είναι καθόλου απλό, γιατί δείχνει για μια ακόμη φορά τις πραγματικές προθέσεις και τα κίνητρα όσων κατευθύνουν στο παρασκήνιο τις τύχες αυτού εδώ του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails