Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το γλείψιμο (ποια Ευρώπη;)


(Salvador Dali - Topological Abduction of Europe, 1983)

Από την μία πλευρά βλέπουμε τον Sarkozy, δηλαδή την Γαλλία ως χώρα και ως πολίτες, να εμπλέκεται και να συδαυλίζει τα αρρωστημένα, αλλά εν τέλει 'πετυχημένα', σχέδια της Clinton για επέμβαση στην Λιβύη. Πέρα από τα προβλήματα και το επιχειρηματικό χαστούκι που έφαγε η Total σχετικά με πετρελαϊκή συμφωνία στην Λιβύη, έχουμε και έναν πρόεδρο να βγάλουμε. Και αυτός ο πρόεδρος πρέπει να είναι ο Nicola Sarkozy φυσικά. Έτσι λοιπόν μας χρειάζεται μια ηγετική εμφάνιση σε στρατιωτικό επίπεδο σε μια ανθρωπιστική (sic) επιχείρηση υποστήριξης των συμφερόντων της Δύσης στην περιοχή. Κάτι σαν νέα Falklands ας πούμε. Έτσι κερδίζονται οι εκλογές κύριοι. Του βγήκε άραγε του παλικαριού το σενάριο; Δεν του βγήκε; Είδωμεν …

Από την άλλη πλευρά βλέπουμε την κυρία Merkel να βολοδέρνει μεταξύ του να πάω ή να μην πάω. Να μπλοκάρω το ΝΑΤΟ ή όχι; Να γλυτώσω ψήφους από τους Γερμανούς πολίτες που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για στρατιωτικές επεμβάσεις εκτός συνόρων; Εκλογές παίζονται κι εκεί, πρέπει η κυρία να είναι προσεκτική. Δεν είναι όμως αυτό μόνον. Ο Nicola χάλασε λίγο και το Γερμανικό λοφίο που εσχάτως συμβολίζει την Γερμανική πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη. Κατ’ ευθείαν συνομιλίες με τους Αμερικάνους χωρίς να το γνωρίζει ο ανεπίδεκτος ιστορικών μαθημάτων Γερμανός και η καγκελάριός του; Ά πα πα !  Προσβολή και ύβρης … Καμία υποστήριξη στο σενάριο Sarko, θα στείλουμε όμως τα στρατιωτάκια μας, εκ του ασφαλούς φυσικά, αλλού.

Έτσι λοιπόν βρεθήκαμε με τις δύο μεγάλες Ευρωπαϊκές δυνάμεις, από τις οποίες μερικοί αθεράπευτοι αιθεροβάμονες προσδοκούμε την συνέχιση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και την διάσωση του Δυτικού ανθρωπισμού, η μεν μία να γλείφει την ματωμένη Αμερικανική μπότα για πολιτικά οφέλη με άρωμα Λιβυκού πετρελαίου, και η δε άλλη να αυξάνει εν σπουδή τα στρατεύματά της στο Αφγανιστάν (!) για να δηλώσει στην κα Clinton και στην αγέλη λύκων που αυτή εκπροσωπεί, ότι … ναι μεν πικραθήκαμε λιγάκι, αλλά εμείς στο Germany είμαστε καλά παιδιά !

Περίμενε λοιπόν εσύ υποψιασμένε ή ανυποψίαστε Ευρωπαίε πολίτη, με τις δύο αυτές χώρες να κινούν τα νήματα της ιστορικής πορείας της Ευρώπης, ένα καλύτερο αύριο για εσένα και για ολόκληρο τον κόσμο … Αμ δε !
.

2 σχόλια:

  1. μια πολυ καλη επιστημονικη αναλυση επι του θεματος υπαρχει στο www.katotokerdosblogspot.com
    πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να διαβαστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος (23 Μάρτιος, 2011 18:44)

    Διάβασα και τα δύο τμήματα του κειμένου. Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και πολύ εύστοχες επισημάνσεις. Δυστυχώς τα γραφόμενα είναι, παρά την απόσταση των σχεδόν δέκα ετών, εξαιρετικά επίκαιρα ...
    Ευχαριστώ για την υπόδειξη.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails